+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

ARENA DI VERONA - LA TRAVIATA

Fiume Tours Rijeka

ARENA DI VERONA - LA TRAVIATA

Termin:

09. - 10.09.2023.

Cijena:

180 €


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

    PRIJAVE I REZERVACIJE: FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620; Mob.: 099 331 70 67; email: info@fiumetours.hr                

«Libiamo, libiamo ne' felici calici» u čast La Traviate Giuseppea Verdija, najizvođenijoj operi na svijetu, koja će šarmirati Arenu zahvaljujući raskošnoj produkciji devetnaestog stoljeća koju potpisuje Franco Zeffirelli, za kostime je zaslužan Maurizio Millenotti, a za koreografiju Giuseppe Picone.

U ulozi Violette Valéry gledat ćete karizmatičnu Annu Netrebko, svakako jednu od najpoznatijih umjetnica svoje generacije.

La Traviata je opera talijanskog skladatelja Giuseppea Verdija u tri čina. Libreto za operu napisao je Francesco Maria  Piave  prema drami Alexandrea Dumasa (sina) Dama  s kamelijama. Prva izvedba održana je u Teatru La Fenice u Veneciji, 6. ožujka 1853.

 

1. dan RIJEKA – VERONA

Polazak sa Trga bana Jelačića u 06,00 h, vrata Jadrana 06,20 h. Ugodna vožnja uz kraća zaustavljanja putem u smjeru Italije do Verone. Šetnja Veronom, gradom koji je UNESCO uvrstio na popis Svjetske baštine, je pravo putovanje kroz vrijeme – od ostataka rimske kulture preko srednjovjekovne epohe pa sve do renesansne Verone i razdoblja austrougarske vladavine… Arena, Piazza Bra, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, palače obitelji Montecchi i Capuletti, Porta dei Borsari, Teatro Romano, Julijin grob…Verona je grad u kojem se odigrala najljepša i najtragičnija ljubavna priča svih vremena, ona o Romeu i Juliji slavnog Shakespearea. Nakon razgleda Verone, odlazimo do hotela. Smještaj u sobe. Slobodno do odlaska na operu u Arenu di Verona. Nakon predstave, povratak u hotel. Noćenje.

2. dan VERONA – PADOVA -  RIJEKA

Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja u smjeru Padove. Padova je grad bogate povijesti, prekrasne arhitekture. Jedna od glavnih znamenitosti Padove je Bazilika svetog Antuna. U bazilici se nalazi grobnica svetog Antuna Padovanskog, franjevačkog fratra iz 13. stoljeća koji je poznat po svom radu na širenju učenja Katoličke crkve. Padova je također dom Sveučilišta u Padovi, koje je osnovano 1222. godine i jedno je od najstarijih sveučilišta na svijetu. Sveučilište ima dugu povijest privlačenja znanstvenika iz cijelog svijeta i dalo je značajan doprinos u područjima znanosti, matematike i književnosti. Ostale značajne atrakcije u Padovi uključuju Prato della Valle, veliki trg koji je okružen jarkom i mjesto je brojnih kafića i restorana, te Caffè Pedrocchi, povijesnu kavanu koja je bila popularno okupljalište intelektualaca i umjetnika više od dva stoljeća. Nakon slobodnog vremena za vlastita istraživanja,posjet nekoj od izložbi, shoppingu, slijedi povratak prema Rijeci. Dolazak u večernjim satima.

CIJENA: 180 € po osobi (na bazi minimum 40 osoba)

 

Uključeno u cijenu:

-           prijevoz modernim turističkim autobusom

-          vodič-pratitelj

-          smještaj u hotelu Maxim, 4*, Verona

-          ulaznica za operu La Traviata u Areni di Verona (sektor 6, gradinata numerata)

-          troškovi organizacije putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti i jamstva

Cijena ne uključuje boravišnu pristojbu u visini od 3,5 € po osobi (plaća se na licu mjesta) te  sve što nije obuhvaćeno programom putovanja.

Opći uvjeti i upute organizacije putovanja putničke agencije FIUME TOURS RIJEKA sastavni su dio ovog programa


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka