+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

Kina, Klasična Kina Premium - 10 dana (M)

Fiume Tours Rijeka

Kina, Klasična Kina Premium - 10 dana (M)

Termin:

01.10.2024.

Cijena:

od 2.199 € / 16.568,37 kn po osobi sa uklučenim zrakoplovnim pristojbama


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

 

PRIJAVE I REZERVACIJE: FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620: email: info@fiumetours.hr

Program putovanja:

Putovanje Kina,10 dana zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više:

Premium program bez noćnih vožnji vlakovima po Kini
Razgled čuvenog Kineskog zida
Uključena dva unutarnja leta u Kini
Hoteli 4* s uključenim polupansionom na turi
Uključena večera s kineskim specijalitetom - Pekinška patka!
Razgled čuvenih terakota ratnika u Xi'anu

 

1. DAN
ZAGREB – DOHA – PEKING
let, obroci u zrakoplovu

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16.30 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 22.50 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Peking u 01.45 sati na liniji QR892 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta. 

2. DAN
PEKING
večera, noćenje

Dolazak u Peking u 15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Nakon odmora, odlazak na večeru u lokalnom restoranu te posjet najpoznatijoj ulici za shopping u Pekingu, ali u cijeloj Kini - Wangfujing, moderna ulica s brojnim brendovima u Dongcheng distriktu koja zasljepljuje izlozima trgovina svjetski poznatih marki. Njezina je specifičnost i mala noćna tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima i autentičnim proizvodima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN
PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN
PEKING – XI’AN
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine, koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira – Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi'an. Polijetanje zrakoplova u 16.55 sati na liniji MU2114 (China Eastern Airlines). Po dolasku u Xi'an, u 19.15 sati, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

 5. DAN
XI’AN
doručak, večera, noćenje

Nako doručka odlazimo autobusom u okolicu Xi'ana, do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20. stoljeća – ratnici od terakote – 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Po povratku u Xi'an u poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu), nakon večere mogućnost odlaska na Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN
XI’AN – HANGZHOU
doručak, večera, noćenje

Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. U razgledu grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija, voziti se čamcem po jezeru, posjetiti hram Lingyin i obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN
HANGZHOU – SUZHOU – ŠANGAJ
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. Često ga nazivaju i „Venecijom istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Po dolasku u Šangaj, smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. DAN
ŠANGAJ
doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni Akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. DAN
ŠANGAJ – DOHA
doručak, večera, noćni let s obrocima u zrakoplovu

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Šangaja: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Šangaja. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do Shanghai Towera, druge najviše građevine na svijetu (prva je toranj Burj Khalifa u Dubaiju). Ima 128 katova i visok je 632 metara. U njegovoj blizini se nalaze i drugi znameniti neboderi kao što su Jin Mao Tower i Shanghai World Financial Center. Slijedi posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu te polijetanje zrakoplova na liniji QR871 (Qatar Airways) u 0.35 sati. Noćni let s obrocima tijekom leta.

10. DAN
DOHA – ZAGREB
let, obrok u zrakoplovu

Dolazak u Dohu predviđen je u 5.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 (Qatar Airways) u 8.30 sati. Dolazak u Zagreb u 13.25 sati po hrvatskom vremenu.

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

06.04.2024. GARANTIRANO FIRST MINUTE 2.199 € / 16.568,37 kn | redovna cijena 2.269 € / 17.095,78 kn

01.10.2024. GARANTIRANO FIRST MINUTE 2.229 € / 16.794,40 kn | redovna cijena 2.299 € / 17.321,82 kn   

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Šangaj – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • unutarnji let u Kini na relaciji Peking - Xi'an
 • unutarnji let u Kini na relaciji Xi'an – Hangzhou
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm) – svi letovi
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Pekingu, Xi'anu, Hangzhouu i Šangaju
 • večere u lokalnim restoranima
 • večeru s pekinškom patkom u Pekingu
 • razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
 • grupne transfere prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Cijena ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 270 € (polazak 7.4.2024.); 310 € (polazak 1.10.2024.)
 • napojnice vodiču i vozaču 50 EUR (plaćanje na licu mjesta)
 • dodatne obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • kinesku vizu u iznosu od 48 € - 60 € i trošak posredovanja i preuzimanje vize u veleposlanstvu u iznosu od 25 €

Fakultativni izleti:

 • Tang Dynasty Show Xi'an 40 €
 • Šangajski toranj (Shanghai Tower) - uspon na vrh: 35 €
 • Akrobatski show Šangaj 30 €

DOPLATE I POPUSTI:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 270 € (polazak 7.4.2024.); 310 € (polazak 1.10.2024.)
 • Napojnice vodiču i vozaču 50 € (plaćanje na licu mjesta)
 • Tang Dynasty Show Xi'an 40 €
 • Šangajski toranj (Shanghai Tower) - uspon na vrh: 35 €
 • Akrobatski show Šangaj 30 €

 

 • Kineska viza u iznosu od 48 € - 60 € i trošak posredovanja i preuzimanje vize u veleposlanstvu u iznosu od 25 €

INFORMACIJE:

Viza za Kinu

 • Za ovo putovanje potrebna je viza, uz putovnicu važeću 6 mjeseci nakon datuma povratka. Za ishođenje vize državljana HR potrebna je 1 fotografija, ispunjeni obrazac i putovnica i osobni odlazak u Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj u Zagrebu. Ukoliko vizu ishodite putem agencije osobni odlazak u Veleposlanstvo nije potreban.
  Za agencijsko ishođenje vize osobni podaci putnika moraju se dostaviti najmanje 6 tjedana prije putovanja. Potrebno je dostaviti: 1.Fotokopiju putovnice u boji (stranica s podacima o putovnici i poleđina) svakoga sudionik. Putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u Kinu
  2. Noviju fotografija za putovnicu u boji na svijetloj pozadini (bez pokrivala za glavu),
  Veličina fotografije kao za osobnu iskaznicu ili putovnicu

  Ukoliko vizu ishodite sami bez posredovanja agencije sve informacije o ishođenju vize možete pronaći na stranicama Veleposlanstva Narodne Republike Kine u RH.Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr.

  Savjetuje se sklopiti policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za područje Kine za slučaj hitnog bolničkog liječenja, nesreće i/ili repatrijacije. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li Vam viza za ulazak u Kinu.

  Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

 • Dodatne informacije: https://www.travelchinaguide.com/embassy/croatia.htm

Napomene i korisne informacije

VAŽNE NAPOMENE:

 • Kategorizacija hotela u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza je potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik

 

KINA – KORISNE INFORMACIJE

 • Službeno ime: Narodna Republika Kina
 • Geografski položaj: istočna Azija
 • Površina: 9.596.960 km2
 • Broj stanovnika: oko 1,343.000.000
 • Glavni grad: Peking, oko 20.693.000 stanovnika
 • Jezik: mandarinski i kantonski kineski
 • Religija: ateisti 60%, taoisti i budisti 30%, ostali 10%
 • Vremenska razlika: +8 sati zimi / +7 sati ljeti
 • Novčana jedinica: kineski yuan (CNY), 1 USD = oko 7,32 CNY
 • Kupovina: svila, čaj, vino i alkoholna pića, antikviteti, medicinski biljni pripravci napravljeni prema tradicionalnoj recepturi, predmeti od žada, porculana. Cjenkanje je uobičajeno.
 • Hrana: meso, morski plodovi, povrće, riža i tjestenina te mnoštvo začina. Svaka regija ima karakterističan način pripreme hrane Chaozhou (kuhano meso i povrće), Šangaj (slatkovodni rakovi, pržene jegulje), Szechuan (jako začinjena i ljuta hrana).
 • Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +86
 • Korisna web stranica: www.cnto.org 
 • Klima: zbog goleme površine i kompleksne topografije, ne postoji jedinstvena klima u Kini pa tako ni idealno vrijeme za posjet. Na sjeveru klima sliči susjednom Sibiru, dok je na jugu vruće i vlažno gotovo tijekom cijele godine. Sjeveroistok ima vruća, suha ljeta, ugodne jeseni i prilično hladne, uglavnom suhe zime. Proljeća su blaga, ali mogu biti kišna. Središnja obala ima povremene kiše u bilo koje doba godine, vruća i vlažna ljeta te hladne zime. Jug ima prilično oborina, duga suptropska ljeta i blage zime. Generalno, proljeće (ožujak – travanj) i jesen (rujan – listopad) su najugodniji za posjet.
 • Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 20


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka