+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

KANADA 2024. 8 dana zrakoplovom (IP)

Fiume Tours Rijeka

KANADA 2024. 8 dana zrakoplovom (IP)

Termin:

23.06.-30.06.2024., 26.07.-02.08.2024., 02.08.-09.08.2024., 23.08.-30.08.2024.

Cijena:

Cijena aranžmana od FM 3.050,00 EUR


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

 

Predviđeni smještaj:

TORONTO: Courtyard Downtown Toronto 3* ili sl.

OTTAWA: Delta Otawa City Center 4*, Courtyard Ottawa East 3* ili sl.

QUEBEC: Courtyard Quebec City Hotel 3* ili sl.

MONTREAL: Delta Hotels by Marriott Montreal 4*, Courtyard Montreal Downtown 3* ili sl.

 

1. dan: ZAGREB – TORONTO           
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Air Transat za Toronto u 14.00 sati. Dolazak u Toronto predviđen je u 17.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon
obavljanja carinskih i graničnih formalnosti, transfer do hotela i smještaj. Orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja. Noćenje.

2. dan: TORONTO – NIAGARA ON THE LAKE - NIAGARA FALLS – TORONTO      
Danas odlazimo prema nacionalnom parku slapovi Niagare (uključeno u cijenu aranžmana), koji su jedno od najpoznatijih prirodnih čuda na svijetu. Slapovi Niagare su skupina slapova na rijeci Niagari koja teče iz jezera Erie do jezera Ontario, a čini prirodnu granicu između SAD-a i Kanade. Najpoznatiji i najimpresivniji slap je Horseshoe Falls. Ime je dobio po svom obliku koji podsjeća na potkovu, a nalazi se na mjestu gdje se rijeka Niagara obrušava 50 m u dubinu. Posjet slikovitom mjestu Niagara on the Lake, a nakon panoramskog razgleda slapova slijedi uzbudljiva plovidba brodom Maid of the Mist kako bi doživjeli spektakularne prizore i bliski susret s vodenim zidom. Po završetku razgleda na putu do Toronta, posjetit ćemo Fort George (plaćanje na licu mjesta), vojni kompleks iz 19. stoljeća koji je odigrao važnu ulogu u ratu između Velike Britanije i SAD-a. Po dolasku u Toronto, slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: TORONTO – FORT HENRY KINGSTON – THOUSAND ISLANDS – OTTAWA            
Odjava iz hotela. Vožnja uz jezero Ontario prema glavnom gradu Kanade, Ottawi. Zaustavit ćemo se u vojnom kompleksu Fort Henry Kingston (plaćanje na licu mjesta), danas popularnu turističku atrakciju koja privlači posjetitelje zbog svoje povijesne važnosti i interpretacije života, te vojne povijesti u tom razdoblju. Nastavljamo vožnju prema mjestu Rockport gdje slijedi ukrcaj na brodić, plovidba nacionalnim parkom Thousand Islands (Tisuću otoka) (uključeno u cijenu aranžmana) tijekom koje možete uživati u prekrasnoj prirodi i lokalitetima koji ostavljaju bez daha. Nakon plovidbe nastavak vožnje do Ottawe. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: OTAWA – QUEBEC CITY     
Odjava iz hotela. Krećemo u istraživanje glavnog grada, prvo panoramski, a potom pješački razgled Ottawe, „grada muzeja“ smještenog uz kanal Rideau: Parliament Hill, Canadian Mint, rezidencije guvernera i premijera, ulica ambasada, kanal Rideau, tržnica. Posjetit ćemo i impresivni Kanadski povijesni muzej (uključeno u cijenu aranžmana) s jedinstvenim eksponatima iz različitih perioda kanadske povijesti; prvih doseljeničkih naselja, osvajanja teritorija, trgovine krznom, indijanskih sela i naselja te suvremene Kanade. Po završetku razgleda nastavak putovanja panoramskom cestom uz rijeke Ottawu i St. Lawrence prema Québec Cityu, glavnom gradu provincije Québec. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: QUEBEC CITY – MONTMORENCY – MONTREAL           
Odjava iz hotela i odlazak u razgled grada. Quebéc City je središte francuskog dijela Kanade. Zbog Europskog šarma kojim odiše, za mnoge je najljepši kanadski grad. Jedini grad okružen zidinama u Sjevernoj Americi osnovan je 1620. godine, a od 1985. je pod zaštitom UNESCO-a. U razgledu grada vidjet ćemo: simbol grada Chateau Frontenac (izvana), Dufferin Terasse, Place Royale, Gornji grad, Citadelu, Plains of Abraham, National Assembly, šarmantnu pješačku zonu „Petit Champlain“ s brojnim dućanima, kafićima i restoranima. Na putu prema Montrealu posjetit ćemo slapove Montmorency i vozit ćemo se panoramskom žičarom (uključeno u cijenu aranžmana). Montmorency Falls su 30 metara viši od Niagarinih, a predstavljaju impresivnu prirodnu atrakciju. Po završetku nastavljemo putovanje prema Montrealu. Dolazak u hotel. Smještaj i noćenje.

6. dan: MONTREAL           
Danas odlazimo u razgled Montréala, kulturne prijestolnice zemlje koja se smjestila na istoimenom otoku, na ušću rijeka Saint Lawrence i Outaouais. Osnovali su ga francuski doseljenici u 17. stoljeću: Latinska četvrt, Jacques Cartier Square, park Mont Royal, kineska četvrt, Olimpijski kompleks, rezidencijalna i financijska četvrt. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: MONTREAL – TORONTO - ZAGREB  
Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera. U ranim popodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke. Po dolasku prijava na let za Toronto u 16.30 sati na liniji Air Transata. Slijetanje u Toronto u 17.55 sati i nastavak putovanja u 21.10 sati prema Zagrebu.

8. dan: ZAGREB

Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.00 sati po lokalnom vremenu.

 

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade u cijeni aranžmana.

 

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

 

Napomena: zbog dosta visoke cijene doručka, nismo u cijenu uključili doručak u hotelu jer za taj novac možete puno bolje doručkovati u restoranu.

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Toronto / Montreal-Toronto-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel– zračna luka u Torontu i Montrealu
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 2 noćenja u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u Torontu
 • 1 noćenje u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u Ottawi
 • 1 noćenje u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u Quebecu
 • 2 noćenja u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u Montrealu
 • boravišnu taksu i porez za noćenje u Kanadi
 • ulaznicu za nacionalni park Niagara Falls i vožnju brodom
 • plovidbu nacionalnim parkom Thousand Islands (Tisuću otoka)
 • ulaznicu za Canadian Museum of History (Kanadski povijesni muzej)
 • ulaznicu i vožnja panoramskom žičarom za park prirode Montmorency Falls
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom,
 • troškove osobne prirode (piće, obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • ostale ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu po osobi za polazak 23.06.: 780 EUR,  za polazak 26.07.: 990 EUR, za polazak 02.08.: 910 EUR,  za polazak 23.08.: 790 EUR, obavezno ako osoba spava sama u sobi
 • trošak Canada ETA Permit 7 CAD (oko 5 EUR), potrebno se samostalno registrirati na službenoj stranici GovAssist Canada za ulazak u zemlju (ETA – elektronska dozvola za ulaz u Kanadu)
 • ulaznicu za Fort George, 20 USD  (plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznicu za Fort Henry Kingston, 20 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • nošenje prtljage 95 CAD po osobi za sve hotele (obavezno plaćanje na licu mjesta)
 • napojnicu za vodiča - po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Air Transat

ZAGREB  TORONTO   14:00-17:20

MONTREAL TORONTO   16:30-17:55

TORONTO ZAGREB   21:10-12:00

 

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene.

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Air Transat objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD  osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

 

Kanada je, s površinom od 9.984.670 km², druga država na svijetu po površini. Nalazi se na sjeveru sjevernoameričkog kontinenta, graniči sa SAD-om na jugu i sjeveru (Aljaska), na zapadu izlazi na Tihi ocean, a na istoku na Atlantski ocean. Glavni grad Kanade je Ottawa. Toronto je glavno gospodarsko središte, a ostali važni gradovi su Montréal (najveći grad francuske Kanade), Vancouver i Calgary. Prema podacima iz 2022. ima 38.660.730 stanovnika (4.2 na km²). Nastala je kao unija britanskih kolonija na sjevernoameričkom kontinentu. Kao federalna unija sa statusom dominiona sastoji se od deset provincija i tri teritorija. Godine 1867. na miran način je dobila samostalnost od Velike Britanije. Parlamentarna je demokracija i ustavna monarhija s kraljem Karlom III. kao monarhom i multikulturalna država s dva službena jezika: engleskim i francuskim te jedna od zemalja s najrazvijenijim gospodarstvom. Temelj gospodarstva čine velika prirodna bogatstva i trgovina posebice sa SAD-om u sklopu NAFTA-e. Kanada je članica G7 i NATO-a.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Hrvatskim državljanima koji u Kanadu ulaze zračnim putem nije potrebna viza. Moraju posjedovati važeću putovnicu koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i eTA, elektroničko odobrenje ulaska u Kanadu, koje se pribavlja putem slijedeće poveznice:  https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en

Više informacija na linku:
https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=62

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te drugih izvanrednih situacija, najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Kanadi nalazi se u Ottawi.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kanadi
Telefon: ++1 613 562 7820
Fax: ++1 613 562 7821
Adresa: 229 Chapel Street Ottawa, Ontario CANADA K1N 7Y6
Vice Skračić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
Email: vrhotta@mvep.hr
Web: https://mvep.gov.hr/ca

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.

 


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka