+385 51 293 620  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

ISTANBUL - 4 dana/3 noćenja - zrakoplovom iz Zagreba -

Fiume Tours Rijeka

ISTANBUL - 4 dana/3 noćenja - zrakoplovom iz Zagreba -

Termin:

11.06., 19.06., 22.06.

Cijena:

od 3.340 kn


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

VRIJEDNOST VIŠE: BESPLATNA IZRADA VIZE

Cjenik

4 dana / 3 noćenja                                            6.2. - 9.02.,             5.03., 29.04., 28.05.                     26.03.                          14.04.                  16.04., 11.06., 19.06., 22.06.

Cijena paket aranžmana po 

osobi u dvokrevetnoj sobi                              3.580 kn                          3.790 kn                          3.560 kn                       3.980 kn                                 4.090 kn
                                                                     LM*3.340 kn                 FM* 3.655 kn                   FM*3.436 kn               FM* 3.835 kn                         FM* 3.940 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:  5.03., 26.03.   750 kn 

                                                   14.04., 16.04., 29.04., 28.05.,11.06., 19.06., 22.06.   900 kn

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana!

FIRST MINUTE POPUST NA REDOVNU CIJENU 5% PO OSOBI ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA PREDVIĐENIH KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, sve transfere i usluge prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, uslugu izrade vize, troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: fakultativne sadržaje, ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku (250 kn).

Fakultativni sadržaji:

 • Večera uz show u Restoranu Sultana's 1001 noć                                     390 kn
  Cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka).
 • Krstarenje Bosporom                                                                                 420 kn
  Cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak (bez pića). 
 • Doplata za izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču        530 kn
  U cijenu je uključen transfer, ručak (bez pića), lokalni vodič, ulaznica za Dolmabahče palaču.
 • Doplata za ples Derviša                                                                            180 kn
  Cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha. 

Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativni sadržaj: 10 putnika.
Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

Informativna cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta:
Aja Sofija i Topkapi palača 24 eur

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske. Cijena po osobi 250 kn.

Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr

Cijena online vize je 35,88 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u začnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja. 

Napomene:

 • Na nekim od navedenih polazaka postoji mogućnost da Vas pratitelj putovanja čeka u zračnoj luci na destinaciji, dok će u zračnoj luci Zagreb biti osigurana Atlasova asistencija.
 • Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Dozvoljen unos predane prtljage po putniku je 30 kg i 1 komad ručne do 7kg.

*** Program putovanja: 6. - 9.02.2020.***

PORT BOSPHORUS 4*
Kılıçali Paşa, Meclis-i Mebusan Cd. No:13,
34433 Beyoğlu/İstanbul
https://portbosphorushotel.com/ 

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15* sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu), najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje.
Fakultativno – mogućnost odlaska na večeru sa show programom (uključen povratni transfer).

3. dan ISTANBUL
Dorstranu Istanbula. Odlazak autobusom preko svjetski poznatog mosta koji povezuje Europu i Aziju. Panoramska vožnja s pauzom za slikanje, odlazak do vidikovca Camlica koji se nalazi na najvišem brdu u Istanbulu a odakle se pruža nevjerojatan pogled na azijsku i europsku stranu. Ručak u lokalnom restoranu. Zatim slijedi povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

4. dan ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja - krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.55* sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05* sati.

 

*** Program putovanja - ostali datumi ***

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Odlazak pješice i javnim prijevozom (doplata za metro kartu na licu mjesta) na cjelodnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu), najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Navečer fakultativno odlazak na večeru sa show programom. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do veličanstvene Dolmabahče palače i zatim vožnja preko svjetski poznatog mosta koji povezuje Europu i Aziju. Panoramska vožnja s pauzom za slikanje. Odlazak do vidikovca Camlica koji se nalazi na najvišem brdu u Istanbulu a odakle se pruža nevjerojatan pogled na azijsku i europsku stranu. Ručak u lokalnom restoranu. Šetnja poznatom Bagdadskom ulicom koja vrvi životom, a zatim slijedi povratak na europsku stranu Istanbula podzemnom linijom Marmaray koja vozi ispod nivoa mora. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

4. dan ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom (doplata za metro kartu na licu mjesta) do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja - krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.10 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:20 sati.

Opće informacije:

SLUŽBENO IME: Republika Turska
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: Ankara, oko 5.445 milijuna stanovnika (2017 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Istanbul Atatürk Airport 
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2 h direktne linije
JEZIK:  turski (službeni)
RELIGIJA:  muslimani 97%, kršćani 0.2%, neriligiozni 1.8% (2017)
VREMENSKA RAZLIKA:  Turkey Time  (Hrvatska 12:00 = Turska(Ankara) 14:00)
NOVAC:  TRY (turska lira); 1 TRY = 100 kuruş
BROJ STANOVNIKA: oko 79.81 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA:  783.562 km² 
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi i jugozapadnom dijelu Azije. Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom, te na zapadu s Grčkom, Bugarskom
KLIMA:  Klima je u primorju sredozemna, u unutrašnjosti kontinentalna. Znatne regionalne razlike prosječnih mjesečnih temperatura i godišnjih količina oborina uvjetuje u prvom redu udaljenost od mora i visina. Najviše oborina primaju sjeverne padine istočnoga dijela Pontskoga gorja (do 3000 mm). Na Anatolskom ravnjaku, koji je gorjem odijeljen od susjednih mora, godišnja količina oborina ne prelazi 400 mm; u vlažnijem primorju ona iznosi oko 700 mm. Na zapadu, gdje nema planinske barijere, sredozemna klima prodire dublje u unutrašnjost. Na Anatolskom ravnjaku prosječna je temperatura u siječnju 0 °C do –5 °C, a u srpnju 16 °C do 22 °C. 
ELEKTRIČNI NAPON:  220  V           
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE:  Hrvatski državljani koji turistički ili poslovno putuju u Tursku mogu ishoditi vizu putem sustava zahtjeva za vizu - E-viza na internetskoj stranici www.evisa.gov.tr. Informacija o vizama dostupna je na internetskoj stranici www.mfa.gov.tr. Za vizu za profesionalne vozače kamiona svakako savjetujemo obratiti se Veleposlanstvu Republike Turske.
Od 1. siječnja 2015. putna isprava mora vrijediti još najmanje 60 dana od datuma prestanka valjanosti vize, produljenja vize ili dozvole boravka.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 90. Mobilne telefonske veze su dobre u urbanim mjestima, no kvaliteta drastično opada u ruralnim područjima. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE:  Kreditne i debitne kartice (Visa, MasterCard i Maestro, AmEx osjetno manje) mogu se koristiti u većini trgovina, restorani i hotela u Turskoj , dok mali obrti posluju isključivo s gotovinom, pa je vrijedno nositi gotovinu za manje transakcije u kafićima i cjenkanje na tržnicama, ili ako putujete u neka od vanjskih ili ruralnih područja
NAPOJNICE:  uobičajeno je ostaviti do 10% ukupnog iznosa.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

ODJEĆA:  savjetujemo udobnu pamučnu odjeću,odjeću  za plažu i vjetrovke za toplije razdoblje, te topliju slojevitu odjeću i pokrive za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i padalina, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače)
HRANA I PIĆE: Turska kuhinja je u velikoj mjeri baština otomanske kuhinje, koja se može opisati kao fuzija  kuhinja središnje Azije, Bliskog istoka, Istočne Europe i Balkana. Osmanlije su spojile razne kulinarske tradicije svoga carstva s utjecajima levantinske kuhinje, zajedno s tradicionalnim turskim elementima iz središnje Azije (poput jogurta i mantija), stvarajući širok spektar specijaliteta - mnogi s jakim regionalnim utiscima.
Turska kuhinja razlikuje se u cijeloj zemlji. Primjerice,  u Istanbulu, Bursi, Izmiru i ostatku male Azije sadrži mnoge elemente otomanske kuhinje, uz laganiju uporabu začina, te preferencije za  rižu, variva (türlü) patlidžane, punjene dolme i ribe.
Kuhinja crnomorske regije u velikoj mjeri koristi ribe, osobito crnomorski inćun (hamsi) i uključuje jela od kukuruza.
Kuhinja jugoistoka poznata je po svojoj raznolikosti kebaba, kukurznih jela i slastica na bazi tijesta kao što su baklava, şöbiyet, kadayıf i künefe.
U zapadnim dijelovima Turske, gdje maslinovo drveće raste u izobilju, maslinovo ulje je glavna vrsta ulja za kuhanje.
Kuhinje Egejske, Mramorne i Mediteranske regije bogate su povrćem, začinskim biljem i ribom. Središnja Anatolija ima mnoge poznate specijalitete, kao što su keşkek, mantı  i gözleme.
Najpoznatiji specijaliteti su tradicionalni burek, kebab, kofte, odnosno ćufte, Yogurt Corbasi – juha od jogurta sa raznim začinima, pilaf – vrsta rižota, manti – tijesto punjeno mesom kuhanom na pari, dolme – povrće punjeno mesom ili smjesom riže i začina, te baklava – kolač od orašastih plodova tipa oraha, badema, lješnjaka i pistacija.
KUPOVINA:  popularni suveniri: tepisi, pokrovi i odjeća sa bazara, slatkiši, čajevi, kava, nargile, nakit, keramika, brončano posuđe, začini. Radno vrijeme za službene ustanove, banke i privatna poduzeća općenito je od 8.30 i 18.00 sati. Pauza za ručak je između podneva i 13:30 sati. Trgovine, restorani i tržnice često imaju različita radna vremena. Veliki trgovački centri ostaju otvoreni do 21.00 ili 22.00 sata, ovisno o sezoni. U istanbulskoj četvrti Şişli, Beyoğlu i Etiler nalaze se barovi, noćni klubovi i restorani koji su otvoreni 24 sata dnevno.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. Molimo vas da obavezno pročitate ove uvjete prije sklapanja ugovora. 

PRODAJNO MJESTO: FIUME TOURS d.o.o., info@fiumetours.hr, Tel.: 051 293 620


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka