+385 51 293 620  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

CARSKI SANKT PETERSBURG (4 dana/3 noćenja) - zrakoplovom iz Zagreba (P)

Fiume Tours Rijeka

CARSKI SANKT PETERSBURG (4 dana/3 noćenja) - zrakoplovom iz Zagreba (P)

Termin:

18.06. 2020., 08.10. 2020.

Cijena:

već od 2.990 kn + zrakoplovne pristojbe 1.190 kn


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: Odličan te ujedno i jedan od najbolje ocijenjenih hotela u Sankt Peterburgu, centralno lociran Hotel Azimut 4*! 

Agencija specijalist za ISTOK EUROPE!

1.dan ZAGREB – SANKT PETERSBURG

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polaska. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU530 za Sankt Peterburg s polaskom u 15.05 sati. Po dolasku u zračnu luku Pulkovo u 18.50 sati, slijedi transfer do grada te smještaj u hotel. Slijedi orijentacijska šetnja centralnim Sankt Peterburgom, uz vodiča. Krećemo na gradski trg Sennaya Ploshad, gdje se nalazi i najveće križište metroa u gradu, te od tamo možete doći do svake lokacije u gradu. Slobodno vrijeme za večeru, te prvo upoznavanje sa ovim ruskim velegradom. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan SANKT PETERSBURG

Doručak. Slijedi razgled grada na rijeci Nevi uz pratnju vodiča. Idemo uz obalu pritoka rijeke Neve, Fontanke do mosta Aničkov na kojem se nalaze poznate skulpture konjušara, a koji se križa sa glavnom gradskom avenijom Nevsky Prospekt. U blizini se nalazi i Fabergeov muzej pokraj kojeg ćemo proći na putu do prekrasnog Mihajlovskog zamka – Marsovo polje – Ljetni vrt te idemo do Crkve Kristovog uskrsnuća, najpoznatijeg motiva Sanktpeterburških razglednica – Mihakhailovsky palača (sjedište Ruskog muzeja) – Mikhailovsky teatr – Mikhailovsky trg te idemo nazad na Nevsky Prospekt gdje ćemo vidjeti prekrasnu Kazansku katedralu – Palača Stroganof – te šetnja prospektom do Zimskog dvorca – trg Dvorca – Aleksandrov stup – legendarni muzej Ermitaž – neoklasični Mramorni dvorac – zgrada Admiraliteta. Uz rijeku Nevu idemo do spomenika Petru Velikom, te prolazimo pokraj Aleksandrovskog vrta do Izakovog trga sa poznatom Katedralom Sv. Izaka pa do poznatog plavog mosta – Spomenik Nikoli I. – Mariinsky dvorac. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slobodno vrijeme u centru grada ili ukoliko za to bude vremena, po želji grupe odlazak uz vodiča do Petropavlovske utvrde s crkvom Sv. Petra i Pavla u kojoj se nalazi grobnica carske porodice Romanov, nesretno ubijenih u Ekaterinburgu za vrijeme Ruske revolucije ( Doplata za ulaznicu na licu mjesta ). Sugeriramo i odlazak do poznate krstarice Aurora, broda koji je prvi ispalio hitac na Zimsku palaču, čime je počela Ruska revolucija. ( Doplata za ulaznicu ). Navečer moguće fakultativno krstarenje rijekom Nevom uz razgled Sankt Petersburga s rijeke. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan SANKT PETERSBURG – PETERHOF – ERMITAŽ

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u cca 40 kilometara udaljeni Peterhofljetni dvorac Petra I Velikog, razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev ( Ulaznica uključena ) – (Park s fontanama je u kompletnoj funkciji službeno od svibnja). Po povratku u Sankt Petersburg, iskrcaj u centru grada, te za one koji su doplatili za ulaznicu, odlazak do Državnog muzeja Ermitaž, te razgled kompleksa uz lokalnog vodiča. Dio grupe koji doplati samo ulaznicu za Ermitaž ovdje se pridružuje ostatku grupe. Ermitaž je jedna od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g., kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Imati ćete slobodno vrijeme za šetnju Ermitažem. Navečer slobodna večer u gradu. Noćenje.

4.dan SANKT PETERSBURG – CARSKO SELO – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Stvari ćemo odmah ostaviti u autobusu. Fakultativni izlet autobusom uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku do mjesta Puškin koji je udaljen cca pola sata vožnje, a gdje se nalazi poznato Carsko selo. Carsko selo je poklon cara Petra I svojoj supruzi u čast rođenja kćerke, buduće carice Elizabete Petrovne. Posjet Palači Ekatarine Velike koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija, zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park pun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. ( Uključena ulaznica ). Putnici koji ne žele ići u Puškinovo imaju slobodan dan u jednom od najvećih shopping centara u Sankt Peterburgu. U dogovoreno vrijeme, spajanje dvije grupe te transfer prema aerodromu Puškino. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa OU 531 za Zagreb u 19:40. Dolazak u Zagreb u 21:30. Kraj programa.

HOTEL AZIMUT 4* – SANKT PETERSBURG

Hotel Azimut 4* se nalazi na nasipu rijeke Fontanke, samo 2 metro stanice udaljene od centra grada. Hotel je ujedno i najviša zgrada u povijesnom okrugu Sankt Peterburga te sadrži bar s panoramskim pogledom, restoranom i besplatnim WiFijem. Svojim gostima nudi 892 ugodne sobe na 18 katova. Sve svijetle sobe hotela Azimut imaju radni stol, TV i vlastite kupaonice s tušem. Mnoge sobe nude pogled na rijeku. U hotelskom restoranu gosti mogu uživati u sveobuhvatnom doručku kao i u drugim specijalitetima bilo iz domaće ili internacionalne kuhinje. Ovaj je objekt također ocijenjen za najbolju vrijednost za novac. Ocjena na booking.com je fantastičnih 8,1.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

RED LETENJA:

Svi polasci

  • OU 530 ZAGLED      15:05 18:50
  • OU 531 LEDZAG      19:40 21:30                      

PRODAJNO MJESTO: FIUME TOURS RIJEKA, info@fiumetours.hr, Tel.. 051 293 620


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka