+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

NEW YORK I WASHINGTON DELUXE 8 dana / 6 noćenja (ip)

Fiume Tours Rijeka

NEW YORK I WASHINGTON DELUXE 8 dana / 6 noćenja (ip)

Termin:

02.08., 09.08. i 23.08.2024. - GARANTIRANI POLASCI

Cijena:

Cijena od 1.960 EUR (14.767,62 kn)


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Prijave i rezervacije: FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620; email: info@fiumetours.hr

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Doručak uključen u cijenu aranžmana.

 

Predviđeni hotel:

SPRINGHILL SUITES by Marriot NY Midtown Park Av Hotel 3*- UKLJUČEN DORUČAK

Nalazi se 1.5 km od nebodera Empire State Building, uključen full American doručak, wifi, fitness centar. Svaka soba ima flat-screen TV, mikorovalnu, mali hladnjak i caffe aparat. Hotel je nov i otvoren 2020.godine. Sobe sa king bed krevetom.

 

1.dan ZL ZAGREB – ZL VARŠAVA – ZL JFK/EWR NEW YORK – NEW YORK (MANHATTAN),

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska dva sata prije leta, gdje će Vas dočekati naš voditelj putovanja. Prijava na let na redovnoj liniji LOT-a za Varšavu. Dolazak u zračnu luku Frederik Chopin u Varšavu. Polijetanje zrakoplova LOT-a za New York. Dolazak u zračnu luku JFK/EWR u New Yorku po lokalnom vremenu (vremenska razlika -6 sati u odnosu na Hrvatsku). Nakon obavljanja carinskih i graničnih formalnosti, transfer do hotela i smještaj. Mogućnost odlaska u večernju šetnju (ovisno u dolasku na Manhattan); ukoliko bude iznimno kasni dolazak šetnja će se prebaciti na jedan od sljedećih dana) s voditeljem putovanja na Times Square, jedan od najpoznatijih motiva grada s mnogobrojnim neonskim reklamama i svjetlima te trgovačkog i centra zabave s mnogobrojnim restoranima i zalogajnicama. Ovaj trg najbolje možete doživjeti noću. Trg svjetala, nebodera i vječne gužve, smjestio se između križanja Broadway avenije i Sedme avenije. Trg nosi naziv od 1904. godine kada se čuveni The New York Times preselio u novi, 25 katova visok neboder. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

*satnice leta iskazane su na dnu programa

 

2.dan NEW YORK: MIDTOWN MANHATTAN – CENTRAL PARK,

Odlazimo prema centru Rockefeller. Najznačajnija i središnja građevina kompleksa, sa 70 katova i 266 metara visine je 30 Rockefeller Center, popularno zvana 30 Rock. Zgrada je mjesto čuvene fotografije "Ručak na neboderu" iz 1932., koja je prikazivala građevinske radnike kako sjede na čeličnoj gredi bez sigurnosnih pojaseva i jedu ručak na 260 m visine. Zgrada je dom američke nacionalne TV mreže NBC. Vidikovac Top of The Rock koji oduzima dah nalazi se na oko 260 metara od razine ulice, a imate pogled od 360 stupnjeva na New York. Posjet vidikovcu moguć je u slobodno vrijeme. Odlazimo do obližnje katedrale sv. Patrika. Ova neogotička katolička katedrala dovršena je 1979. godine i tada je bila najviša gradska građevina. Kraća šetnja preko Bryant Parka do željezničke stanice Grand Central Station. Ova impozantna građevina sagrađena je 1913. godine i najveća je željeznička stanica na svijetu, prepuna bogate povijesti i obilja tajni. Kraće slobodno vrijeme za kavu i snack. Odlazak do Central Parka, najvećeg parka u gradu, ali i najposjećenijeg parka u Americi. Izgradnja parka dovršena je 1859. godine, a prostire se na površini od 3,4 km2. Veći dio parka je prirodan, a sadrži nekoliko prirodnih jezera i ribnjaka, širokih staza za šetnju, jahačku stazu, dva klizališta (od kojih je jedno plivački bazen tijekom ljeta), zoološki vrt, stakleni vrt, rezervat za životinje. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan  NEW YORK: DONJI MANHATTAN – WALL STREET & FINANCIAL DISTRICT – 9/11 MEMORIAL –

BROOKLYN BRIDGE – BROOKLYN HEIGHTS,

Odlazak metroom do Battery Parka, na najjužnijem dijelu Manhatanna od kuda se pruža sjajan pogled na otok Ellis i kip slobode. Kip predstavlja lik Libertas, rimsku boginju slobode, ogrnutu plaštem. Stoji na ogromnom postolju s ispruženom desnom rukom u kojoj drži pozlaćenu baklju, dok u lijevoj ruci drži ploču tabula ansata na kojoj je isklesan datum proglašenja američke nezavisnosti. Na otok Ellis morali su pristati useljenici u SAD kako bi ih se pregledalo i upisalo u evidencije, a kroz njega je prošlo oko 12 milijuna useljenika. Na otoku se nalazi Muzej doseljenika, koji vraća u surovu prošlost života useljenika te je znakovit za američku povijest. Nastavljamo šetnju donjim dijelom Manhattana. Odlazimo do poznate statue Charging Bull, koju još nazivaju i „bik s Wall Streeta“. Nastavljamo dalje prema čuvenom Wall Streetu gdje se nalazi njujorška burza - New York Stock Exchange, samo središte financijskog distrikta. Ulica je dobila ime po sjevernom gradskom zidu, jer se u najranije doba nalazila na samom rubu grada. Uz Trinity Church, crkvu sv. Trojstva iz 17. stoljeća, dolazimo do Memorijala 9/11. Memorijal je podignut u čast žrtvama napada 11. rujna 2001. i bombardiranja Svjetskog trgovačkog centra iz 1993. godine. Nalazi se na nultoj točki, mjestu rušenja tornjeva blizanaca WTC-a u terorističkom napadu u kojem je ubijeno tri tisuće ljudi. Slobodno vrijeme za predah, ručak i obilazak memorijala (uz doplatu ili City Pass). Nastavljamo dalje uz njujoršku Gradsku vijećnicu, sjedište gradonačelnika te prema mostu Brooklyn koji spaja Manhattan s četvrti Brooklyn u kojoj živi oko 3 milijuna ljudi. Penjemo se na ovaj impozantni most otvoren 1883. godine, ukupne duljine od 1.825 m. Zastajemo putem prelazeći most, jer su vidici veličanstveni. Po silasku s mosta odlazimo do promenade Brooklyn Heights. Ova mondena i skupa četvrt pruža vam jedan od najboljih pogled na Manhattan. Pauza za kavu uz uživanje u pogledu. Šećući dolazimo do područja između mosta Brooklyn i Manhattan. Tu se smjestila nova „hipsterska“ četvrt grada - DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Uz odlične poglede na Manhattan Bridge, u ovoj modernoj četvrti možete uživati u hip dućanima, rooftop barovima, kazalištima, izložbenim prostorima i odličnoj ponudi hrane! Ovdje su se nekad nalazila mnoga skladišta i tvornice koje su sada prenamijenjene, a u jednoj od njih naći ćete Time Out Market - modernu tržnicu s proizvodima iz cijelog svijeta koji je otvorila poznata franšiza časopisa Time Out. Slobodno vrijeme za istraživanje. Izgubite se u mirisima, okusima i pogledima uz zalazak sunca uz East River i oba mosta... Povratak u hotel metroom. Slobodna večer. Preporučujemo posjet brojnim rooftop barovima i klubovima u okolici Times Square, jer pogled na noćni New York je nezaboravan! Noćenje.

4.dan NEW YORK: IZLET U WASHINGTON ILI SLOBODAN DAN ZA MUZEJE   (na polasku 29.03. odlazak u Washington predviđen je 02.04.)

Cjelodnevni fakultativni izlet u Washington (uz doplatu). Vožnja prema Washingtonu. Pri dolasku u grad idemo prema Arlingtonskom groblju (ulaznica u cijeni), najvećem i najpoznatijem vojnom groblju na kojem se nalazi i obiteljska grobnica obitelji Kennedy u kojoj su pokopani bivši američki predsjednik John Fitzgerald Kennedy, njegova supruga Jacqueline Kennedy i predsjednikov brat Robert Kennedy, bivši državni tužitelj. Na ovom groblju se nalazi i poznati Grob neznanog junaka kao simbol za sve vojne žrtve (ulaznica uz doplatu). Panoramski razgled Washingtona u kojem ćemo vidjeti: U.S. Capitol, grandioznu aveniju The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, aveniju Pennsylvania, zgradu Državnog arhiva, sjedište FBI-a,  State Department, spomenik podizanja zastave na Iwo Jima, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata. Na kraju dana idemo i do US Capitol zgrade gdje se nalaze Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud i Senat te spomenik Ulysessu S.Grantu. Kratka foto pauza ispred Bijele kuće. Slobodno vrijeme te povratak prema New Yorku.

 

Tko ne želi u Washington ima slobodan dan za muzeje. Uz Central Park nalaze se čuveni muzeji kao što su Metropolitan, Guggenheim, Smithsonian, Židovski muzej, Prirodoslovni muzej, koje ovaj dan možete obići. Predlažemo odlazak u Metropolitan muzej popularno zvan MET. Nakon obilaska muzeja predlažemo 90-minutno krstarenje brodom uz Manhattan kako bi iz drugačije perspektive upoznali ovaj sjajan grad, a dan zaokružite odlaskom na vrh Empire State Buildinga i uživajte u nezaboravnom pogledu na večernji New York. Noćenje.

 

5.dan NEW YORK: FLAT IRON DISTRICT – GREENWICH VILLAGE – LOWER MANHATTAN (SOHO, LITTLE ITALY, CHINATOWN),

Odlazimo do Madison Square parka uz koji se nalazi čuvena zgrada Flat Iron Building. Ova zgrada, izgrađena prije više od stoljeća (1902. godina), već je odavno patuljak među njujorškim neboderima, ali i danas jedna od najpoznatijih građevina grada. Nadimak je dobila prema svojem neobičnom obliku koji podjeća na „peglu“. Nastavljamo dalje prema Union Square Park. Gotovo 170 godina ovaj je trg mjesto okupljanja, posebice radničkih i političkih. Put nas vodi prema Washington Square parku, otvorenom 1828. godine. Glavna znamenitost parka je slavoluk Washington Arch koji je postavljen 1885. godine za obilježavnje stogodišnjice inauguracije prvog američkog predsjednika - Georga Washingtona. Slijedi šetnja četvrtima SoHo, Little Italy i Chinatown. Ovdje nećete vidjeti velike nebodere na 50 katova, već ćete vidjeti prepoznatljivu njujoršku arhitekturu. Nju čine vodotornjevi i vatrogasna stubišta koja vise sa fasada. Čevrt SoHo dom je mnogim umjetnicima, galerijama, modernim kafićima i restoranima i idealan je primjer regeneracije i gentrifikacije grada iz 1973. godine, a proširene 2010. Ime dolazi od „South of Houston Street“ ili, u prijevodu, „južno od ulice Houston“. Kineska i talijanska četvrt su jedna do druge, zapravo jedna u drugoj, a u srcu se nalazi Canal street. Ona služi kao glavna konekcija između između Jersey Cityja i Brooklyna. Ako tražite „fake“ Gucci, Prada i druge torbice, parfeme ili nakit onda u samo ovoj četvrti možete provesti čitav dan. Iako kažu da Little Italy polako odumire, ovdje ipak možete vidjeti brojne talijanske restorane, talijanske zastave i još uvijek, tu i tamo, naići na pravog Talijana. Idealno za napraviti pauzu za kavu. Slobodan ostatak dana. Predlažemo odlazak do četvrti Williamsburg u Brooklynu. Pogled na Manhattan najljepši iz Brooklyna, pogotovo iz East River State Parka u Williamsburgu. Ovo je žarište „hipsterske“ kulture, moderne umjetnosti i vrlo živog noćnog života, zbog čega su je prozvali „malim Berlinom“. Područje obiluje vintage buticima, antikvarijatima, barovima i restorančićima. Nezaobilazan je shopping na buvljaku ili nekom dučančiću s izvornim bruklinskim suvenirima ili kreacijama. Povratak u hotel. Navečer moguć odlazak u najpoznatiji Speakeasy bar u kojem možete osjetiti atmosferu New Yorka u doba prohibicije 1920.-ih i 1930.-ih godina. U bar se ulazi kroz nevidljivi ulaz, a naručeno piće se pije iz šalice čaja na način kako su se Njujorčani skrivali od policije. Noćenje.

6.dan  NEW YORK: fakultativni izlet, WOODBURY OUTLET,

Predlažemo odlazak na fakultativni izlet (uz doplatu pri rezervaciji aranžmana) u Woodbury outlet, jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka. The Woodbury Common Premium Outlets nalazi se van samog grada, na oko sat vremena od New Yorka. Tu ćete pronaći 220 velikih svjetskih brendova (među kojima su Burberry, Coach, Fendi, Diesel, Prada, John Varvatos, Sony, Fossil, Vera Bradley, Ray Ban, Adidas, Nike, Betsey Johnson itd.). Outlet je osmišljen da izgleda kao selo ili manji grad, između shoppinga možete nešto i pojesti, a za uštede od 25-65% stvarno vrijedi nositi poluprazan kofer iz Zagreba. Putnici koji će ostati cijeli dan u New Yorku, imaju dan za uživanje u sadržajima ovog velegrada. Povratak u hotel u večernjim satima. Za večernju razonodu predlažemo posjet jednom od broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Broadway, u doslovnom prijevodu nači „širok put“, a proteže se cijelom svojom dužinom kroz Manhattan i nastavlja sve do Bronxa. Najstarija je prometna arterija u gradu na pravcu sjever-jug, koja je svoje konture dobila još za vrijeme prvih naselja New Amsterdama. Broadway je poznat kao središte američke kazališne industrije. Noćenje.

 

7.dan  NEW YORK: SLOBODAN DAN – ZL JFK/EWR – NOĆNI LET,

Stvari ostavljamo u sobi za prtljagu. Slobodan dan. Preporučujemo da ovaj dan iskoristite za uživanje i zadnju kupovinu u New Yorku, barem za ovaj put! Prošećite do Hells Kitchena i doka 83 na rijeci Hudson. Kompanija Circle Line Cruises pruža vam panoramsku kružnu vožnju (uz doplatu) oko Manhattana u trajanju od 2,5 sata. Uz vodiča na engleskom jeziku upoznat ćete se s povijesti, zanimljivim činjenicama ovoga grada uz fenomenalan pogled na mnoge znamenitosti s rijeka Hudson, Harlem i East River. Kada se iskrcate s broda, prošećite do obližnjeg Hudson Yards, gdje se nalazi nova moderna atrakcija The Vessel. Ova zgrada teška 200 milijuna dolara i visoka 45 metara ima 154 međusobno povezana stepeništa te gotovo 2500 stepenica. Do vrha možete doći pješice ili liftom, a usput imate oko 80 mjesta za predah i fotografiranje. Ulaz je besplatan. Nakon toga preporučujemo da prošećete „parkom budućnosti“ čiji je početak uz sami Vessel. Nadzemna teretna željeznička pruga preobličena u javni park na zapadnoj strani Manhattana postala je jedna od najslavnijih parkova i urbanih javnih mjesta na svijetu: The High Line. Desetljećima je ovo mjesto bilo obraslo travom, ostalo još iz razdoblja kada su željezničke pruge prolazile kroz Manhattan. Park dug 2.33 km posađen je kao zelena šetnica koje se proteže kroz nekoliko okruga, a imao je više faza izgradnje koje su trajale do 2014. godine. Svaka faza projekta sačuvala je samoniklo bilje koje je raslo na samoj željeznici u vrijeme kada se željeznica nije koristila. Dodavši šetnice, mjesta za sjedenje, uzvišenja i vidikovce, možete uživati u prekrasnom pogledu koji se pruža na grad i rijeku Hudson. Po završetku šetnice u četvrti Chelsea, preporučujemo predah u izvrsnom Chelsea Market. Ova napuštena tvornica postala je najveća njujorška tržnica,  a cijeli kompleks sastojao se od 20-ak zgrada koje su zajedno činile cijeli jedan kvart. Tvornica se na tom mjestu nalazila još od kraja 19. stoljeća, a u njenim prostorijama su izumljeni Oreo keksi. Chelsea Market je danas najveći i najbolji food corner s preko 40 štandova s hranom i nepreglednim morem kulinarskih izbora. Nakon predaha preporučujemo odlazak u Tenement Museum u blizini Williamsburg mosta. U nekoj od vođenih tura (kupite ulaznice unaprijed) saznat ćete kako su nekad teško živjeli imigranti na Manhattanu u zgradi u kojoj je od 1863. do 1935. godine živjelo više od 7.000 ljudi iz 20 različitih zemalja. Nakon obilaska, kada ogladnite, ne propustite odlazak u Katz's Delicatessen. Ovaj kultni židovski deli radi od 1888. godine, a poslužuje mesne delikatese kao što je čuveni „pastrami on rye“. Ova njujorška „institucija“ proslavila se u filmu „Kad je Harry sreo Sally“. Danas je i idealan dan za kupnju suvenira za vaše najdraže, a najviše dućana imate oko Times Squarea u blizini našeg hotela. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Transfer prema zračnoj luci JFK/EWR. Prijava na let na redovnoj liniji LOT-a za Varšavu. Noćni let za Varšavu. Satnice leta iskazane su na dnu programa

8.dan  ZL VARŠAVA – ZL ZAGREB,

Dolazak u zračnu luku Frederic Chopin po lokalnom vremenu. Prijava na na let na redovnoj liniji LOT-a za Zagreb. Dolazak u zračnu luku Zagreb. Kraj programa. Satnice leta iskazane su na dnu programa.

 

Napomena: agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa koji će biti objavljen u završnom pismu par dana prije polaska, zbog promjene radnog vremena pojedinih objekata koji se posjećuju, kao i državnih praznika. Isto tako u završnom pismu bit će ponuđen finalni fakultativni program prilagođen realizaciji programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi king (bračni krevet*)
26.04.-03.05.2024. Redovna cijena 1.960 EUR (14.767,62 kn)
24.05.-31.05.2024. Redovna cijena 1.960 EUR (14.767,62 kn)
02.08.-09.08.2024. Redovna cijena 2.080 EUR (15.671,76 kn)
09.08.-16.08.2024. FIRST MINUTE 2.050 EUR (15.445,73 kn) / Redovna cijena 2.150 EUR (16.199,18 kn)
23.08.-30.08.2024. FIRST MINUTE 2.050 EUR (15.445,73 kn) / Redovna cijena 2.150 EUR (16.199,18 kn)
*napomena: King krevet za dvije osobe, isključivo bračni krevet dimenzija 193 cm širine i 200 cm dužine.
Dvokrevetna soba s odvojenim krevetima uz doplatu.

Cijena aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi*
29.03.- 05.04.2024. FIRST MINUTE 1.650 EUR (12.431,93 kn)  / Redovna cijena 1.700 EUR (12.808,65 kn)
26.04.-03.05.2024. FIRST MINUTE 1.710 EUR (12.884,00 kn)  / Redovna cijena 1.760 EUR (13.260,72 kn)
24.05.-31.05.2024. FIRST MINUTE 1.710 EUR (12.884,00 kn)  / Redovna cijena 1.760 EUR (13.260,72 kn)
02.08.-09.08.2024. FIRST MINUTE 1.680 EUR (12.657,96 kn) / Redovna cijena 1.780 EUR (13.411,41 kn)
09.08.-16.08.2024. FIRST MINUTE 1.750 EUR (13.185,38 kn) / Redovna cijena 1.850 EUR (13.938,83 kn)
23.08.-30.08.2024. FIRST MINUTE 1.750 EUR (13.185,38 kn) / Redovna cijena 1.850 EUR (13.938,83 kn)
*napomena: Trokrevetna soba za 3 osobe, u sobi su dva Double kreveta dimenzija 140 cm širine i 191 cm dužine prema američkim standardima.

Cijena aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi*
26.04.-03.05.2024. FIRST MINUTE 1.710 EUR (12.884,00 kn)  / Redovna cijena 1.760 EUR (13.260,72 kn)
24.05.-31.05.2024. FIRST MINUTE 1.710 EUR (12.884,00 kn)  / Redovna cijena 1.760 EUR (13.260,72 kn)
02.08.-09.08.2024. FIRST MINUTE 1.680 EUR (12.657,96 kn) / Redovna cijena 1.780 EUR (13.411,41 kn)
09.08.-16.08.2024. FIRST MINUTE 1.750 EUR (13.185,38 kn) / Redovna cijena 1.850 EUR (13.938,83 kn)
23.08.-30.08.2024. FIRST MINUTE 1.750 EUR (13.185,38 kn) / Redovna cijena 1.850 EUR (13.938,83 kn)
*napomena: Četverokrevetna soba za 4 osobe, identična kao i soba za tri osobe. U sobi su dva Double kreveta dimenzija 140 cm širine i 191 cm dužine prema američkim standardima. Računajte na smanjeni komfor za 4 odrasle osobe. Za odrasle osobe preporučujemo smještaj u dvije sobe sa King krevetom.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 21 Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:

Polazak 26.04.2024.
LO 612  26APR ZAGREB 09:45  VARŠAVA 11:20
LO 026 26APR VARŠAVA 16:50 NY JFK  20:20
LO 027 02MAY NY JFK 22:20 VARŠAVA  12:50+1 (drugi dan)
LO 613 03MAY VARŠAVA 15:40 ZAGREB  17:20

Polazak 24.05.2024.
LO 612 24MAY ZAGREB 12:45  VARŠAVA  14:20
LO 026 24MAY VARŠAVA 16:50  NY JFK  20:20
LO 027 30MAY NY JFK 22:20  VARŠAVA  12:50+1 (drugi dan)
LO 613 31MAY VARŠAVA 15:40 ZAGREB  17:20

Polazak 02.08.2024.
LO 612 02AUG ZAGREB 12:45  VARŠAVA  14:20
LO 026 02AUG VARŠAVA 16:50  NY JFK  20:20
LO 016 08AUG EWR 22:55 VARŠAVA13:15+1 (drugi dan)
LO 613 09AUG VARŠAVA 15:40 ZAGREB  17:20

Polazak 09.08.2024.
LO 612 09AUG ZAGREB 12:45 VARŠAVA 14:20
LO 026 09AUG VARŠAVA 16:50 NY JFK  20:20
LO 027 15AUG NY JFK 22:20 VARŠAVA  12:50+1 (drugi dan)
LO 613 16AUG VARŠAVA 15:40 ZAGREB 17:20

Polazak 23.08.2024.
LO 612 23AUG ZAGREB 12:45 VARŠAVA 14:20
LO 026 23AUG VARŠAVA 16:50 NY JFK  20:20
LO 027 29AUGNY JFK 22:20 VARŠAVA  12:50+1 (drugi dan)
LO 613 30AUG VARŠAVA 15:40 ZAGREB 17:20

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 21           Maksimalan broj putnika: 30

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Varšava-New York i New York-Varšava-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • transfer posebnim autobusom zračna luka JFK – hotel na Manhattanu – zračna luka JFK,
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20),
 • 6 noćenja u Springhill Suites by Marriot Midtown 3* s uključenim američkim doručkom, wifi, ulaz u fitness centar,
 • boravišnu taksu i porez za noćenje u SAD-u,
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu po osobi prema tablici (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije putovanja, obavezno ako osoba spava sama u sobi),
 • trošak ESTA registracije 21 USD, potrebno se registrirati na službenoj stranici U.S. Custom and Border Protection za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization)
 • ASISTENCIJA AGENCIJE prilikom ispunjavanja ESTA iznosi 50eur (pdv uključen)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom,
 • troškove osobne prirode (piće, obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • fakultativni izlet u Woodbury, jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka – 59,73€ (450,04 kn) po osobi (plaćanje isključivo u agenciji prilikom rezervacije putovanja, minimalno 12 prijavljenih putnika),
 • fakultativni izlet u Washington, 280 eur (2.109,66 kn) po osobi - prijevoz, voditelj putovanja, ulaznica za groblje Arlington (plaćanje isključivo u agenciji prilikom rezervacije putovanja, minimalno 12 prijavljenih putnika),
 • nošenje prtljage 15 USD po osobi, plaćanje na licu mjesta, osim ako nije drugačije navedeno,
 • čuvanje prtljage zadnji dan (u hotelu) 10 USD po osobi, plaćanje na licu mjesta,
 • napojnicu za vodiča - po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene,
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
 •  

Doplate

Datum polaska                                  Doplata za jednokrevetnu sobu

29.03., 26.04., 24.05.2024.                      915 EUR (6.894,07 kn)

02.08., 09.08., 23.08.2024.                      950 EUR (7.157,77 kn)

 

Informativne cijene ulaznica:

*finalni fakultativni program bit će ponuđen u završnom pismu i prilagođen realizaciji programa

·         One week metro pass - cca 39 USD po osobi - s obzirom da ćemo se za kretanje gradom koristiti metroom, ovo vam je preporučljivo i neophodno (više informacija možete pronaći OVDJE)

·         New York City Pass za TOP atrakcije New Yorka – 136 USD po osobI, djeca 6-17 godina plaćaju 112 USD. Preporučujemo kupnju city passa jer ćemo se za razgled grada koristiti i hop-on/off autobusima. NEW YORK CITY PASS za TOP 3 atrakcije/sadržaja (uključuje  24 sata Hop on - hop off autobuse za razgled New Yorka na svim turističkim rutama, ulaznicu za Empire State Building te karta za krstarenje brodom oko Manhattana do Kipa slobode). Vaša ušteda je oko 40 % u odnosu na kupovinu pojedinačnih ulaznica. Više informacija možete pronaći OVDJE.

·         Karta za brod do Kipa Slobode i Ellis Islanda - 29 USD (ako nemate New York City Pass), ovisi o dostupnosti karata, no gotovo uvijek ima karata u slobodnoj prodaji,

·         Circle Line Cruises (Best of NYC u trajanju od 2,5 sata) - 27-29 USD (ovisno o danu). Više informacija možete pronaći OVDJE.

·         Top of the Rock - Rockefeller center – 40 USD

·         Muzej Moderne Umjetnosti MoMA - 25 USD

·         Memorijalni muzej 9/11 Memorial - 15 USD

·         Vožnja helikopterom - od 170 USD (ovisno o trajanju vožnje i kompaniji)

·         Empire State Building - 42 USD (86. kat), 72 USD (102.kat)

·         The Summit Observatory – 39 USD

·         Guggenheim Museum - 25 USD

·         American Museum of Natural History - 23 USD

·         The Vessel - ulaz je besplatan, no morate rezervirati termin na licu mjesta (time slot)

·         Tenement Museum (Immigration Museum NYC) - 25 USD.

 

Informacije o letu:
Prijevoznik: LOT Polish Airlines

 

LO  612        26APR        ZAGREB – VARŠAVA     09:45    11:20

LO  026        26APR        VARŠAVA – NY JFK        16:50    20:20

LO  027        02MAY       NY JFK – VARŠAVA         22:20    12:50+1 (drugi dan)

LO  613        03MAY       VARŠAVA – ZAGREB       15:40    17:20

 

 

VAŽNE INFORMACIJE

·         Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja LOT-a objavljenom u 2022./2023. godini i podložna su promjeni.

·         Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

·         Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

·         Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).

·         Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

·         Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

·         Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

·         Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

·         Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani mogu putovati u Sjedinjene Američke Države bez viza, uz dobivanje odobrenja od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja.
Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA na adresi esta.cbp.dhs.gov.

·         Putnici sa valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju.
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

·         U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te drugih izvanrednih situacija, najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u SAD-u se nalazi u New Yorku.

·         Generalni konzulat Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi se na adresi 820 Second Avenue 18th floor, New York, NY, 10017, U.S.A. Kontakt podaci: tel. 001 212 599 3066, e-mail. nyc@mvep.hr. Generalni konzul: Nikica Kopačević.

·         Uredovno vrijeme Generalnog konzulata: ponedjeljak-petak - 9,00-17,00.

·         Uredovno vrijeme (za stranke): ponedjeljak - utorak - četvrtak – 9,30 - 14,00.

·         Rad sa strankama odvija se isključivo uz prethodno dogovoreni sastanak. Sastanak se ugovara putem e- maila (nyc@mvep.hr) ili telefona (vidi gore).
Na telefonske pozive stranaka Generalni konzulat je u mogućnosti odgovoriti od ponedjeljka do petka od 10,00 - 13,00 sati. Prije poziva, za konzularne informacije, molimo provjerite sadržaj internetske stranice Veleposlanstva RH u SAD.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): + 1 646 206 6135
Generalni konzulat je zatvoren na blagdane u Republici Hrvatskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Korisne informacije:

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države

Glavni grad: Washington DC

Površina: 9.826.630 km2

Stanovništvo: 325.719.178 (2017.)

Najveći grad: New York City

Službeni jezik: Engleski

Vremenska razlika: -6h u odnosu na Hrvatsku (New York)

Valuta: američki dolar (1 USD = 100 centa), 1 USD = cca 6,50 kn. Novčanice od $ 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1. Kovanice od $ 1 i 50, 25, 10, 5 i 1 centa. Kreditnim karticama (Visa, MasterCard, Amex…) možete plaćati gotovo sve. Bankomati su često dostupni.

Električni napon: 110-120V/60 Hz, potreban adapter

Pozivni broj zemlje: +1

Klima: raznolika obzirom na veličinu države, no uglavnom umjerena kontinentalna.

Odjeća: nema ograničenja ni posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama no svakako treba ponijeti i topliju odjeću te kišobran.

Kupovina: Dostupna bilo kada i bilo gdje, naročito u New Yorku. Više o cijenama ćete saznati na licu mjesta.

Hrana i piće: Amerika je poznata kao zemlja brze hrane koja je svuda dostupna. Međutim, kako New York objedinjuje sve svjetske destinacije, u gradu možete pronaći nacionalnu kuhinju svih svjetskih zemalja. Lokalni Dinneri, nude prihvatljive cijene te dobru kuhinju, kao i prave američke menze.

Taksi u New Yorku: kanarinac žute boje (medallion taxis), pozivaju se ispruženom rukom. Kada brojevi na krovu taksija svijetle, on je dostupan. Pripremite novčanice manjih apoena. U taksiju možete plaćati i karticama. Napojnica je obavezna. UBER je također dostupan, iako cijene Ubera variraju, tako da je ponekad isplativije uzeti žuti taksi.

Napojnice: one su u Americi način života, te obavezna naknada za uslugu. Uobičajeno je ostaviti napojnicu uslužnom osoblju (taksisti, konobari, nosači prtljaga, vozači autobusa, lokalni vodiči…. Uobičajeni iznos napojnice birate sami, iako će vam u dosta slučajeva iznos napojnice već biti naveden na računu, ili će vam ga reći sam konobar, taksist….

Mobilne mreže: A1 i T-com partneri

Cijepljenje: Nije potrebno

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 21, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka