+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

Advent - MILANO I VERONA - 3 dana autobusom (ip)

Fiume Tours Rijeka

Advent - MILANO I VERONA - 3 dana autobusom (ip)

Termin:

10. - 12.12.2021. (Sajam obrtništva u Milanu), 17. - 19.12.2021.

Cijena:

990 kn


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Program putovanja

Uz Zagreb moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

PRIJAVE I REZERVACIJE. FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620, email: info@fiumetours.hr

Predviđeni hotel:  B&B Hotel Milano Sesto Marelli
Odličan noviji hotel koji se nalazi vrlo blizu stanice podzemne željeznice, uz izravnu metro liniju ste za 20-ak minuta na centralnom milanskom trgu Duomo (oko 8 km od strogog centra grada).

  Sajam obrtništva u Milanu traje od 04.12. do 12.12.2021.

  1. dan: ZAGREB/RIJEKA - MILANO
  Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak s Ka Petrol 5:45) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Milana. Po dolasku smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prijevozom u centar. U šetnju krećemo od milanske katedrale, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom. Mnogi su čuli za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama u koju možete navratiti u slobodno vrijeme. Nedaleko centra je i čuvena milanska Scala, jedna od najpoznatijih opernih kuća u svijetu. Jedan od simbola Milana je svakako i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine i koji je završen deset godina kasnije. Pored visokih zidina i kula od cigle, unutra se nalaze dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

  2. dan: IZLET U TORINO, posjet Egipatskom muzeju
  Doručak. Fakultativni izlet autobusom u 150 km udaljen Torino, centar talijanske regije Pijemont, grad automobila, čokolade, muzeja, sporta, knjige, palača, barokne arhitekture (doplata prilikom rezervacije aranžmana). U gradu se nalazi i nekoliko posebnih građevina i znamenitosti koje svakako treba posjetiti i razgledati, a jedna takva građevina je i najvažniji Muzej egipatske kulture u svijetu nakon onoga u Kairu. Planirana je posjeta muzeju. Slobodno vrijeme za posjet tradicionalnom božićnom sajmu na trgu Borgo Dora. Povratak u Milano. Po želji, možete otići do centra grada gradskim prijevozom i uživati u blagdanskom raspoloženju. Noćenje.
  Za sve one koji žele drugi dan ostati u Milanu, slobodno vrijeme za vlastite aranžmane i obilaske. Predlažemo posjet Sajmu obrtništva u Milanu.

  3. dan: MILANO - VERONA - RIJEKA - ZAGREB
  Doručak. Polazak prema Veroni, gradu ljubavi i muzike. Šetnja gradom poznatom po čuvenoj i tragičnoj ljubavi Romea i Julije, tako dobro opisanoj u istoimenom djelu Williama Shakespearea: Piazza dei Signori, piazza delle Erbe, Pizza Bra, Julijina kuća gdje se nalazi najpoznatiji balkon ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj. Tu je i spomenik Juliji pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Uživat ćete u ljepotama ovog grada čiji korijeni datiraju još iz doba antičkog Rima i diviti se božićnom sajmu. Ima ih nekoliko u gradu, a većina ih je posvećena svetoj Luciji koja je prikazana kao mlada žena s krunom od cvijeća. Na njezin blagdan (13.12.) djeca ostavljaju na svojim prozorima vrč vode i mrkvu za magarca svete Lucije kojeg ona jaše dok djeci ostavlja poklone. Najveći božićni sajam u Veroni je onaj na Piazza Bra s 300-tinjak štandova. Prepoznatljivi simbol adventske Verone je i velika zvijezda repatica koja u velikom luku izlazi iz amfiteatra. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom božićnom ambijentu. Polazak prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

  Cijena aranžmana po osobi:
  FIRST MINUTE 990 kn / Redovna cijena 1.090 kn

  Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili do popunjenja mjesta
  Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

  Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.
  Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 5:45 sati, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 7:30 sati.
  Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
  Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

  Popusti i doplate:
  - 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
  - trokrevetne sobe dostupne po redovnoj cijeni
  - doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

  Cijena uključuje

  • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
  • smještaj u Milanu u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
  • razgledavanja prema programu
  • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

  Cijena ne uključuje

  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • boravišnu pristojbu u iznosu od 3 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*
  • izlet u Torino autobusom s voditeljem putovanja na hrvatskom jeziku 150 kn po osobi (min. 25 osoba) – potrebno uplatiti u poslovnici pri rezervaciji putovanja
  • ulaznicu za Egipatski muzej i lokalno vođenje kustosa na engleskom jeziku iznosi: za odrasle 190 kn, za djecu 15-18 god. 160 kn te za djeca 6-14 god. iznosi 135 kn, a djeca do 5 god. besplatno (najava i uplata u poslovnici)
  • najam uređaja sa slušalicama za razgled grada – 3 eur po osobi po danu
  • ulaznicu za riznicu u katedrali 3 eur (ulaz u katedralu je besplatan samo za osobe koje se žele pomoliti, puštaju u vremenskim razmacima uz stroge kontrole)
  • doplatu za jednokrevetnu sobu: 390 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
  • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
  • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

  Važne napomene


  Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
  • za posebno sjedalo u autobusu:
  - 1 red – sj. 3,4  100 kn
  - 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
  • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

  VAŽNE INFORMACIJE
  - Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
  - Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
  - Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
  - Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
  - Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  - Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
  - Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
  - Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
  - Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
  - Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

  Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

  Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
  Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
  U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Milanu.
  Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Milano) se nalazi na adresi Piazzale Luigi Cadorna 15/1, 20123 Milano, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 02 805 1772, fax. 0039 02 805 1542, 0039 02 805 2827, e-mail: milano@mvep.hr. Generalni konzul dr.sc. Stjepan Ribić.

  Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

  Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

  Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

  Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

  Korisne informacije

  Svatko tko ulazi u Italiju dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).

  Digitalna EU COVID potvrda (GreenPass) koja se može dobiti nakon cijepljenja, negativnog brisa u prethodnih 48 sati ili oporavkom od Covid-19, za sve starije od 12 godina obavezna je za: sva događanja za javnost na otvorenome, ljetne centre, kina, kazališta, muzeje, izložbe, stadione, koncerte, restorane i kafiće u zatvorenom, sajmove.
  Zbog navedenih odredbi cijena negativnog brisa smanjena je te iznosi 8 €, za djecu, do 15€ za odrasle osobe, može se obaviti u većini ljekarni.

  Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja


  Galerija slika

  Ova ponuda nema galerije slika.

  Pošaljite upit za ovu ponudu


  Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka