+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

EDINBURGH I GLASGOW - 6 DANA ZRAKOPLOVOM (IP)

Fiume Tours Rijeka

EDINBURGH I GLASGOW - 6 DANA ZRAKOPLOVOM (IP)

Termin:

13.09.-18.09.2023.

Cijena:

FM 995 € (7.496,83 kn) / RC 1.040 € (7.835,89 kn) - Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

INFORMACIJE I REZERVACIJE: FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620, email: info@fiumetours.hr

Predviđeni hoteli:

Edinburgh: HIEX Edinburgh City Center 4*, ili slično

Glasgow: Ibis Styles Glasgow George Square 3*, ili slično

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

 

1. dan: ZAGREB – LONDON – EDINBURGH

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na direktni let za London zrakoplovne kompanije British Airways u 13:15 sati (red letenja u napomeni ispod programa). Slijetanje u London u 14:45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Edinburghu u 16:25, planirani dolazak u Edinburgh u 17:50 sati. Transfer iz zračne luke, smještaj u hotel. Mogućnost odlaska javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju središtem Edinburgha. Noćenje.

2. dan: EDINBURGH

Doručak. Odlazak u razgled Edinburgha, škotskog glavnog grada, “Sjeverne Atene” kako Edinburgh još nazivaju, pješački u pratnji voditelja putovanja: Princess Street, žila kucavica i glavna prometnica Edinburgha – George Street – Royal Mile, glavna ulica Edinburgha u kojoj se nalazi većina pubova i gradskih atrakcija – katedrala St. Giles – Mercat Cross, mjesto održavanja srednjovjekovnih mučenja – Edinburški dvorac – Edinburško sveučilište – Carlton Hill – škotski ParlamentPalača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu, njegovim pubovima, za posjete muzejima i slično. Povratak u hotel u večernjim satima s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan: EDINBURGH: fakultativno izlet STIRLING-BLAIR ATHOLL-PITLOCHRY

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u kojem ćemo obići neke od najvažnijih škotskih dvoraca i kušati originalni škotski whiskey (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 15 putnika). Prvo odlazimo do dvorca Stirling, poznatog i pod imenom „Ključ za Škotsku“ - stoljećima je to bio najznačajniji dvorac u Škotskoj, a pogled s vrha dvorca daje obrazloženje toj tvrdnji. Osim toga, Stirling je bio kraljevska rezidencija kuće Stewart i u njemu je 1543.g. okrunjena škotska kraljica Mary Stuart. U nastavku posjet jednoj od poznatih destilerija slavnog škotskog viskija gdje ćemo imati priliku kušati škotsko omiljeno piće. Nakon posjeta dvorcu nastavljamo putovanje prema prema dvorcu Blair, drevno sjedište vojvoda Earns i Athol, s jedinom privatnom vojskom u Europi, odakle je još kraljica Viktorija uzimala vojnike za tjelohranitelje. Povratak u Edinburgh u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: EDINBURGH – GLASGOW

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i odlazak prema Glasgowu. Po dolasku u najveći grad Škotske, koji je ujedno i jedno od najboljih odredišta u Europi za ljubitelje kulture, slijedi panoramski i pješački razgled: centralni gradski trg George Squarespomenik Kraljici Viktoriji - Sveučilište  – katedrala St. Mungo, jedina građevina koja je 1560. godine preživjela reformaciju bez oštećenja – katedralni trg – zgrada Gradske vijećnice  – Merchant Square - Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli - Tolbooth Steeple, jedna od najstarijih građevina u Glasgowu – Merchant City toranj sa satom. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

5. dan: GLASGOW: fakultativno izlet CULZEAN

Doručak. Slobodan dan u Glasgowu. Preporučujemo izlet do dvorca Culzean, Ayrshire obale i tzv. Burnsove zemlje (prijava i uplata prilikom rezervacije arranžmana, minimum 20 prijavljenih putnika za realizaciju). Na ovom izletu iskusit ćete kontrast između dvije Škotske, one ruralne, s malim selima kao zastalim u vremenu, te one veličanstvene, bajkovitih krajolika i moćne prirode. Obići ćemo poznati dvorac Culzean, smješten na obali i okružen raskošnim vrtovima, otići do obale i posjetiti rodno mjesto slavnog pjesnika Roberta Burnsa, proći lokalitetima kojima su nekoć davno vladale vještice i čarobnjaci... Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima, slobodna večer u Glasgowu. Noćenje.

6. dan: GLASGOW – LONDON – ZAGREB 

Rano buđenje, doručak u obliku paketa i transfer  u zračnu luku u Glasgowu, prijava na let za Zagreb preko Londona u 07:05 sati. Slijetanje u London u 08:35 sati. Nastavak leta prema Zagreb u u 10:15 sati, dolazak u Zagreb se očekuje u 13:45 sati po lokalnom vremenu (red letenja na dnu programa).

 

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

FM 995 € (7.496,83 kn) / RC 1.040 € (7.835,89 kn)

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb–London–Edinburgh–Glasgow–London–Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere autobusom iz zračne luke u Edinburghu po dolasku i transfer iz hotela u zračnu luku u Glasgowu na povratku, transfer autobusom iz Edinburgha u Glasgow s panoramskim obilaskom Glasgowa
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Edinburghu u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Glasgowu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 445 € (3.352,85 kn) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • cjelodnevni izlet Stirling (uključuje prijevoz autobusom, ulaznice u dvorce Stirling i Blair Atholl, obilazak i degustaciju viskija u destileriji, pratnju voditelja putovanja): 130 € (979,48 kn) po osobi za odrasle, djeca do 12 g. 90 € (678,10 kn) - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 20 prijavljenih putnika
 • cjelodnevni izlet Culzean (uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu u dvorac Culzean i pratnju voditelja putovanja): odrasli 80 € (602,76 kn), djeca do 12 god. 60 € (452,07 kn) - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 20 prijavljenih putnika
 • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 3-4 EUR po osobi, po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga, sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: British Airways

BA 849   13SEP  ZAGLHR         1315 1445      

BA1452  13SEP   LHREDI         1625 1750      

BA1475  18SEP  GLALHR         0705 0835      

BA 848   18SEP  LHRZAG         1015 1345      

 

VAŽNE INFORMACIJE

-       Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije British Airways objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.

-       Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

-       Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).

-       TROKREVETNE SOBE NA OVOM PROGRAMU NISU MOGUĆE!

-       Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-       Završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 

-       Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

-       Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-       Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-       Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

-       Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

 

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske je država u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo, ili manje točno kao Velika Britanija ili Britanija. Ujedinjeno je Kraljevstvo nastalo nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom, regijom na otoku Irskoj (Ostali su se dijelovi Irske izdvojili iz UK 1922.). Ujedinjeno Kraljevstvo je smješteno na sjeverozapadnoj obali kontinentalne Europe, okruženo Sjevernim morem, Engleskim kanalom i Atlantskim oceanom. Pod suverenitetom Ujedinjenog Kraljevstva, iako nisu njegov dio, su zavisni teritoriji - Kanalski otoci, otok Man te niz prekomorskih teritorija. Velika Britanija, ili kako se ponekad naziva Britanija, je zemljopisni naziv za područje koje obuhvaća Englesku, Wales i Škotsku. Britansko otočje je zemljopisni naziv skupine otoka, kojem pripadaju Velika Britanija, Irska, otoci Man, Wight i Orkney, Hebridi, otočje Shetland, Kanalski otoci i drugi.

 

Škotska je jedna od 4 nacije koje tvore Veliko Kraljevstvo (druge 3 su Engleska, Wales i Sjeverna Irska). Škotska je smještena na sjeveru otoka Velike Britanije. Povijest ove zemlje seže do 1. stoljeća keda Rimljani osvajaju Veliku Britaniju. Konačno ime dobiva u 5. i 6. stolječu prema Skotima – plemenu Celtika. Škotska je politički uređena kao parlamentarna demokracija sa parlamentom u Edinburgu, dio je Europske Unije što znači da se mnoge odluke ipak donose u Europskom Parlamentu u Brusselsu.

 
Edinburgh
Glavni grad Škotske poznat je po svojoj bogatoj povijesti. Spomenimo također i nezaboravne velikane koje je proizveo: Sir Walter Scot, Sir Arthur Conan Doyle, Robert Louis Stevenson, Alexander Graham Bell. Stari dio grada satkan je od prošlosti škotske kraljevske obitelji u stilu Romantike. Prolazeći Ulicom Princes do Novog grada imate dojam da je vrijeme stalo negdje oko 1700. godine. Ipak, grad živi intenzivno i u našim vremenima. Posebna se atmosfera u svakom kutku grada osjeća ljeti kada se održava Edinburgh International Festival – najveći festival primijenjene umjetnosti na svijetu.

 

Glasgow
Glasgow je pravi predstavnik škotskog veselog temperamenta. Dugogodišnjom tradicijom umjetničkih predstava ovaj grad (a ne Edinburgh) centar je glazbe i drame. To je razlog što je Glasgow dom škotske Opere i Kraljevskog škotskog nacionalnog orkestra. Također, poznat je kao biser škotske arhitekture i dizajna, te kao poslovni centar zemlje.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za UK i Škotsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK. Kontakt podaci: tel. 00 44 20 7387 1144 ili 0044 20 73872022, fax. 0044 20 73870310 ili 00 44 20 7387 0936, e-mail: mvrhlon@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Igor Pokaz.

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

 

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka