+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

Lisabon i mala portugalska tura - 6 dana zrakoplovom (IP)

Fiume Tours Rijeka

Lisabon i mala portugalska tura - 6 dana zrakoplovom (IP)

Termin:

14.09.-19.09.2024. 05.10.-10.10.2024.

Cijena:

od FM 870,00 EUR (6.555,02 kn) / RC 920,00 EUR (6.931,74 kn)


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Prijave i rezervacije: FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620; email: info@fiumetours.hr

Predviđeni hotel: Hotel Masa Campo Grande 4*  ili sl.

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključen jednodnevni izlet Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril!

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

 

1. dan: ZAGREB – LISABON 

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, u 13:15 sati. Prijava na let zrakoplovne kompanije Air France na redovnoj liniji za Pariz u 15:15 sati, slijetanje u Pariz planirano u 17:25 sati. Nastavak putovanja prema Lisabonu u 20:45 sati (raspored letenja ispod programa). Dolazak u Lisabon u 22:25. Po dolasku ukrcaj u autobus, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LISABON

Doručak. Danas ćemo  s voditeljem putovanja detaljnije upoznati Lisabon. Odlazimo prema Alfami, četvrti koja je jezgra grada, sve do romantičnog vidikovca sv. Lucije odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo. Ovdje ćete imati prilike vidjeti i popularni tramvaj br. 28, a u slobodno vrijeme možete se i provozati. Nastavljamo prema lisabonskoj katedrali iz 12. stoljeća, te prolazimo i pokraj crkve i rodnog mjesta sv. Ante. Pješice se spuštamo pored zamka sv. Jurja (Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštini četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. Svoju šetnju završavamo na Trgu Rossio i Rua Augusti, popularnoj trgovačkoj ulici u podnožju Alfame i Bairra Alta s druge strane. Slobodan ostatak dana za šetnju, posjete muzejima, kupovinu, istraživanje... Predlažemo šetnju avenijom Avenida da Liberdade. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz fado. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON (izlet u cijeni aranžmana)

Nakon doručka odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet okolicom Lisabona (u cijeni aranžmana). Početak našeg putovanja vodi nas prema bajkovitoj Sintri, gradiću na sjeveroistočnom obronku istoimenog gorja, slavnom „raju" iz Lord Byronovog „Putovanja Childea Harolda“. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do nadrealne palače Pena, smještene na brežuljcima Sintre. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i putnika već izdaleka! Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica nije uključena u cijenu, doplata na licu mjesta). Nakon kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje slikovitom cestom do „Stjenovitog rta“ - Cabo da Roca, najzapadnije točke europskog kontinenta, mjesta "gdje zemlja završava i more počinje" kako je to Camoes napisao, čudesne prirode i strmih stijena koje se nadvijaju nad Atlantskim oceanom. Na povratku u Lisabon proći ćemo kroz Cascais, nekadašnje ribarsko naselje još iz rimskog doba, a u 20.st. omiljeno ljetovalište europskih kraljevskih obitelji, te kroz Estoril, danas mondeno odmaralište s najvećom kockarnicom u Europi. Po ulasku u Lisabon zaustavit ćemo se u najzapadnijoj gradskoj četvrti, Belém. Pješački obilazak nekih od najpoznatijih lisabonskih znamenitosti, uvrštenih na listu svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) svjedoci su i spomenici najslavnijeg dijela portugalske povijesti, razdoblju velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog „Belemskog kolača“ (Pastéis de Belém). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: LISABON

Doručak. Danas odlazimo prema četvrti Bairro Alto, „Visokoj četvrti“, nekadašnjem naselju izvan srednjovjekovnih zidina, a danas četvrt karakterizira tradicionalna portugalska arhitektura s uskim popločanim ulicama i šarmantnim trgovima. Poznata je i po živoj umjetničkoj sceni, a u večernjim satima pretvara se u centar zabave s brojnim barovima i restoranima. Šetnju nastavljamo prema Trgu Luisa de Camoesa u središtu četvrti Chiado koja je bila omiljeno okupljalište pisaca, umjetnika i intelektualaca tijekom 19.st. Spuštamo se prema četvrti Baixa i prema Trgu Comercio gdje se nalazi monumentalna arkada i kip kralja Josepha I. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Predlažemo odlazak do modernog i urbanog dijela Parque das Nacoes (Park naroda) koji je nastao kao rezultat svjetske izložbe Expo 1998. godine. Ovu četvrt karakterizira suvremena arhitektura i inovativni dizajn, a jedna od glavnih atrakcija je Oceanario, jedan od najvećih akvarija svijeta. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: LISABON:  FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS  (fakultativni izlet)

Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet autobusom sjevernim dijelom regije Estremadura (doplata prilikom uplate aranžmana). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa voditelja putovanja o najvažnijim mjestima sâmog svetišta, kraće slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Putovanje nastavljamo preko Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po  bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudne za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije, Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Posjet poznatom dominikanskom samostanu (ulaznica uključena u cijenu izleta), autentičnom primjerku tzv. manuelinske arhitekture - svjetski poznat samostan Santa Maria da Vitoria spada u UNESCO-vu svjetsku baštinu i smatra se nekom vrstom portugalskog svetišta budući da simbolizira odvajanje Portugala od Španjolske. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110 m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo dva kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustavit ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu unutar srednjovjekovnih zidina, nekoć vjenčanom poklonu portugalskih kraljeva svojim kraljicama. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju "ginjinhe", poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: LISABON – ZAGREB 

Rana odjava i paket doručak. Transfer u zračnu luku te prijava na let zrakoplovne kompanije Air France za Zagreb s polaskom u 5:40 sati. Dolazak u Pariz planiran u 9:10 sati (lokalno vrijeme) i nastavak putovanja prema Zagrebu predviđeno u 12:40 sati. Slijetanje u Zagreb u 14:35 sati, kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

 

Datum polaska

 

14.09.-19.09.2024. FM cijena po osobi 870,00 € (6.555,01 kn) RC cijena po osobi  920,00 € (6.931,74 kn)  Doplata za jednokrevetnu 360,00 € (2.712,42 kn)

05.10.-10.10.2024. FM cijena po osobi 890,00 € (6.705,70 kn) RC cijena po osobi 940,00 € (7.082,43 kn) Doplata za jednokrevetnu 360,00 € (2.712,42 kn)

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz - Lisabon – Pariz – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg)
 • pet noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • jednodnevni izlet autobusom Sintra - Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Belém s voditeljem putovanja
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za izlet Fatima i Obidos: 50,00 EUR (376,72 kn) po osobi (uključen prijevoz autobusom, pratnja voditelja putovanja te ulaznica za samostan u Batalhi), prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 20 prijavljenih
 • tipičnu portugalsku večeru s pićem i fado programom: cca. 70 EUR (527,42 kn) po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 360,00 EUR (2.712,42 kn) – obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • boravišna pristojba: 2 EUR (15,07 kn) po osobi po noćenju za sve osobe starije od 12 godina (obavezno plaćanje od 1.1.2016. g., plaćanje na licu mjesta)
 • napojnicu za vozače i vodiča – na inozemnim destinacijama vozači i lokalni vodiči očekuju napojnicu i preproučujemo iznos od 2-3 € po danu, a ako ste bili zadovoljni uslugom našeg voditelja putovanja, lijepo je i da njemu iskažete svoje zadovoljstvo njegovim trudom i radom.
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta, prema cijenama u prosincu 2023., podložno promjeni):

 • Vožnja podzemnom željeznicom u Lisabonu: cca 1,90 EUR  po osobi vožnja u jednom smjeru, dnevna karta 6,40 EUR (vrijedi 24 sata)
 • Samostan sv. Jeronima: 10 EUR po osobi
 • Utvrda sv. Jurja: 10 EUR po osobi
 • Palača Pena 17 EUR po osobi
 • Vinarija u Portu s degustacijom 15 EUR
 • Crkva sv. Franje 8 EUR
 • Casa da Musica 10 EUR

Informacije o letu:

Prijevoznik: Air France

AF1561  ZAGREB  15:15     PARIZ 17:25

AF1124  PARIZ 20:45          LISABON 22:25

AF1125  LISABON 05:40    PARIZ 09:10

AF1560  PARIZ 12:40          ZAGREB 14:35

 

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Air France objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa. Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

 

Lisabon je glavni i s 556 797 stanovnika na svojem administrativnom području površine 84,8 km², najveći grad Portugala. Ujedno je i najzapadniji veliki i glavni grad u Europi. Smješten je na zapadu Pirinejskog poluotoka na Atlantskom oceanu i ušću rijeke Tejo. Kao istaknuto središte financija, trgovine, medija, industrije zabave, umjetnosti, međunarodnog prometa, obrazovanja i turizma, Lisabon se smatra "Alfa gradom". Jedan je od najvećih ekonomskih centara na kontinentu, s rastućim financijskim središtem i drugom najvećom kontejnerskom lukom na europskoj atlantskoj obali, međunarodnom zračnom lukom s prometom 13 milijuna putnika godišnje, mrežom autocesta, čvorištem željeznica velikih brzina (Alfa Pendular) koja povezuje veće gradove u Portugalu. Osim toga, grad je i političko središte zemlje, sjedište vlade i šefa države, također i središte okruga Lisabona i Lisabonske regije.

Portugal, država na krajnjem zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španjolskom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean. Ime Portugal, samo po sebi otkriva dijelove rane povijesti ove zemlje - ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mješavine grčkog i latinskog imena koje znači "Lijepa luka". Portugal je postao kraljevina 1139.g., a prvi kralj je bio Afonso I. Portugalski. Portugal je tijekom 15. i 16. stoljeća proširio svoj utjecaj. Slavne osobe tih stoljeća su: Fernando Magellan koji je oplovio svijet, Bartolomeo Diaz koji je dospio do Rta dobre nade i istočnog kraja Afrike, Vasco da Gama i ostali. Krajem 16. stoljeća, Portugal je prvi put u povijesti izgubio nezavisnost, našavši se pod vlašću Španjolske čime je počelo propadanje Portugala kao velesile. Godine 1975. Portugal je dao nezavisnost svojim preostalim kolonijama, a godinu dana kasnije imao je prve slobodne izbore u kojima su pobjedili socijalisti predvođeni Mariom Soaresom koji postaje premijer. Portugal je jedan od osnivača NATO saveza, a od 1986. godine je član Europske unije.

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.

 

 


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka