+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

PORTUGAL PREMIUM 7 dana/6 noćenja (M)

Fiume Tours Rijeka

PORTUGAL PREMIUM 7 dana/6 noćenja (M)

Termin:

26.09; 18.10.

Cijena:

Cijena aranžmana po osobi od 1.290 EUR


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

(LISABON- SINTRA-CASCAIS-CABO DA ROCA-OBIDOS-COIMBRA-DOLINA RIJEKE DOURO – PORTO-AVEIRO-BATALHA)

Zrakoplovom iz Zagreba                                               

TERMINI PUTOVANJA: 26.09; 18.10.

                                                                                             

7 dana/6 noćenja

 

VRIJEDNOST VIŠE: 

 • SMJEŠTAJ U HOTELIMA 4* NA CIJELOM PROGRAMU!
 • UKLJUČENE ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
 • UKLJUČEN CJELODNEVNI IZLET U VINORODNU DOLINU RIJEKE DOURO SA RUČKOM U VINAGRADU, DEGUSTACIJOM VINA I VOŽNJU BRODOM PO RIJECI DOURO!

NAJPOTPUNIJI PROGRAM NA TRŽIŠTU- THE BEST OF PORTUGAL!!!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u jutarnjim satima na odlaznom terminalu te prijava za let za Lisabon  s međuslijetanjem. ( točan red letenja za svaki polazak je ispod programa putovanja ). Po slijetanju u Lisabon u slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel te navečer odlazak do centra grada u pratnji pratitelja putovanja. Šetanja i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan LISABON – SINTRA – PALAČA PENA – CASCAIS – CABO DA ROCA – ESTORIL - LISABON

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. U povratku prerma Lisabonu proći ćemo kroz još jedan šarmantni gradić Estoril, gradić gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i gdje je bilo sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

 

3. dan  LISABON – OBIDOS–BATALHA - FATIMA – COIMBRA

Doručak. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada.  Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Odlazak iz Lisabona te vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Poslije ovog portugalskog bisera, zaustavljanje u Batalhi te predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Gradnja ovog remek djela trajala je preko 130 godina, no ostao je nedovršen. U kapeli Utemeljitelja počiva pobjednik, kralj Ivan (Joao) I, njegova supruga Philippa od Lancastera kao i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Coimbre, te smještaj u hotel. Noćenje.

 

4. dan  COIMBRA – AVEIRO – PORTO

Doručak. Kraći razgled „studentskog grada„ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine, a još je i danas jedno od najvažnijih sveučilišta u Europi.  Slobodno vrijeme. Odlazak iz Coimbre te vožnja do Aveira, pitoresknog gradića na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Poznat je i po svojim fasadama sa bijelo sivim prugama. Kraći razgled grada i slobodno vrijeme.  Nastavak putovanja do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika.  Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5 dan. PORTO

Doručak. Razgleda grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., bogata crkva sv. Francisca s pozlaćenim baroknim rezbarijama, Trg Liberdade, zvonik Torre dos Clerigos, palača burze … Šetnja preko mosta D. Luisa- jedanog od glavnih simbola grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Kako je Porto svjetski poznat po slakom desertnom vinu Porto, predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se ćete se upoznati s načinom proizvodnje uz degustaciju Porta. Predlažemo da odete do poznate knjižare Lello, jedne od najljepših knjižara svijeta koja je otvorena 1906.g. i izgleda identično kao i tada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. dan PORTO – DOLINA RIJEKE DOURO – RUČAK U VINOGRADIMA I DEGUSTACIJE VINA-PORTO

Doručak. Danas vas vodimo na cjelodnevni izlet u jednu od najljepših vinskih regija na svijetu, dolinu rijeke Douro koji će vas oduševiti brojnim vinogradima i spektakularnom prirodom. Ova regijja najpoznatija je po proizvodnji vina, tradiciji koju ova regija održava više od 2.000 godina. Glavna karakteristika su strmi terasasti vinogradi na kojima grožđe raste od rijeke, pa sve do vrha. Krajolik doline je spektakularan, sa bojama koje se mijenjaju tokom cijele godine, kao i različitim bojama grožđa u različitim godišnjim dobima. Dolina rijeke Douro 2001. godine godine upisana je na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine. Osim poznatog vina Porto, odavde dolaze najbolja portugalska vina kao što su Quinta do Crasto, Barca Velha, Napoles, Bomfin, Noval, Vesuvi, Quinta de la Rosa, Roriz i Gaviosa. Prvo ćemo se zaustaviti u gradiću Pinhao, srcu doline Douro, gdje ćemo posjetiti čuvenu željezničku stanicu kojoj su zidovi ukrašeni zbirkom azulejosa (plavih ostakljenih mozaika)  iz 1937.g., a prikazuju tipične scene vezane uz proizvodnju vina u dolini Duoro. U sklopu se nalazi i mala vinoteka i muzej. Spustit ćemo se do rijeke Douro gdje ćemo se ukrcati na tradicionalni Rabelo brodić te zaploviti po rijeci uz spektakularni pogled na okolne vinograde. Nakon vožnje odlazak do Quinta da Pacheca, jednog od najpoznatijih vinara ove regije gdje ćemo posjetiti njihov vinograd, upoznati se sa procesom prozvodnje vina. Nakon toga ćemo imati tradicionalni ručak u vinogradu uz degustaciju vina ( UKLJUČENO U CIJENU ARANŽMANA! ). Povratak u Porto. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan  PORTO -  ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera- Transfer do zračne luke te prijava za let za Zagreb ( točan red letenja za svaki polazak je ispod programa putovanja ). Kraj programa.

 

***Napomena: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja i prometnoj regulaciji.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI S UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA U IZNOSU 185 Eur ili 1.393,89 kn !!!

  

Datum putovanja

 

26.09-02.10.2024. First minute cijena: 1.290 EUR, Redovna cijena: 1.350 EUR

18.10.-24.10.2024. First minute cijena: 1.290 EUR, Redovna cijena: 1.350 EUR

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • pristojbe zračnih luka u iznosu od 185 EUR
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere autobusom prema programu
 • razgled Lisabona, Porta, Coimbre i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 4* u Lisabonu, na osnovi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi  
 • smještaj u hotelu 4* u Coimbri, na osnovi 1 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi  
 • smještaj u hotelu 4* u Portu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi  
 • cjelodnevni izlet u dolinu rijeke Douro
 • degustacija vina u dolini rijeke Douro
 • ručak u vinogradu u 3 slijeda sa uključenim pićem i kavom
 • vožnja brodom po rijeci Douro
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja.
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

 

Cijena aranžmana ne uključuje:  informativne cijene, konačne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti

 • boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )
 • boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )
 • doplata za cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril– 48 Eur ( prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji)
 • Doplata za odlazak do Palače Pena  s ulaznicom za vrtove-20 eur (potrebno je minimum 15 putnika)
 • Doplata za Fado večeru (večera u 3 slijeda s uključenim pićem i FADO program)- 65 eur
 • Ulaznica za čuveni samostan u Batalhi – 14 Eur
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Napojnice vozačima, vodiču, restoranima
 • doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi  – 490 EUR

 

Obavezne doplate:

 • boravišna pristojba u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )
 • boravišna pristojba u Portu u iznosu 2,50 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )

 

Popusti:         

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 60 EUR, odrasla osoba na trećem ležaju na upit

 

 

PRIJEVOZNIK: Air France / KLM

U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)  - uključeno u cijenu!

 

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

 

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

 

Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka