+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

MALTA, posebnim zrakoplovom iz Ljubljane (A)

Fiume Tours Rijeka

MALTA, posebnim zrakoplovom iz Ljubljane (A)

Termin:

28.10.-02.11.2022.

Cijena:

FM 2.890 kn (383,57 EUR), RC 3.190 kn (423,39 EUR)


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

PRIJAVE I REZERVACIJE: FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620, email: info@fiumetours.hr

 

1. dan,      Ljubljana - Malta

Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu, ili pak transfer autobusom iz Zagreba uz doplatu. Nakon obavljenih formalnosti let za na relaciji Ljubljana-Malta u 21.50h. Po slijetanju na Maltu u 23.50h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*. Noćenje.

2. dan,       izlet Gozo

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku na otok Gozo, jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uz doplatu). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

3. dan,     izlet Blue Grotto i Marsaxlokk

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Posjet nedjeljnom sajmu. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam spilja. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu spilju, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4. dan,      izlet Valletta

Predlažemo cjelodnevni fakultativni razgled u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Izlet u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku i hrvatskog pratitelja uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled graskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi nastavak razgleda najvažnijih povijesnih građevina, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Program završava s  multimedijalnim showom "Malta Experience". Ulaznice uključene. Ostatak dana slobodan. Noćenje u hotelu.

5. dan,      izlet Mdina

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv "Tihi grad" za razliku od moderne i dinamične Vallette.  Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv. Pavla (ulaznica nije uključena). Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan,      Malta - Ljubljana

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za dodatno istraživanje živahnog gradića Buggibe, punog pubova, sportskih barova i pizzeria u ulicama u blizini palmama obrubljenog trga Bugibba Square. Šetnja uz more, ili odlazak do obližnjeg akvarija Malta National Aquarium gdje žive raže i morski psi, ili pak razgled starinskih vozila izloženih u muzeju Malta Classic Car Collection. U centru je obnovljena crkva St. Paul’s Shipwreck Church koja datira iz 14. st, a obalna promenada uz more vodi do vidikovca Qawra Point Beach s kojeg se može uživati u pogledu na zalazak sunca. Predvečer slijedi transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana u 20.50h. Dolazak u Ljubljanu oko 22.50h. Transfer autobusom do Zagreba za one putnike koji su ga dodatno rezervirali.

 

*First minute cijena aranžmana po osobi : 2.890 kn (383,57 EUR)

  Redovna cijena aranžmana po osobi: 3.190 kn (423,39 EUR)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

 Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 990 kn (131,40 EUR)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn (104,85 EUR)

Doplata transfera Zgb-Lju-Zgb, min 12 putnika: 350 kn (46,45 EUR)

 Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 25 putnika i uključuje: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Malta-Ljubljana (1 kom prtljage od 23 kg), transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka), smještaj u hotelu Qawra Palace 4* s uslugom noćenje/doručak, pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku te troškove organizacije i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, fakultativne sadržaje i izlete, obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 eur po osobi dnevno, napojnicu vozačima i vodičima, putno osiguranje, troškove osobnih narudžbi, povratni transfer Zgb-Lju-Zgb 350 kn (46,45 EUR) po osobi za minimum 12 prijavljenih putnika. 

Doplate za fakultativne izlete po osobi, prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana, minimum 10 osoba za realizaciju izleta (ulaznice nisu uključene i plaćaju se po želji na licu mjesta): Poludnevni izlet u Vallettu 250 kn (33,18 EUR), cjelodnevni Izlet na Gozo 420 kn (55,74 EUR), poludnevni izlet u Mdina 250 kn (33,18 EUR), Blue Grotto i Marsaxlokk 250 kn (33,18 EUR)

 

VAŽNO: covid uvjet za ulazak na Maltu je cijepljenje, preboljenje ili negativan test.

Detalje možete pročitati na službenim stranicama MVEP-a ili Travel to Malta:

https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=85 ili https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

 

Informacije o direktnom letu, prijevoznik Air Malta:

LJU MLA       21:50 23:50

MLA LJU       17:00 19:00

 

Napomena: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Malte te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

 

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

 


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka