+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

IZLET POKUPLJE: OZALJ - BROĐANI - RUČAK

Fiume Tours Rijeka

IZLET POKUPLJE: OZALJ - BROĐANI - RUČAK

Termin:

20. 04. 2024.

Cijena:

Cijena izleta 68 EUR


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Polazak: Jelačić trg 8,00 h

Vožnja u smjeru Karlovca do Ozlja. Ozalj se prvi put spominje, još 1244. godine, kao slobodni kraljevski grad, što svjedoči o tradiciji i povijesno-kulturnoj baštini grada. Naš program razgleda u Ozlju, obuhvaća razgled Starog grada Ozlja, odnosno dvorca Frankopana i Zrinskih, gdje je danas smješten Zavičajni muzej, a u središnjoj i najraskošnijoj sobi smješten je postav posvećen najpoznatijim hrvatskim plemićima, Frankopanima i Zrinskima. Kad smo u Ozlju obići ćemo Munjaru - drugu najstariju hidroelektranu u Hrvatskoj, iz 1908. godine. Elektrana je smještena u prekrasnoj neorenesansnoj palači te predstavlja važan kulturni spomenik i jedan od najljepših primjera industrijske arhitekture.

Nakon Ozlja odlazak do mjesta Brođani gdje ćemo se ukrcati na brod - žitnu lađu Zora, autentični drveni brod kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom. Plovidba jedinstvenom europskom atrakcijom dočarat će vam doživljaj prošlog vremena kada se žito prevozilo lađama, rijekama Kupom i Savom. Tijekom 90-minutne plovidbe, uz degustaciju domaćih likera i  domaćih  kolačića,  lađari će upoznat posjetitelje s pričom o lađi,  povijesti Pokuplja, potopljenim lađama, pričama o karlovačkim sirenama, bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta. Posjetitelji uživaju u plovidbi uz glazbu, a mogu uživati i u kavici, kupiti domaće likere, rakije, pekmeze ili ručno rađene suvenire. Putovanje izletnika prati niz životinja poput divljih patki, kormorana, a ponekad se sretne i pokoja vidra ili dabar. Najhrabriji se mogu okušati za kormilom lađe uz pomoć kapetana ili dežurati uz brodsko zvono u slučaju da se na putu prepriječi neki usamljeni ribolovac u svom drvenom čamcu.

Nakon Žitne lađe, odlazimo na ručak na seosko imanje gdje ćete  uživati u okusima domaće hrane  i prekrasnog okruženja koji samo netaknuta priroda pruža.

Povratak u Rijeku u večernjim satima.

 

CIJENA PO OSOBI: 68 €

- Prijevoz modernim turističkim autobusom    

- Turistički vodič

- Žitna lađa

- Ulaznica za Stari grad (dvorac) Ozalj

- Ručak

- Organizacija izleta, osiguranje od profesionalne odgovornosti i jamčevina      

Cijena ne uključuje troškove osobne prirode kao ni usluge koje nisu predviđene programom.

 

 

Opći uvjeti i upute organizacije putovanja putničke agencije Fiume tours d.o.o. sastavni su dio ovog programa.   

PRIJAVE I REZERVACIJE:

FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620, 099 331 70 67, email: info@fiumetours.hr


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka