+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

KUBA ZIMSKI PRAZNICI deluxe 10 dana / 7 noćenja (IP)

Fiume Tours Rijeka

KUBA ZIMSKI PRAZNICI deluxe 10 dana / 7 noćenja (IP)

Termin:

03.01.-12.01.2025.

Cijena:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 2.430,00 EUR / RC 2.530,00 EUR


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Predviđeni hoteli:

Trinidad: Hotel Melia Peninsula Trinidad 5* ili sl.

Varadero: Hotel Melia Internacional Varadero 5* ili sl.

Havana: Hotel Melia Habana 5* ili sl.

 

Vrijednost više: Hoteli pet zvjezdica! U cijenu uključen razgled Havane s olditimer automobilima i tura stopama Hemingwaya! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu! 

 

1. dan     ZAGREB – ISTANBUL, 03.01.2025.
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta i prijava na let zrakoplovne kompanije Turkish Airlines za Havanu. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 19:55 sati. Dolazak u Istanbul u 00:10 sati.

 

2. dan     ISTANBUL – HAVANA – CIENFUEGOS - TRINIDAD, 04.01.2025.            
Nastavak putovanja za Havanu. Polijetanje zrakoplova za Havanu u 02:10 sati. Dolazak u zračnu luku Havana u 07:15 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Trinidadu. Po putu posjetit ćemo Cienfuegos, smješten na južnoj obali Kube, a poznat po svojoj arhitekturi iz kolonijalnog razdoblja i prekrasnoj obali. Ljepota njegovog povijesnog centra donijela je

Cienfuegosu ime "biser juga". Slobodno vrijeme za ručak (uključen u cijenu) i istraživanje bisera juga. Posjetite Park Jose Marti, glavni trg okružen zgradama koje predstavljaju najbolje primjere arhitekture grada iz 19. i 20. stoljeća, kazalište Tomas Terry, Palacio Ferrer i Palacio de Valle, značajne zgrade izgrađene između 1912. i 1917. godine. Transfer do hotela i smještaj. Večera. Noćenje.

 

3. dan     TRINIDAD, 05.01.2025.

Doručak. Danas odlazimo u razgled Trinidada, isto tako poznatog po svojoj dobro očuvanoj španjolskoj kolonijalnoj arhitekturi. Nalazi se na jugoistoku Kube, u blizini obale Karipskog mora. Osnovan je 1514. godine, što ga čini jednim od najstarijih gradova na otoku. Prošetat ćemo šarmantnim kamenim ulicama, ukrašenim šarenim kolonijalnim kućama; vidjet ćemo trg Plaza Mayor, te posjetiti Romantic Museum (uključen u cijenu). Grad je također poznat po tome što je UNESCO-va svjetska baština zbog svoje bogate povijesti i arhitekture, a isto tako je i popularna turistička destinacija zbog svojih slikovitih plaža, uključujući Playa Ancón. Također je poznat po svojoj glazbenoj i kulturnoj sceni, kao i po tradicionalnoj kubanskoj kuhinji. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Slobodno vrijeme za istraživanje. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

4. dan     TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO, 06.01.2025.

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Santa Clari, gradu koji je bio poprište bitke koja je označila prekretnicu u kubanskom revolucionarnom ratu 1958. godine. Bitka kod Santa Clare bila je ključna pobjeda revolucionarnih snaga predvođenih Fidelom Castrom protiv vladinih trupa, što je dovelo do pada Batisteovog režima. Jedna od najpoznatijih figura povezanih s ovim gradom je Che Guevara, argentinski revolucionar i vođa. Nakon pobjede revolucionarnih snaga, Che Guevara je postao poznata figura u gradu, a danas je njegovo mauzolej i spomenik jedna od glavnih turističkih atrakcija (razgled mauzoleja izvana). Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavak vožnje prema Varaderu. Prijava u hotel i smještaj. Slobodan ostatak dana za kupanje. Večera i noćenje.

 

5. dan     VARADERO – fakultativni izlet CAYO BLANCO, 07.01.2025.

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Cayo Blanco se nalazi u blizini Varadera, a poznat je po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti i izvrsnim plažama.  Otok ima prekrasne bijele pješčane plaže, tirkizno plavo more i bujnu vegetaciju. Jutarnjim transferom odlazimo do marine gdje je ukrcaj na katamaran, a nakon toga slijedi plovidba, ronjenje na koraljnom grebenu, posjet delfinariju, interakcija i predstava s dupinima. Nastavak plovidbe, dolazak na otok i ručak (riblji meni, uključen u cijenu). Slobodno vrijeme na plaži. U popodnevnim satima povratak u hotel. Za one koji ostaju u hotelu ručak u hotelu (uključen u cijenu). Večera. Noćenje.

 

6. dan     VARADERO – TURA STOPAMA HEMINGWAYA (COJIMAR – FINCA VIGIA – EL FLORIDITA) – HAVANA, 08.01.2025.

Doručak i odjava iz hotela. Danas krećemo putevima slavnog američkog književnika Ernesta Hemingwaya koji je velik dio svog života proveo u  ovoj karipskoj otočnoj državi. Bio je fasciniran kubanskom kulturom, pejzažima i ljudima, te se to odrazilo u nekima od njegovih poznatih djela. Naša prva stanica je pitoreskno ribarsko selo Cojimar gdje je poznati pisac često boravio zbog svoje strasti prema ribolovu. Upravo je ovo selo poslužilo kao inspiracija za roman „Starac i more“, a ovdje je upoznao i lokalnog ribara Gregoria Fuentesa koji je postao inspiracija za lik starca Santiaga u romanu. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavljamo prema kući Finca Vigía, njegovoj  imovini u blizini Havane gdje je Hemingway živio i napisao neka od svojih poznatih djela, uključujući "Za kim zvona zvone" i "Starac i more". Danas je Finca Vigía muzej posvećen Hemingwayevom životu i radu, a posjetitelji mogu vidjeti autentične predmete i prostorije koje je Hemingway koristio (ulaznica uključena u cijenu). Nastavljamo prema poznatom baru El Floridita gdje je poznati književnik uživao u omiljenom koktelu Daiquiri, a imao je čak i svoj omiljeni stol. Njegova prisutnost u El Floriditi i dalje je dio legende o ovom mjestu, te je Hemingwayeva slika postavljena u baru kako bi se očuvalo njegovo naslijeđe. Kratko zaustavljanje u baru kako bi i mi isprobali koktel Daiquiri (uključeno u cijenu). Nakon ispunjenog prvog dijela dana uzimamo pauzu za ručak (uključen u cijenu), a potom nastavljamo prema umjetničkom kompleksu Fusterlandia. Ovo jedinstveno područje predstavlja impresivno stvaralaštvo kubanskog umjetnika Joséa Rodrígueza Fustera, poznatog kao "El Fuster" koji je počeo transformirati svoj dom i okolna područja u umjetnički kompleks središnjim motivom keramičkih pločica i šarenih skulptura, inspiriran stilom Antonija Gaudíja. Slobodno vrijeme. Prijava u hotel. Smještaj. Noćenje.

 

7. dan     HAVANA, 09.01.2025.

Nakon doručka odlazimo na jedinstveni panoramski razgled grada oldtimerima, u trajanju od jednog sata (uključeno u cijenu) kroz metropolitanske i moderne dijelove grada, uključujući Sveučilište u Havani, poznati Hotel Nacional, Trg revolucije, Malecón, šetnicu uz more koja završava kod tvornice cigara. Posjet tvornici cigara (uključen u cijenu). Nastavljamo autobusom prema kolonijalnom dijelu grada prolazeći pored Nacionalne zgrade Kapitola, Velikog kazališta Havane, avenije El Prado, bivše Predsjedničke palače i Centralnog parka. Razgledavanje se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio Stare Havane, proglašene svjetskom baštinom UNESCO-a 1982. godine, gdje ćemo posjetiti Trg katedrale, Trg San Francisca de Asis, Stari trg, veličanstveni Trg oružja i posjetiti hotele Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio. Ručak u lokalnom privatnom restoranu u Staroj Havani (uključen u cijenu). Nakon ručka slobodno vrijeme za kupovinu na tržnici suvenira. Povratak u hotel. Predlažemo odlazak na predstavu Cabaret Tropicana (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

 

8. dan     HAVANA – VINALES - HAVANA, 10.01.2025.

Doručak.  Danas odlazimo prema dolini Vinales, na zapadnom dijelu otoka. Prvo ćemo se zaustavit na vidikovcu Los Jasmines kako bismo se divili spektakularnom krajoliku doline i mogotesima, stjenovitim formacijama koje izbijaju iz doline. Ova regija je jedno od najvažnijih područja za uzgoj duhana na Kubi pa i mi odlazimo u posjet jednoj od farmi duhana kako bi saznali više o procesu uzgoja i proizvodnje cigara (uključeno u cijenu). Nastavljamo do La Cueva del Indio gdje ćemo imati neizbježno uzbudljivo iskustvo plovidbe tradicionalnim čamcima duž podzemne rijeke koja prolazi kroz unutrašnjost nekih od brdašca Haystack Hillock. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka posjetit ćemo Mural prahistorije, te nastaviti vožnju prema Havani. Povratak u hotel. Noćenje.

 

9. dan     HAVANA – ISTANBUL, 11.01.2025.

Odjava iz hotela. Rani transfer za zračnu luku Havana. Prijava na let zrakoplovne kompanije Turkish Airlines za Zagreb. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 08:40 sati.

 

10. dan  ISTANBUL - ZAGREB, 12.01.2025.

Dolazak u Istanbul u 08:55 sati. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb u 19:05.  

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 2.430,00 EUR / RC 2.530,00 EUR

Zrakoplovne pristojbe i naknade u cijeni aranžmana.

 

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom prema programu
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i dimenzija 55x40x20
 • 2 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Trinidadu
 • 2 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Varaderu
 • 2 noćenja u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Havani na bazi noćenja s doručkom
 • šest obroka u vrijeme ručka prema programu (s uključenim jednim pićem po obroku)
 • razgled Cienfuegosa Trinidada i Santa Clare
 • ulaznicu za Romantic museum u Trinidadu
 • ulaznicu za Finca Vigia
 • koktel Daiquiri u El Floriditi
 • panoramska tura oldtimer automobilima u Havani u trajanju od jednog sata
 • posjet tvornici cigara u Havani
 • izlet Vinales
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • kubansku vizu i asistenciju agencije 60 EUR po osobi, obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska i potrebno je dostaviti kopiju dokumenta prilikom rezervacije aranžmana). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici veleposlanstva države čiji su državljani.
 • doplata za jednokrevetnu sobu 490 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • izlet katamaranom na Cayo Blanco 130 EUR (u cijenu uključen transfer, plovidba katamaranom, uključeno piće s bara na katamaranu, posjet dolfinarijumu i riblji ručak u restoranu s izborom lokalnih pića), prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana
 • predstava Cabaret Tropicana 115 EUR (u cijenu uključen transfer, predstava i lokalno piće), prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana
 • napojnice vozačima i vodičima 50 EUR, obavezna doplata na licu mjesta
 •  putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za Kubu, obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana ili u osobnoj organizaciji. Pri ulasku u zemlju podrebno je predočiti dokument.

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Turkish Airlines

TK 1056 ZAGREB – ISTANBUL           19:55 - 00:10 * (sljedeći dan)

TK183    ISTANBUL – HAVANA          02:10 – 07:15

TK183    HAVANA – ISTANBUL          08:40 – 08:55* (sljedeći dan)

TK1055  ISTANBUL – ZAGREB           19:00 – 19:05

 

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene.

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD  osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 


Kuba (špa. Cuba), službeno Republika Kuba (špa. República de Cuba) je otočna država koja ima više od 1500 otoka, okružena je Meksičkim zaljevom, Karipskim morem i Atlantskim oceanom. Graniči sa Sjedinjenim Američkim Državama i Bahamima na sjeveru, Meksikom na zapadu, Kajmanskim otočjem i Jamajkom na jugu te Haitijem na jugoistoku. Glavni, istoimeni otok, u ukupnoj površini sudjeluje s gotovo 95%. Otok Kuba najveći je i najzapadniji otok u Velikim Antilima.

 

 

 

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka