+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

NOVA GODINA RIM 2025. 4 dana zrakoplovom (IP)

Fiume Tours Rijeka

NOVA GODINA RIM 2025. 4 dana zrakoplovom (IP)

Termin:

30.12.2024. – 02.01.2025.

Cijena:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 705€ / RC 730€


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Hotel u centru! Moguć posjet Vatikanskim muzejima uz stručno vodstvo! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

 

Polasci za Rim su preko Splita, povratak također preko Splita.

Predviđeni hotel:hotel San Marco 3* (centralno lociran)

 

1. dan    ZAGREB/SPLIT – RIM, 30.12.2024., ponedjeljak

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Rim u 14:35 sati Međuslijetanje u Split. Let iz Splita u 15:55 sati te dolazak u zračnu luku Fiumicino Roma u 17:10 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do centra grada gdje ćemo se smjestiti u hotel. Nakon kratkog predaha šetnja s našim voditeljem putovanja po ulicama i trgovima vječnog grada: Piazza de la Republica, Qurinalee, Fontana di Trevi, sve do Španjolskih stuba, poznatim kao velikom okupljalištu mladih i početak ulica poznatih po trgovinama visoke mode poput poznate ulice Via Condotti u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine svjetski poznatih dizajnera. Povratak u hotel i noćenje.

 

2. dan    RIM I VATIKAN, 31.12.2024., utorak

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Vatikana, najmanje države na svijetu. Razgled Bazilike sv. Petra, najvažnije kršćanske crkve, sagrađene u 16. stoljeću na mjestu prijašnje ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape. Kraće slobodno vrijeme u bazilici. Po izlasku obilazimo i Trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova, sa slavnom Berninijevom kolonadom. Nakon razgleda, preko Anđeoske tvrđave (Castel Sant'Angelo) spuštamo se do Piazza Navone, koju je također projektirao čuveni Bernini na mjestu starog hipodroma. Želite li uživati na prekrasnom trgu punom slikara i uličnih zabavljača, ostat ćete upravo ovdje i taj pogled neće biti besplatan, no odete li malo dalje, prema Campo de Fiori i uvučete li se u ulice koje zrače romantikom, naći ćete restorane s povoljnim cijenama talijanske kuhinje. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Odlazak do Circusa Maximusa i Bocca della verita (usta istine) također je vrijedan preporuke.
Doček Nove godine ovisi isključivo o gradskim vlastima. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan     RIM, 01.01.2025., srijeda

Doručak. Polazak na razgled Vječnog grada s voditeljem putovanja, pješice i metroom započinjemo crkvama Santa Maria Maggiore i San Pietro in Vincoli gdje se nalazi i Michelangelova skulptura Mojsija kao i grob našeg Julija Klovića, velikog minijaturista i slikara. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom. Preko Domus Auree spuštamo se do Colosseuma ili Flavijevog amfiteatra, koji je svojedobno mogao primiti i do 50.000 gledatelja. Sagrađen u samo deset godina, Kolosej je i danas jedno od svjetskih čuda koje je vrijedno vidjeti pa onima koji žele razgledati unutrašnjost tog velebnog zdanja preporučujemo da za to odvoje najmanje dva sata u slobodno vrijeme. Osim što su izgladnjivali životinje radi što bolje predstave u borbi s gladijatorima, u doba carstva bile su popularne i bitke brodova – napunili bi bazen amfiteatra vodom kako bi se uživjeli u krvave borbe. Nastavljamo uz Rimski forum, samo središte antičkoga dijela grada, oko kojeg se odvijao gradski život u vrijeme carstva, penjemo se prema Kapitolu, najslavnijem i najvišem od sedam rimskih brežuljaka, sve do Oltara domovine, spomeniku podignutom u čast Viktora Emanuela II., prvog kralja ujedinjene Italije. Obići ćemo i Panteon (ulaz se naplaćuje posebno). Ljudi se i danas dive savršeno kružnoj kupoli s okulusom promjera gotovo 9 metara, ali i samom pročelju kojeg krasi 8 monolita sivoga granita dovezenog čak iz Egipta prije 2000 godina. Navečer predlažemo odlazak do četvrti Trastevere i večeru u jednom od brojnih restorana. Noćenje u hotelu.

 

4. dan     RIM – SPLIT/ZAGREB, 02.01.2025., četvrtak

Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljamo na recepciji hotela do transfera u zračnu luku. Za putnike koji su fakultativno uplatili Vatikanske muzeje, odlazak u muzej (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Svakako predlažemo i posjet kupoli Bazilike. Ako niste u formi, nemojte isprobavati – mnogo stuba i uzak prolaz obeshrabruju, ali pogled s Bazilike je veličanstven. Idealno vrijeme za kratku kavicu na nekom od gradskih trgova, shopping ili posjet prekrasnom parku Ville Borghese. Povratak u hotel na transfer do zračne luke oko 15:00 sati. Polazak zrakoplova u 18:00 sati, međuslijetanje u Splitu, u 19:15 sati. Polazak zrakoplova iz Splita u 19:50 sati, dolazak u Zagreb u 20:40 sati.

 

Napomena: moguća je zamjena 2., 3. ili 4. dana programa. Zamjena dana ovisi o slobodnim terminima u Vatikanskim muzejima. Sadržaj programa ostaje isti, a konačan raspored po danima kao i termin ulaska u Vatikanske muzeje ćete dobiti u završnom pismu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 705€ / RC 730€

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade su uključene u cijenu aranžmana.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 26

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* (dvokrevetne sobe/dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem) u centru Rima
 • razgledavanja prema programu,
 • slušalice s uređajima za razgled grada
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • ulaznicu za Vatikanske muzeje (uključuje najam slušalica) i rezervaciju termina s lokalnim vođenjem na hrvatskom/srpskom/engleskom jeziku iznosi 70 EUR po osobi – prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana
 • ulaznicu za Koloseum, Forum Romanum i Palatin – molimo da ne kupujete prije nego što dobijete završno pismo, jer ne znamo kada će biti Vatikanski muzeji ako ste uplatili, obzirom na blagdane i radno vrijeme, agencija nije odgovorna za raspoloživost ulaznica (praksa je pokazala da se ulaznice brzo rasprodaju bez obzira koliko ranije ih vi kupili, tako da je najbolje kupiti po primitku završnog pisma preko preprodavača na Googleu)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 7 EUR po osobi po noćenju, točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 140 EUR - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5-10 EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines

OU380 ZAGREB   14:35      RIM        17:10

OU381 RIM          18:00      ZAGREB  20:40

Tehnički stop u Splitu. Putnici koji žele krenuti iz Splita, obavezni su pri prvoj uplati to pismeno naglasiti.

 

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene,
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
 • dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem za odrasle osobe po redovnoj cijeni.
 • Mogućnost doplate za povratni priključni let iz Zadra, Dubrovnika i Pule po osobi od 70 EUR ili samo jedan smjer 50 EUR - raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu.
 • Promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 70 EUR.

 

Po Rimu ćemo koristiti gradski prijevoz; metro i autobus. Računajte da ćete potrošiti za tri dana nekih 10 eur po osobi za gradski prijevoz. Cijena metroa u jednom smjeru je 1,5 eur. Termin ulaska u Vatikanske muzeje bit će objavljen u završnom pismu. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina, stanja u prometu ili pak nekog praznika u Italiji. Na nekim polascima, zbog slobodnog termina u Vatikanskim muzejima, moguća je zamjena 2. i 3. dana programa.

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji i nije usporediva s kategorizacijom u drugim zemljama.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije  72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja program
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa
 • Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka