+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

MEKSIKO TURA I ODMOR U CANCUNU 12 DANA ZRAKOPLOVOM IP)

Fiume Tours Rijeka

MEKSIKO TURA I ODMOR U CANCUNU 12 DANA ZRAKOPLOVOM IP)

Termin:

27.03. – 07.04.2024. – REDOVNA CIJENA 30.10. -10.11.2024. NOVO 13.11. – 24.11.2024. NOVO

Cijena:

Cijena od 2.590 EUR zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključeni izleti i ulaznice po programu, moguća doplata za dva dodatna izleta po želji.

Predviđeni hoteli:

Mexico City: NH Collection Mexico City Centro Historico 4*
Merida: NH Collection Merida Paseo Montejo 4*

Valladolid: Hotel Real Hispano 4*/5*

Cancun: polazak 27.03.:Hotel Presidente InterContinental 5* 
Playa de Carmen: polasci 30.10. i 13.11.: HM Playa de Carmen 4*

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL,
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines za Istanbul u 21:00 sat. Dolazak u Istanbul u 00:10 sati sljedeći dan. Satnice leta iskazane su na dnu programa.

 

2. dan: ISTANBUL – MEXICO CITY,

Dolazak u Istanbul malo iza ponoći. Nastavak putovanja na liniji Turkish Airlines TK184 za Mexico city u 02:15 sati.  Let Istanbul - Mexico City traje 14 sati. Noćni let s obrocima na letu. Predviđeni dolazak u Mexico city u 8:10 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Doručak u hotelu. Smještaj u hotel moguć tek od 15 sati. Razgled glavnog trga Zocalo, posjet Katedrali (najvećoj na kontinentu) te šetnja  kraj Predsjedničke palače u kojoj se nalaze murali Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Posjet Muzeju antropologije koji se nalazi na Aveniji Reforma, a u njemu je najnevjerojatnija arheološka i etnografska baština (ulaznica u cijeni). Predlažemo odlazak na večeru. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan: MEXICO CITY – XOCHIMILCO, COYOACAN I CASA AZUL, doručak i ručak (izlet traje 8 sati),

Doručak. Vožnja autobusom do Xochimilca, čiji naziv u prijevodu znači „polje cvijeća“ i skup je kanala koji postoje još od vremena prije dolaska Španjolaca. Vožnja brodićem po kanalu. Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavak izleta prema Coyoacanu, raskošnoj četvrti koja još uvijek čuva kolonijalnu arhitekturu s kućama obojanim jarkim bojama. Prvo ćemo posjetiti popularni muzej Fride Kahlo (ulaznica u cijeni) gdje ćete moći vidjeti prekrasnu kuću u kojoj je živjela i njene osobne predmete. Slobodno vrijeme možete provesti na trgu Garibaldi, popularnom okupljalištu bendova Mariachi i najboljem mjestu u gradu za čuti ovu vrstu glazbe. Povratak prema hotelu. Noćenje.

 

4. dan: MEXICO CITY  – TEOTIHUACAN – GOSPA OD GUADALUPE – MEXICO CITY, doručak i ručak (izlet traje 10 sati),

Doručak. Ujutro prvo krećemo autobusom do 42 km udaljenog Teotihuacana, što u prijevodu znači mjesto na kojem ljudi postaju bogovi. Ovaj lokalitet je jedan od najznačajnijih u Americi zbog monumentalne arhitekture i snažnog vjerskog i političkog utjecaja koji je imao nad drugim gradovima. Mi ćemo posjetiti piramide Sunca i Mjeseca te prošetati Avenijom smrti. Nakon pauze za ručak (u cijeni aranžmana) degustacija tekile te odlazak u poznato svetište Gospe od Guadalupe. Ova bazilika je druga najposjećenija bazilika nakon Sv.Petra u Vatikanu i najznačajnije svetište Mexica. Šetnja svetištem i slobodno vrijeme za razgled bazilike. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. dan: MEXICO CITY – MERIDA – CELESTUN FLAMINGO I KROKODILI, (izlet traje 8 sati),

Bez doručka. Odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Meridu. Let traje cca 2 sata. Po dolasku u Meridu uputit ćemo se prema Celestun rezervatu, ukrcati se na brod i kroz 90 minuta vožnje uživati u pogledu na predivne flamingose. Vidjet ćemo i krokodile, proći kraj tunela mangrova, nakon čega se možete i okupati. Slobodno vrijeme u Celestunu za opuštanje i uživanje na plaži. Odlazak u hotel u Meridi. Smještaj. Noćenje.

 

6. dan: MERIDA – IZAMAL – CENOTE SAAMAL – VALLADOLID, doručak i ručak, (izlet traje 9 sati),

Doručak. Polazak prema čarobnom gradu: Izamal, ili pueblo magico, što je posebna oznaka koju je meksička vlada dala ovom gradu zbog bogate tradicije. Poznat kao „brdski grad“ jer u svojoj urbanoj zoni ima nekoliko arheoloških ostataka koji se nalaze na padinama brda. Tijekom šetnje proći ćemo kraj samostana Sv.Antonija i Kinich Kakmo piramide. Prije španjolske okupacije, Izamal je vjerojatno bio jedan od najvećih gradskih centara Maya u sjevernom dijelu Yucatana. Na putu prema Valladolidu, ručak (u cijeni aranžmana) u staroj meksičkoj haciendi: Hacienda Selva Maya. Nakon ručka kupanje u jednom od najljepših tzv. podzemnih bazena (cenota) na Yucatanu. Nastavljamo prema hotelu u Valladolidu, smještaj. Slobodno vrijeme u šarmantnom gradu, u kojem nema Ubera niti hotelskih lanaca. Umjesto toga pronaći ćete trgovine, ulične prodavače i restorane koji uglavnom služe lokalnom stanovništvu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

7. dan: VALLADOLID – CHICHEN ITZA – CANCUN/PLAYA DE CARMEN, doručak i ručak (izlet traje 8 sati)

Doručak. Odlazak prema Chichen Itzi i posjet lokalitetu koji se smatra jednim od novih 7 svjetskih čuda: na ovom mjestu koje je UNESCO proglasio svjetskom baštinom prošetat ćemo i uz vodstvo samih Maya (lokalni vodiči su starosjedioci) vidjeti: Dvorac ili piramida Kukulcan, gdje se svake godine tijekom proljetnog ekvinocija pojavljuje „pernata zmija“, igralište na kojem su se igrale društvene igre, opservatorij, Hram ratnika i još mnogo toga. Ulaznica u cijeni. Ručak (u cijeni). Slobodno vrijeme te odlazak prema Cancunu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

8. dan: CANCUN/PLAYA DE CARMEN

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži, šetnji Cancunom ili odmor u hotelu. Noćenje.

 

9. dan: CANCUN/PLAYA DE CARMEN – fakultativno odlazak na izlet TULUM I CENOTE CASA TORTUGA s ručkom

Doručak. Po želji odlazak na izlet (9:00-17:00) Tulum i Cenote Casa Tortuga, doplata za izlet pri rezervaciji aranžmana. Tulum je još jedan od lokaliteta starih Maya, udaljen 90 minuta vožnje od Cancuna. Njegova ljepota je u njegovom položaju – na samoj obali mora. Prošetat ćemo ovim nekadašnjim gradom koji je služio i kao jedna od najznačajnijih mayanskih luka, i s njegovih zidina napraviti neke od najljepših fotografija. Ručak (u cijeni izleta). Nakon ručka, uživat ćemo u bistrim vodama Cenota Tortuga. Dva sata vođena tura u 4 različite „cenote“: Wisho, Bell, Tres Zapotes i Jaguar Cenote. Povratak u hotel. Noćenje.

 

10. dan: CANCUN/PLAYA DE CARMEN – fakultativno odlazak na izlet ISLA MUJERES s ručkom

Doručak.  Po želji odlazak na izlet (08:00-18:00), doplata za izlet pri rezervaciji aranžmana. Odlazak brodom do otoka Isla Mujeres iz marine Cancun. Na putu do tamo napravit ćemo stanku za snorkling na El Farito Coral grebenu. Za ljubitelje plaže, možete uživati u beach klubu i kupanje. Ručak (u cijeni izleta) u Isla Mujeres Beach Clubu. Nakon ručka, slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Doplata na licu mjesta 15 USD po osobi za pristanišnu pristojbu. Povratak katamaranom u marinu Cancun. Transfer do hotela. Noćenje.

 

11. dan: CANCUN/PLAYA DE CARMEN – ZRAČNA LUKA

Povratak 06.04.2024. odjava iz hotela, bez doručka u ranim jutarnjim satima. Prijava na let Turkish Airlines TK189 u 08:35 za Istanbul. Let iz Cancuna do Istanbula traje oko 12 sati.

 

Povratak 09.11.2024. Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro. Prijava na let Turkish Airlines TK189 u 14:30 za Istanbul. Let iz Cancuna do Istanbula traje oko 12 sati.

 

Povratak 23.11.2024.. Doručak u obliku paketa. Prijava na let Turkish Airlines TK189 u 09:50 za Istanbul. Let iz Cancuna do Istanbula traje oko 12 sati.

 

 

12. dan: ISTANBUL – ZAGREB

07.04.2024.dolazak u zračnu luku Istanbul u 04:45 sati. Prijava na let za Zagreb u 06:55 sati. Dolazak u Zagreb u 08:00 sati po lokalnom vremenu.

 

10.11.2024. dolazak u zračnu luku Istanbul u 10:35 sati. Prijava na let za Zagreb u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb u 19:05 sati po lokalnom vremenu. U cijeni ranžmana na ovom datumu, organiziran transfer autobusom do centra Istanbula i natrag, kako bi iskoristili vrijeme za ručak u Istanbulu i shopping.

 

24.11.2024.dolazak u zračnu luku Istanbul u 05:45 sati. Prijava na let za Zagreb u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb u 08:25 sati po lokalnom vremenu.

 

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

27.03.2024.; RC 2.860 €

30.10.2024.;  FM 2.590 € / RC 2.2650 €

13.11.2024.;  FM 2.650 € / RC 2.700 €

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20  /  Maksimalan broj putnika: 30

 

Cijena uključuje:

 • zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Istanbul – Meksiko City – Cancun - Zagreb, ekonomska klasa (Turkish Airlines)
 • zrakoplovnu kartu na relaciji Mexico City – Merida, ekonomska klasa, lokalni prijevoznik
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • na domaćem letu uključena samo jedna prtljaga, 15 kg po osobi, sve iznad toga se naplaćuje prema cjeniku zrakoplovne kompanije o čemu ćete biti obaviješteni prije polaska u završnom pismu,
 • 9 noćenja prema programu u hotelima 4*/5*, doručak po danima prema programu
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom, 1 prtljaga po osobi do 24 kg + ručna prtljaga
 • razgled Tempo Mayor Mexico City i ulaznica za Muzej antropologije
 • izlet u Xochimilco, ulaznica za muzej Frida Casa Azul i razgled Coyoacan-a, Mexico city
 • izlet i ulaznica u Teotihuacan, posjet Bazilici de Guadalupe, Mexico City
 • izlet do flamingosa i krokodila, Merida
 • posjet gradu Izamal i Cenote Saamal, Valladolid
 • posjet Chichen Itza
 • četiri ručka prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 890 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • obavezna doplata na licu mjesta 50 USD po osobi za napojnice vozačima i lokalnim vodičima
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • visitor tax, po osobi (iznad 4 godine starosti) 14 EUR, on line plaćanje VISITAX system, točna obavijest u završnom pismu,
 • jednodnevni izlet Tulum i Cenote Casa Tortuga (lokalni vodič, prijevoz, ručak, ulaznice za cenote), po osobi 100 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana, min 16 putnika za realizaciju izleta
 • jednodnevni izlet katamaranom Isla Mujeres Trimaran (lokalni vodič, prijevoz, ručak), po osobi 110 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana, min 16 putnika za realizaciju izleta, na ovom izletu se posebno na licu mjesta doplaćuje 15 usd po osobi za pristajanje u Marine Park
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate:

 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni, sobe sa odvojenim krevetima na upit

 

Informacije o avio prijevozniku: Turkish Airlines  

27.03.2024.

TK1056  27MAR  ZAG IST                  21:00 00:10* sljedeći dan

TK  181  28MAR  IST MEX                 02:15 08:10

TK  189  06APR   CUN IST                 08:35 04:45* sljedeći dan

TK1053  07APR    IST ZAG                  06:55 08:00

 

30.10.2024.

TK1056  30OCT    ZAG IST                  19:55 00:10* sljedeći dan

TK  181  31OCT    IST MEX                 02:25 08:10

TK  189  09NOV   CUN IST                 14:30 10:35* sljedeći dan

TK1053  10NOV  IST ZAG                  19:00 19:05

 

13.11.2024.

TK1056  13NOV  ZAG IST                  19:55 00:10* sljedeći dan

TK  181  14NOV  IST MEX                 02:25 08:15

TK  189  23NOV   CUN IST                 09:50 05:45* sljedeći dan

TK1053  24NOV  IST ZAG                  08:15 08:25

 

 

 

 

VAŽNE INFORMACIJE

-       Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.

-       Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

-       Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-       Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 

-       Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

-       Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-       Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-       Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

-       Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka