+385 51 293 620  info@fiumetours.hr  Osječka 39, HR-51000 Rijeka

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA GARANTIRANI POLASCI 5 dana autobusom (MT)

Fiume Tours Rijeka

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA GARANTIRANI POLASCI 5 dana autobusom (MT)

Termin:

04.10. – 08.10.2019.

Cijena:

Hotel Opera 3* FIRST MINUTE CIJENA: 1.299 kn, redovna cijena: 1.499 kn Hoteli Venezia 4* ili Central 4* FIRST MINUTE CIJENA: 1.399 kn, redovna cijena: 1.499 kn


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Program putovanja:

1.dan. ZAGREB

Polazak autobusa u 20:00h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Slijedi noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz nekoliko kraćih zaustavljanja za odmor tijekom puta.

2.dan. BUKUREŠT

Nastavak puta kroz Rumunjsku sve do Bukurešta. Dolazak u Bukurešt, grad koji nazivaju i Malim Parizom predviđen je u popodnevnim satima. Prvo ćemo napraviti panoramski razgled busom te vidjeti prekrasno uređene gradske parkove i bulevare. Proći ćemo pokraj Slavoluka pobjede - umanjene verzije onog pariškog, Muzeja sela - prekrasno uređenog muzeja sa originalnim kućama donesenim sa rumunjskih sela. Slijedi smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon odmora idemo u razgled centra Bukurešta uz pratnju vodiča:  Krećemo od doslovno najveće zgrade u Bukureštu - Palatul parlament koja je iza Pentagona najveća zgrada na svijetu te istodobno i spomenik egu rumunjskog diktatora Nicolae Ceauşescua -  Piața Constituției, trg koji povezuje Parlament sa Bulevardul Unirii, bulevarom jedinstva - najvećim bulevarom u Europi gotovo 3km dugačkoj aveniji. Na drugoj strani avenije ćemo izaći na trg Unirii koji je jedan od nazelenijih trgova Bukurešta. Vidjeti ćemo Palaču pravde, te idemo u stari dio Bukurešta. Slijedi razgled starog djela ( Centru Vechi ) - Manuc Inn - Curtea Veche, ostatci palače u kojoj je vladao poznati tiranin Vlad Tepeš - crkva navještenja svetog Antuna - rumunjski povjesni muzej - prva banka Rumunjske - najstariji pub/restoran u gradu, slavni Caru cu Bere - crkva Stavropoleos - rumunjska nacionalna Banka, te ćemo izaći na najveću i najpoznatiju ulicu u Bukureštu, ulicu pobjede ( Calea Victoriei ). Proći ćemo i kroz poznate prolaze sa žutim krovovima Macca i Vilacrosse. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Navečer mogućnost izlaska u jedan od brojnih noćnih klubova, preporučamo posjet starom gradu. Noćenje.

3.dan. BUKUREŠT, TRANSILVANIJA

Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u Transilvaniju ovisno o želji grupe. Počinjemo sa razgledom prekrasnog grada BRAŠOVA uz pratnju vodiča: “Crna Crkva” poznata i kao najveći gotički vjerski objekt u Istočnoj Europi, Crkva Svetog Bartolomeja, Vrata Svete Katarine, Citadela, Stara vijećnica. Potom slijedi odlazak u posjet obližnjem dvorcu BRAN – popularnom DRAKULINOM DVORCU - dvorcu Vlada Tepeša! Po povratku u Bukurešt slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

4.dan. BUKUREŠT, PUTEVIMA REVOLUCIJE

Doručak. Nastavljamo s razgledom Bukurešta uz pratnju vodiča, idemo putevima revolucije iz 1989: Prvo idemo na trg Univerziteta ( Piaţa Universităţii ) gdje je počela pobuna protiv diktatora Ceauşescua - tu se nalazi i rumunjsko sveučilište, Nacionalno kazalište te hotel Intercontinental - proći ćemo pokraj vojnog muzeja te idemo na Trg revolucije. Vidjeti ćemo Nacionalni muzej umjetnosti - koncertnu dvoranu Ateneul Român ( Ateneum ) - spomenik oslobođenja - spomenik Karolu I. - zgrada centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljednji govor rumunjskom narodu te sa čijeg je krova pobjegao helikopterom kada je započela revolucija. Povratak u hotel. Preporučamo odlazak u stari grad i uživanje u Bukureštu. Svakako sjednite i pojedite nešto u poznatom restoranu Caru cu Bere. Poslijepodne slijedi slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i kupnju suvenira. Noćenje.

5.dan. BUKUREŠT, ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Bukurešta i vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja za odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb predviđen u kasnim noćnim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

 

HOTEL OPERA 3*** 7,8 BOOKING.COM OCJENA

HOTEL VENEZIA 4**** 8,0 BOOKING.COM OCJENA

 

Hoteli spadaju u lanac TH hotela smješteni u centralnom Bukureštu te su udaljeni jedan od drugoga stotinjak metara. Smješteni su u mirnom centralnom dijelu centralnog Bukurešta, unutar 5 minuta šetnje od starog grada, a samo par koraka od Cismigiu Gardena ili nacionalnog parlamenta i gradske vijećnice. Sobe u oba hotela dizajnirane su u boutique stilu te sve imaju besplatan wi-fi pristup. Sve sobe imaju kabelsku TV na TV-u ravnog ekrana, sef, mini bar te privatnu kupaonicu sa fenom i higijenskim potrepštinama.

Hotel Opera je elegantan hotel  koji ima impresivnu kolekciju slika koje prikazuju Bukurešt između 2 svjetska rata. Doručak se služi svako jutro u blagovaonici hotela, a ukoliko poželite isprobati druge restorane, ima ih mnogo u krugu od 3 minute hoda.

Hotel Central je moderno renoviran hotel izgrađen prema najvišim standardima, jednako kao i Hotel Venezia. Doručak se služi u restoranu od samog hotela. Više o TH hotelima ovdje.

 

·         Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica

·         Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

·         Putnici koji polaze iz Čakovca i Varaždina o točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.

·         Minimalan broj putnika: 40

·         Rok prijave: Do 7 dana prije puta

·         Organizator zadržava pravo na promjenu redosljeda programa

·         ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.

·         Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

·         Smještaj i cijena na svim polascima:

·         HOTEL OPERA 3* – 1.299,00 kn

·         HOTEL VENEZIA ILI CENTRAL 4* – 1.399,00 kn

·         Hoteli Central i Venezia apsolutno su iste klase te ćemo točan smještaj odabrati neposredno prije putovanja.

·         Datum putovanja:

·         01.05. – 05.05.2019. – GARANTIRANO

·         21.06. – 25.06.2019. – GARANTIRANO

·         01.08. – 05.08.2019. – GARANTIRANO

·         14.08. – 18.08.2019. – GARANTIRANO

·         04.10. – 08.10.2019. – GARANTIRANO

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

§  Petodnevno putovanje u Bukurešt

§  3 noćenja s doručkom u hotelima 3/4** u Bukureštu

§  Smještaj u dvokrevetnim sobama sa doručkom

§  Trokrevetne sobe na upit

§  Prijevoz turističkim autobusom

§  Licenciranog turističkog pratitelja

§  Sve razglede prema programu u Bukureštu

§  Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

§  Ulaznice za pojedine objekte

§  Vlastite troškove

§  Fakultativni izlet u Transilvaniju 200 kuna* – plaćanje isključivo u agenciji (*uključena ulaznica za dvorac Bran)

§  Nadoplata za jednokrevetnu sobu 300kn (plaćanje isključivo u agenciji)

§  Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja - preporučamo!

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno): 

·         1 red – sjedalo 3, 4 – 100 kn

·         2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 100 kn

·         sjedala iza 2. vrata – 100 kn

·         ostala raspoloživa sjedala - 50 kn

VAŽNA NAPOMENA

·         Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

·         Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),

·         Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

·         Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,

·         Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

·         Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

§  Valuta u Bukureštu je rumunjski Lej - 1 LEI je cca 1.73kn

§  Hrana u Bukureštu je slična balkanskoj kuhinji te je jako jeftina. Ručak u dobrom restoranu možete dobiti već za 50kn.

§  Bukurešt sve više postaje party destinacija, preporučamo doživljaj starog grada navečer

§  Javni prijevoz u Bukureštu: Metro, autobus, trolejbus, tramvaj

§  Zbog gužve i infrastrukture preopručamo kretanje Metroom

§  1 vožnja busem, tramvajem, trolejbusom stoji cca 1,3 LEI, dnevna karta je 8 LEI, karta za metro u dva smjera je 4 LEI

§  Cijene taksija se kreću od 1.39 LEI do 3.50 LEI po kilometru

§  Više o cijenama prijevoza ovdje


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka