+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

MAROKO DELUXE KRALJEVSKI GRADOVI I NOĆENJE U PUSTINJI TURA 9 DANA/8 NOĆENJA (IP)

Fiume Tours Rijeka

MAROKO DELUXE KRALJEVSKI GRADOVI I NOĆENJE U PUSTINJI TURA 9 DANA/8 NOĆENJA (IP)

Termin:

16.11. – 24.11.2024.

Cijena:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM cijena 1.950 € / RC 2.000 €


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Predviđeni hoteli:

Marrakech: Palm Plaza Hotel 5*

Ouarzazate: Oscar by Atlas hotel 4*

Merzouga: Sahara Desert Luxury Camp

Fes: Palais Medina hotel 5*

Casablanca: Hyatt Regency hotel 5*

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Vrijednost više: sveobuhvatna tura, od Atlantika do Sahare, sa svim uključenim - uključen polupansion, ulaznice u sve objekte koji se posjećuju, vožnja džipovima i jahanje deva!

 

1. dan: ZAGREB – PARIZ - MARRAKECH, 16.11.2024.

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova.

Polazak zrakoplova na letu Air France za Marrakech preko Pariza u 15:40 sati, slijetanje u Pariz u 17:50 sati i nastavak putovanja u 19:40 sati. Planirano slijetanje u 23:00, ukrcaj u autobus i odlazak prema hotelu. Smještaj i noćenje.

 

2. dan: MARRAKECH, 17.11.2024.

Danas posvećujemo vrijeme možda najpoznatijem od kraljevskih gradova Maroka, slavnom Marrakechu, „Crvenom gradu“. Smješten u unutrašnjosti Maroka, ispod planine Atlas i poznat kao jedan od četiri kraljevska grada, Marrakech je svakako jedan od najegzotičnijih i najljepših gradova Magreba, a po mnogima najljepši marokanski grad. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12.st. kad su počele izgradnje blistavih palača i parkova. Posjetit ćemo vrt Majorelle, kojeg je dizajnirao istoimeni francuski umjetnik prije zamalo sto godina, a poznatiji je po jednom drugom imenu – riječ je o jednom od najvećih modnih kreatora 20. stoljeća, slavnom Yvesu Saint-Laurentu, koji se početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća skrasio u Marrakechu, u vili Majorelle, s vrtom u kojem se danas nalazi muzej koji nosi njegovo ime. Prema želji slavnog dizajnera, po ovom je vrtu, kojim dominira posebna plava boja (bleu Majorelle), prosut njegov pepeo. Pun egzotičnih biljaka, kaktusa, bugenvilija, cvijeća s različitih kontinenata, vrt Majorelle će vas očarati. Prošetat ćemo uz slavnu džamiju Koutobiju, obići palaču Bahia i proći kroz židovsku četvrt, mellah. Šetnju kroz Marrakech završit ćemo na najvećem afričkom trgu, glasovitom Jemaa el Fna, žili kucavici grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje medine, kupovinu, obilaske, itd. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

3. dan: MARRAKECH  - AIT BEN HADDOU – OUARZAZATE, 18.11.2024.

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja preko prijelaza Tizi n'Tichka na 2.260 m visine. Prvo ćemo posjetiti Ait Ben Haddou, utvrđeno selo sagrađeno od crvene zemljane cigle u tradicionalnom marokanskom stilu. Nekadašnja karavanska ruta između Sahare i Marrakecha, prolazila je kroz ovo selo, a danas je svima zanimljiv zbog serija koje su ovdje snimane kao npr. "Lawrence od Arabije," i čuvena TV serija "Igra prijestolja." Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavljamo prema Ouarzazateu koji je dobio ime zahvaljujući popularnom berberskom izrazu "bez zbrke" ili "bez buke". Trgovci su ga koristili kao poslovno središte na putu prema europskom tržištu. Sve se promijenilo 1983. godine, kada je među palmama otvoren filmski studio. Od tada je snimljeno više od 50 poznatih filmova. Među njima su filmovi poput "Under the Cover of Heaven", "Kundun", "Cleopatra" s lijepom Elizabeth Taylor i "Biser Nila" s Michaelom Douglasom i mnogi drugi. Odlazak u hotel, smještaj. Večera. Noćenje.

 

4. dan: OUARZAZATE  - TODRA GORGE  - ERFOUD  - MERZOUGA, 19.11.2024.

Doručak. Odlazak prema jednom od najljepših prirodnih mjesta ovog putovanja, kanjonu Todra, omeđenom stijenama visokim i do 400 metara i raskošnim palmama uokolo koje svojim krošnjama kao da skrivaju rijeku u dubini. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Nastavljamo prema pustinji. Gradovi kojima prolazimo na putu prema pustinji, postaju sve autentičniji sve do našeg cilja, Erfouda, glavnog  grada regijeTafilalet, u saharskom stilu s oazom koja se prostire na površini od oko 5000 hektara i ima više od 300 000 palmi datulja. Posjet centru za vađenje fosila, gdje možemo vidjeti bogatstvo fosila iz mora  koje je postojalo na području današnje Sahare. Nastavak do Merzouge džipovima 4x4WD. Jahanje na devama. Po dolasku u kamp, smještaj, večera i noćenje.

 

5. dan: MERZOUGA – ERFOUD - MIDELT – IFRANE -  FES, 20.11.2024.

Doručak u pustinjskom kampu. Džipovima odlazimo do autobusa te krećemo prema Fesu. Putem ćemo zastati u gradiću Mideltu, smještenom u zaravni između Srednjeg i Visokog Atlasa, poznatom po mineralima i hladnijem vremenu kroz ljeto. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Nastavljamo prema Fesu, preko skijaškog središta Ifrane s prekrasnim krajolikom – često ga nazivaju „švicarski Maroko“ i azrou, šumom cedrovine. Po dolasku u Fes, smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

 

6. dan: FES – MEKNES – FES, 21.11.2024.

Doručak. Odlazak prema Meknesu, gdje ćemo obići nekoliko lokacija starog kraljevskog grada kao što su poznata vrata Bab Mansour, kraljevske konjušnice Hri Souani i stara medina koja je od 1996. na popisu zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO. Nakon obilaska Meknesa vraćamo se u Fes, drugi najveći grad u zemlji i razgledavamo najstariji od kraljevskih gradova s najstarijim sveučilištem na svijetu i medinom koja je labirint od 9600 uličica, najveća medina na svijetu i najveći prostor na svijetu bez automobilskog prometa! Fes je na prvi pogled mnogima šokantan, bučan, konfuzan, ali i beskrajno zanimljiv i kako vrijeme u njemu prolazi, zavlači se pod kožu. Povratak u hotel u večernjim satima, večera u hotelu. Noćenje.

 

7. dan: FES – RABAT – CASABLANCA, 22.11.2024.

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Rabatu, glavnom gradu Maroka: jedan od četiriju marokanskih carskih gradova, osnovan u 12. stoljeću od strane Almohada i danas je administrativni centar zemlje, gdje možete vidjeti Hassanov toranj, jednu od glavnih atrakcija i simbola Rabata. To je zapravo minaret džamije koji je trebao biti najveći minaret na svijetu, no nakon smrti Jakuba al-Mansura 1199. džamija je ostala nedovršena. U podnožju tornja nalazi se mauzolej Muhameda V., izrezbaren u bijelom oniksu i ukrašen mramorom i izrezbarenim drvetom. Kao i u drugim gradovima Maroka, medina u Rabatu je najstariji dio grada i opasana zidinama. Labirint je uskih ulica obrubljenih bijelim kućicama i savršeno mjesto za kupnju rukotvorina od zlata, srebra, kože i tkanina.  Nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne odlazak prema Casablanci. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
 

8. dan: CASABLANCA, 23.11.2024.

Doručak. Odlazak u panoramski i pješački razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra Maroka: trg Muhameda V., Trg Ujedinjenih naroda, Trg Protektorata, itd. Uključena ulaznica za unutrašnji razgled veličanstvene džamije Hassana II., po veličini druge džamije u svijetu, s 200 m visokim minaretom. Izgradnja je završena 1993. godine. Smatra se drugom po veličini džamijom na svijetu. U unutarnjem uređenju prevladavaju oniks i zlatni mramor. Visina jedinog minareta je 201 metar. Maksimalni kapacitet molitvene dvorane je oko 25 tisuća ljudi. Krov je klizni: u samo nekoliko minuta prostrana soba pretvara se u dvorište. Na prostoru koji je uz njega izgrađen može se smjestiti još 80 tisuća vjernika. Nakon razgleda slobodno vrijeme u La Cornicheu, jednoj od elitnih četvrti grada. Područje obiluje skupim vilama i hotelima, a obala je uvijek savršeno čista. Gotovo sve plaže u okolici pripadaju hotelima ili privatnim osobama. Postoje i male javne površine, ali tamo je usluga minimalna. Još jedna posebnost Cornichea je obilje zelenila, vrtova i cvjetnjaka. Život na obali ključa uglavnom navečer i noću. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

9. dan: CASABLANCA – PARIZ – ZAGREB, 24.11.2024. 

Doručak u obliku paketa. Prijava na let Air France za Pariz, let planiran u 08:10 sati. Slijetanje u Pariz u 11:25 sati. Nastavak putovanja u 13:00 sati, planirano slijetanje u Zagreb 14:55 sati. Kraj programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

FM cijena 1.950 € / RC 2.000 €

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Rok za prijavu: 20 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Marrakech / Casablanca – Pariz –Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • osam noćenja u hotelima 4*/5* u Maroku (1 noćenje s doručkom i 1 noćenje (doručak i večera) u Marrakechu, 1 noćenje (doručak i večera) u Ouarzateu, 1 noćenje (doručak i večera)  u pustinjskom kampu u Merzouga, 2 noćenja, (doručak i večera)  u Fesu, 2 noćenja, (doručak i večera)  u Casablanci)
 • ručak 3.dan u Ait Ben Haddou, ručak 4.dan na putu prema Merzougi, ručak 5.dan u Mideltu
 • autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • razglede prema programu
 • ulaznice u sve lokalitete prema programu koji se posjećuju: palača Bahia i Yves Saint Laurent muzej i Majorelle vrt u Marrakechu,  Taorirt kazba u Ourzazateu, Bounania medresa i Nejjarine u Fesu, džamija Hassana II. u Casablanci
 • vožnju džipovima 4x4 između Erfouda i Merzouge i nazad
 • jahanje deva u Merzougi
 • bočicu vode dnevno po osobi
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • obavezne napojnice za vozače i lokalne vodiče: 50 € po osobi
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 450, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

RED LETENJA:

Air France

AF1561  16NOV  ZAG CDG      1540  1750   

AF1776  16NOV  CDG RAK      1940  2300   

 

AF1497  24NOV  CMN CDG    0810 1125   

AF1560  24NOV  CDG ZAG     1300 1455

 

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Air France objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. U Maroku hoteli 4* prema našoj ocjeni više odgovaraju kategorizaciji 3/4*.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.). 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

 

Maroko (Al-Mamlaka al-Magribiya, neslužbno al-Magrib), država u sjeverozapadnoj Africi, na obali Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Na istoku graniči s Alžirom, a na zapadu sa Zapadnom Saharom. Na teritoriju Maroka su španjolske enklave Ceuta i Melilla. Najveći dio Maroka zauzima gorje Atlas. Maroko ima uglavnom sredozemnu klimu koja u južnom predgorju Atlasa prelazi u stepsku i polupustinjsku. Zimi su najviši dijelovi Atlasa pokriveni snijegom. Prema popisu st. iz 2004. u Maroku živi 29 860 069 st., a prema procjeni st. iz 2013. g. 33 073 567 st. Najnaseljeniji je sjeverni dio zemlje (područje uz Sredozemno more), južno predgorje Atlasa je pusto. Stanovnici su najvećim dijelom Berberi (45 %) i Arapi (44 %), te drugi (11 %). Službeni jezik je arapski, a razgovorni francuski, berberski i dr. Glavni je grad Rabat, a najveći Casablanca. Ostali su veći gradovi Fes, Marrakech, Tanger, Meknes, itd. Novčana je jedinica dirham (MAD, DH), 1 dirham = 100 santima.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka