+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

PORTUGALSKA TURA 2024. - 6 DANA (IP)

Fiume Tours Rijeka

PORTUGALSKA TURA 2024. - 6 DANA (IP)

Termin:

12.10.-17.10.2024. 31.10.-05.11.2024. 13.11.-18.11.2024. 01.12.-06.12.2024. NOVO

Cijena:

od FM cijena 960,00 € / RC 985 €


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Predviđeni hoteli:

Porto: Hotel Tryp Porto Centro 3* , Holiday Inn Porto Gaia 4* ili sl.

Lisabon: Hotel Masa Campo Grande 4*  , Vip Picoas 4* ili sl.

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana. Uključen izlet Sintra-Cabo da Roca-Cascais!

 

1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM/BEČ – PORTO  

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let KLM-a/Austiran Airlines na redovnoj liniji za Amsterdam/Beč prema satnici leta iskazanoj na dnu programa. Nastavak putovanja prema Portu. Po dolasku u Porto ukrcaj u autobus, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

Napomena: Na polascima na kojima je dolazak u Porto u popodnevnim satima, predviđen je odlazak u orijentacijsku šetnju u večernjim satima.

 

2. dan: PORTO

Nakon doručka krećemo u razgled Porta, drugog po veličini portugalskog grada. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja na tom mjestu uz rijeku Douro čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Panoramska vožnja Portom, pokraj impresivne koncertne dvorane Casa da Musica svjetski poznatog arhitekta Rema Koolhaasa, uz duge pješčane plaže do crkve sv. Franje iz 13.st., najljepše i najbogatije dekorirane u Portugalu. Izlazak iz autobusa i pješački razgled grada bogate povijesti s prekrasnim starim dijelom unutar zidina iz 14 st.: katedrala s temeljima iz 12 st., neoklasicistička Palača Burze, kolodvor Sao Bento sagrađen na temeljima benediktinskog samostana čija je unutrašnjost možda i najbolji primjer azulejo umjetnosti s preko 20 000 pločica... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

 

3. dan: PORTO –– COIMBRA - FÁTIMA – OBIDOS - LISABON

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Lisabonu. Odlazimo prema Coimbri, gradu u pokrajini Baixo Mondego. Iako je Coimbra neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, ponajprije je poznata po svom sveučilištu koje je jedno od najstarijih u Europi, osnovano 1290. godine. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Coimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Coimbri. Po dolasku posjet gradskom središtu: romanička katedrala - samostan Santa Cruz - poznato sveučilište. Nastavljamo prema Fátimi: obilazak jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu u malom portugalskom gradiću koji je dobio svoje ime po legendi u kojoj je Fátima, kći maurskog princa, u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. Dana 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je, uz Lourdes, najposjećenije europsko svetište. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Napuštamo Fatimu i krećemo prema prekrasnom gradiću Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju ginjinhe, poznatog lokalnog likera od višnje. Dolazak u Lisabon, smještaj u hotel. Noćenje.

 

4.  dan: LISABON: Izlet Sintra - Cabo da Roca – Cascais (izlet uključen u cijenu aranžmana)

Doručak. Danas odlazimo u okolicu Lisabona, do Sintre i najzapadnije točke kontinentalne Europe. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do fascinantne palače Pena (ulaznica uz doplatu). Prostirući se na brežuljcima Sintre, palača je plod ideje ekscentričnog kralja Ferdinanda II. i odražava portugalski romantizam tog vremena. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „sedam čuda Portugala“, kao i na popis UNESCO-a. Okružuje je bogati park u kojem je više od 500 različitih vrsta stabala sa svih strana svijeta, od američke sekvoje do kineskog stabla ginka. Slobodno vrijeme za posjet palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Prije odlaska u hotel, spustit ćemo se u četvrt Belem gdje ćemo vidjeti najpoznatije lisabonske znamenitosti uvrštene na listu svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) – svi zajedno svjedoci su i spomenici najslavnijeg dijela portugalske povijesti, razdoblja velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog „Belemskog kolača“ (Pastéis de Belém). Slobodna večer. Noćenje

 

5. dan: LISABON

Doručak. Danas ćemo  s voditeljem putovanja detaljnije upoznati Lisabon i uputiti se popularnim tramvajem br. 28 prema Alfami, četvrti koja je jezgra grada. Spustit ćemo se s Chiada i potom uspeti uz  lisabonsku katedralu iz 12. stoljeća te kraj crkve i rodnog mjesta sv. Ante sve do romantičnog vidikovca sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo. Potom se pješice spuštamo pored zamka sv. Jurja ( Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. Svoju šetnju završavamo na Rua Augusti, popularnoj trgovačkoj ulici u podnožju Alfame i Bairra Alta s druge strane. Slobodan ostatak dana za šetnju, posjete muzejima, kupovinu, istraživanje... U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz fado. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. dan: LISABON – PARIZ/AMSTERDAM/MUNCHEN – ZAGREB

Doručak ili paket doručak ovisno o satnici leta. Transfer u zračnu luku i prijava na let Air France/KLM/Lufthansa za Zagreb. Dolazak u Pariz/Amsterdam/Munchen i nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb prema satnici leta iskazanoj na dnu programa.

 

 

Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi:

Polazak 12.10.: FM cijena 960,00 € / RC 985 €
Polazak 31.10.: FM cijena 1.200,00 € / RC 1.225 €

Polazak 13.11.: FM cijena 1.140,00 € / RC 1.165 €

Polazak 01.12.: FM cijena 1.090,00 € / RC 1.115 €

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene su u cijenu aranžmana.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Amsterdam/Beč – Porto / Lisabon – Pariz/Amsterdam/Munchen – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 12 kg, dimenzija 55x35x25 cm)
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Portu/Vila Nova de Gaia u dvokrevetnim sobama
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • cjelodnevni izlet Sintra-Cabo da Roca i Cascais (uključen autobusni prijevoz i pratnja voditelja putovanja)
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 •  pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 325 EUR (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • tipičnu portugalsku večeru s pićem i fado programom: cca. 70 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • boravišna pristojba: 2 EUR  po osobi po noćenju za sve osobe starije od 12 godina (obvezno plaćanje od 1.1.2016., doplata na licu mjesta)
 • napojnicu za vozače i vodiča – na inozemnim destinacijama vozači i lokalni vodiči očekuju napojnicu i preproučujemo iznos od 3 € po danu, a ako ste bili zadovoljni uslugom našeg voditelja putovanja, lijepo je i da njemu iskažete svoje zadovoljstvo njegovim trudom i radom.
 • ·putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Informacije o letu:

 

Polazak 12.10.:

Prijevoznik: KLM / Air France

KL1968 12OCT ZAGAMS 1735 1940  

KL1577 12OCT AMSOPO  2030 2215

AF1125 17OCT LISCDG  0540 0910 

AF1560 17OCT CDGZAG  1240 1435

 

Polazak 31.10.:

Prijevoznik: Austrian Airlines/Lufthansa

OS682  ZAGVIE         0755 0850  

OS445  VIEOPO        0930 1155  

LH1181  LISMUC     0610 1020  

LH1726  MUCZAG   1150 1255  

 

Polazak 13.11.:

Prijevoznik: KLM

KL1964  ZAGAMS 0630 0840  

KL1573  AMSOPO  1350 1525

KL1584  LISAMS  1525 1935

KL1969  AMSZAG  2100 2255

 

Polazak 01.12.:

Prijevoznik: KLM / Air France

KL1964 ZAGAMS  0630 0840  

KL1573 AMSOPO  1350 1525

AF1125 LISCDG     0530 0910 

AF1560 CDGZAG  1300 1455

 

 

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta, prema cijenama u listopadu 2023., podložno promjeni):

 • Vožnja podzemnom željeznicom u Lisabonu: cca 1,50 EUR  po osobi vožnja u jednom smjeru, dnevna karta 6,40 EUR (vrijedi 24 sata)
 • Samostan sv. Jeronima: 10 EUR po osobi
 • Utvrda sv. Jurja: 10 EUR po osobi
 • Palača Pena 17 EUR  po osobi
 • Vinarija u Portu s degustacijom 15 EUR
 • Crkva sv. Franje 8 EUR  
 • Casa da Musica 10 EUR
   

NAPOMENA: mogućnost niže cijene ulaznica za mlade i djecu, provjeriti na licu mjesta s voditeljem putovanja.

 

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije KLM/Air France/Austrian Airlines/Lufthansa objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 12 kg, dimenzija 55x35x25 cm).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu odnosno u Portu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka