+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

NOVA GODINA VALENCIA 2024. 5 DANA ZRAKOPLOVOM iz Zagreba UP)

Fiume Tours Rijeka

NOVA GODINA VALENCIA 2024. 5 DANA ZRAKOPLOVOM iz Zagreba UP)

Termin:

28.12.2024. – 01.01.2025.

Cijena:

Hotel Exe Rey Don Jaime 4* FM cijena 950 € / RC 995 € Hotel Eurostars Gran Valencia 4* FM cijena 980 € / RC 1.015 €


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Dodatna vrijednost: svi izleti i ulaznica za Burzu svile uključeni u cijenu aranžmana!

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

 

Hotel po izboru:

Hotel Exe Rey Don Jaime 4* - Valencia

Hotel Eurostars Gran Valencia 4* - Valencia

 

 

1. dan: ZAGREB – VALENCIA   28.12.2024.

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let posebnim zrakoplovom Boeing na direktnoj liniji za Valenciju predviđen oko 07:10 sati. Trajanje leta je oko 2 sata i 45 minuta. Po slijetanju oko 09:55 sati, transfer do centra grada. Valencia je treći najveći grad po veličini u Španjolskoj. Usred španjolske sredozemne obale, na Costi del Valencia (koja graniči s druge dvije obale Valencijske zajednice, na sjeveru s Costa del Azahar i na jugu s Costa Blanca), Valencia je izvrsno smještena, u srcu jedne od najplodnijih europskih regija, obrubljena nasadima limuna i naranči. El Cid, španjolski srednjovjekovni junak, navodno je rekao na ulazu u grad: „Ovaj mi se grad svidio na prvi pogled, odmah sam ga poželio i zamolio Boga da me učini njegovim gospodarom.“ Grad su osnovali Rimljani 138. g. pr. Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. Po dolasku u grad slijedi panoramski i pješački razgled povijesnog dijela grada uz lokalnog vodiča, te posjet Burzi Svile - Lonja de la Seda (ulaznica uključena u cijenu aranžmana). Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja prema hotelu i prijava u hotel. U večernjim satima  odlazak u grad s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan: VALENCIA: razgled grada s lokalnim vodičem  29.12.2024.

Doručak. Nastavak razgled grada i to arhitektonskog remek-djela poznatog arhitekta Santiaga Calatrave u suradnji s arhitektom Felixom Candelom: Grada umjetnosti i znanosti. Gradnja tog dojmljivog kompleksa počela je 1991.g., a u kompleksu je dosad izgrađeno pet vrlo impresivnih građevina. Uz muzeje, operu, kina, planetarij, akvarij, itd., tu se nalaze brojni urbani sadržaji među kojima se ističe botanički vrt. U Gradu znanosti i umjetnosti svatko će naći nešto za sebe, popis mogućnosti koje pruža taj dojmljivi kompleks svakako je širi od posjeta na nekoliko sati. Raskošne, futurističke suvremene građevine danas su postale simbol grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan: VALENCIA: cjelodnevni izlet ELCHE (ELX) I ALICANTE 30.12.2024.

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do gradova Elche (Elx) i Alicante (uključeno u cijenu aranžmana). Prvo ćemo posjetiti Elche/Elx, važno civilizacijsko središte još od iberskih vremena. Elche je od 2001. na popisu UNESCO-ve zaštićene baštine zbog brojnih palmi u središtu grada, njegov je 'palmeral´ jedan od najpoznatijih i najvećih u Španjolskoj.  Danas poznat kao središte španjolske obućarske industrije, Elche je poznat i po Misteriju iz Elchea, crkvenoj drami koja se od 15.st. izvodi u Bazilici svete Marije od Elchea, a danas je upisana na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Poslije posjeta Elcheu nastavljamo prema Alicanteu. Turistički grad, poznat po svojim pješčanim plažama i ludom noćnom životu, Alicante je jedan od većih gradova na obali i važna luka. Iznad njega dominira panoramom dvorac Santa Barbara čiji temelji datiraju iz vremena osvajanja Osmanlija na poluotoku. Centrom grada dominira jedna od najljepših španjolskih promenada, Explanada de España, napravljena od 6.5 milijuna mramornih pločica. Šetnja toplim i živahnim gradom, slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Valenciju u večernjim satima. Noćenje.

 

4. dan: VALENCIA: poludnevni izlet ALBUFERA  31.12.2024.

Doručak. Danas odlazimo na poludnevni izlet u prirodni park Albufera koji se nalazi južno od Valencije (uključeno u cijenu aranžmana). Ovo područje je jedno od najvažnijih prirodnih staništa u regiji i sastoji se od velike slatkovodne lagune, okolnih močvara, rižinih polja i borovih šuma. Park je poznat po svojoj bogatoj bioraznolikosti, te najvećoj laguni u Španjolskoj koja se prostire na površini od oko 21.000 hektara. Lagunu napajaju brojni kanali i rijeke koji donose slatku vodu, pa se tako okolna polja koriste se za uzgoj riže, koja je ključni sastojak za tradicionalno valencijsko jelo, paellu. U parku se mogu vidjeti i tradicionalne seoske kuće (barracas) koje su često bijele boje s krovovima od trske. Povratak u hotel. Ostatak dana slobodan za vlastita istraživanja ili pripremu za novogodišnju proslavu. Organizacija dočeka u vlastitom aranžmanu ili na ulicama grada.

 

5. dan: VALENCIA – ZAGREB  01.01.2025.

SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Odjava iz hotela. Prtljagu ostavljamo u za to predviđenoj prostoriji. Slobodno vrijeme do transfera. Kako se Valencia nalazi na Sredozemnom moru i ima prekrasne plaže nedaleko od centra grada, predlažemo posjet jednoj od najpoznatijih plaža Malvarrosa. Za ljubitelje nogometa predlažemo šetnju do stadiona Mestalla, a za ljubitelje Formule 1 šetnju do marine gdje se još uvijek mogu vidjeti dijelovi staze na kojoj se održavala utrka Formule 1 do 2012. godine. Transfer do zračne luke i prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Boeing za Zagreb. Let za Zagreb predviđen oko 19:50 sati. Trajanje leta je oko 2 sata i 35 minuta. Slijetanje u Zagreb predviđeno oko 22:25 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Hotel Exe Rey Don Jaime 4* FM cijena 950 € / RC 995 €

Hotel Eurostars Gran Valencia 4* FM cijena 980 € / RC 1.015 €

 

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 160 / Maksimalan broj putnika: 180

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb–Valencia–Zagreb, bez obroka
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka s panoramskim razgledom grada u dolasku
 • četiri noćenja s doručkom u izabranom hotelu 4* u Valenciji
 • ulaznicu u Burzu svile u Valenciji
 • razgledi s lokalnim vodičem u Valenciji i u Gradu znanosti i umjetnosti
 • cjelodnevni izlet Elche i Alicante
 • poludnevni izlet Albufera
 • vanjski razgledi prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu od 3-5 EUR po osobi po noćenju (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 280 € - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča i vozača – preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Informacije o letu:

28.12. ZAGREB – VALENCIA  07:10 – 09:55

01.01. VALENCIA – ZAGREB  19:50 – 22:25

 

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

VAŽNE INFORMACIJE:

-       Vremena letenja u trenutku nastajanja programa nisu službeno potvrđena, moguće su manje izmjene. 

-       Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

-       Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

-       Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm).

-       Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Valenciji, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-       Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.). 

-       Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

-       Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-       Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na lokalitetima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.

-       Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

-       Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-       Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka