+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

Predbožićni shopping u New Yorku s izletom u Washington (M)

Fiume Tours Rijeka

Predbožićni shopping u New Yorku s izletom u Washington (M)

Termin:

03.12-08.12.2021.

Cijena:

FM od 4.990 kn + Zrakoplovne pristojbe - 2.990 kn


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

 

PRIJAVE I REZERVACIJE: FIUME TOURS RIJEKA, Tel. 051 293 620,; email: info@fiumetours.hr

Vrijednost više: SMJEŠTAJ U KULTNOM  HOTELU THE NEWYORKER  U SRCU MANHATTANA U KOJEM JE ŽIVIO I SLAVNI NIKOLA TESLA!

 

Program putovanja:

1.dan 03.12. ZAGREB – AMSTERDAM-  NEW YORK

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 04:00. Let preko Amsterdama u 06:00 do glavne zračne luke u New Yorku John Fitzgerald Kennedy.  Slijetanje u New York u 15:50 po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela na Manhattanu, smještaj u hotel. Šetnja s pratiteljem Times Squareom, najživljim dijelom Manhattana koji nikada ne spava i gdje možete šetati, kupovati i jesti do kasnih noćnih sati. Slobodno vrijeme. Biti u New Yorku, a ne kušati hot dog je kao i da niste bili u New Yorku. Predlažemo da kušate hot dog u kultnom restoranu Gray s Papaya koji će vas zasigurno oduševiti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan: 04.12.  NEW YORK

Predlažemo razgled grada autobusom kako bi najbolje upoznali  Veliku jabuku, jedno od najjačih multikulturalnih mjesta na svijetu. Proći ćemo kroz sve gradske četvrti Manhattana i vidjeti Gornji Manhattan sa Lincoln centrom koji je središte glazbenih dogadjanja ( tu se nalazi opera Metropolitan, Njujorška filharmonija, Njujorški balet... ); Central Park sa brojnim jezerima i spomenicima;  Dakota House dom najpoznatijeg Beatlesa Johna Lennona; Prirodoslovni muzej; veličanstvenu crkvu St.John Devine; teatar  Apollo;  najstariji univerzitet Columbia; Harlem; »Muzejsku milju« sa svjetski poznatim muzejima Guggenheim i Metropolitan muzej umjetnosti; po mišljenju mnogih najljepšu zgradu New Yorka Chrysler kao i Grand Central postaju izgrađene u stilu art deco; elegantnu Petu aveniju sa najboljim prestižnim hotelima, trgovinama i neboderima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Predlažemo posjet Nacionalnoj bibilioteci u kojoj su snimani razni američki filmovi poput Da Vinciev kod, Dan poslije…. Ulaz je besplatan, a ljepota knjižnice koja se prostire na 3 kata nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Navečer predlažemo čuvenom Broadwayskom spektaklu „ The Christmas Spectacular „ u čuvenoj dvorani Radio City na Bradwayu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.dan: 05.12. NEW YORK                                                                        

Nastavljamo sa razgledom grada. Predlažemo vožnju brodom u oko Mahnattana. Proći ćemo pored Kipa Slobode, koji je poklon francuskog naroda SAD-u,  izgrađen 1884g. povodom  stote obljetnice  američke nezavisnosti postignute 1776g.  kao  i otok Ellis - dolaznu točku za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine.  Ljubitelji mostova doći će na svoje jer će  imati prilike vidjeti  čuveni Brooklyn bridge koji spaja Brooklyn i Manhattan preko rijeke Hudson. Nakon vožnje brodom nastavljamo razgled Donjeg Manhattana. Madison Square Garden, Flatiron zgradu, poznate četvrti Greenwich Village; Soho; Financijsku četvrt sa poznatom burzom; »Ground Zero« - prostor gdje su bili Blizanci, a srušeni su 2001. u terorističkom napadu; China Town; Little Italy; East Village; zgradu Ujedinjenih naroda, Rockefeller Centar. Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak i shopping ili posjet jednom od muzeja (Guggenheim museum, „MoMa“ ( Muzej moderne umjetnosti ), Museum of Natural History, Art Museum). Odlazak na Empire State Building gdje ćemo sa 320m visine doživjeti New York u predvečerje  kada se pale sva svjetla velegrada (fakultativno).  Predvečer predlažemo nezaboravan doživljaj, klizanje ispod najvećeg božičnog drvca na svijetu u Rockfeller centru ili romatičnu šetnju prekrasnim Central parkom. Navečer predlažemo odlazak na jednu od najgledanijih predstava na Broadwayu, Lion King ili Waitress. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: 06.12.NEW YORK – ( FAKULTATIVNI IZLET U WASHINGTON ) – NEW YORK

Slobodan dan za osobne programe u New Yorku. Preporučujemo, uz doplatu, cjelodnevni izlet u glavni grad SAD-a, WASHINGTON, D.C. Razgled: US Capitol (Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud, Senat) – grandiozna avenija The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, avenija Pennsylvania, zgrada Državnog arhiva (Deklaracija o nezavisnosti) – sjedište FBI-a,  Bijela kuća,  State Department, spomenik podizanja zastave na Iwo Jima – Arlingtonsko groblje, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, stanica Union, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira. Za one koji ostaju u New Yorku predlažemo cjelodnevni odlazak u jedan od poznatih trgovačkih centara – poznati kao Premium Outlets  u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland, Guess i drugi).  Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 

5.dan 07.12. NEW YORK -AMSTERDAM

Doručak. Odjava iz hotela. Kako imamo kasni let, imamo zaista cijeli dan za uživanje u New Yorku. Stvari ćemo ostaviti u čuvanom prostoru te nastavljamo uživati u New Yorku. Zajedno ćemo prošetati do jedne od novijih atrakcija grada Hudson Yards i the Vessel, impresivne zgrade koja je visoka 45 metara ima 154 međusobno povezana stepeništa te gotovo 2500 stepenica. Do vrha možete doći pješice ili liftom, a usput imate oko 80 mjesta za predah i fotografiranje. Ulaz je besplatan. Predlažemo odlazak na najnoviju atrakciju u gradu, vidikovac The Edge – najviši otvoreni vidikovac na zapadnoj hemisferi sa staklenim podom, od kuda se pruža nezaboravan pogled na grad.( uz doplatu ). Nakon toga prošetat ćemo Parkom budućnosti koji se nalazi odmah uz the Vessel.  Nadzemna stara  teretna željeznička pruga preobličena je u javni park dug cca  2.50 km uobličen u prekrasnu zelenu šetnicu koja se proteže kroz nekoliko okruga. Na samoj šetnici nalaze se mjesta za sjedenje, uzvišenja i vidikovci gdje možete uživati u prekrasnom pogledu koji se pruža na grad i rijeku Hudson na zapadnoj strani Manhattana. The High Line je postao jedan od najslavnijih parkova i urbanih javnih mjesta na svijetu. Slobodno vrijeme. Predlažemo ručak na izvrsnoj Chelsea marketu koja je postala najveća njujorška tržnica gdje možete kušati razne specijelitete po prihvatljivim cijenama. Slobodno vrijeme  da vidimo stvari koje nismo stigli vidjeti, posjetimo neki od brojnih muzeja ili se prepustimo shoppingu u najvećoj robnoj kući na svijetu, Macys. Prema želji putnika, mogućnost odlaska u pratnji pratitelja putovanja do nekada vrlo opasnog kvarta Harlem, koji je danas vrlo sigurna četvrt, pun raznih trgovina i kioska sa odličnom uličnom hranom po vrlo povoljnim cijenama. Također predlažemo šetnju preko Brooklyn mosta do Brooklyna od kuda se pruža predivan pogled na Manhattan, mjesto gdje ćete moći vidjeti kip Slobode i južni dio Manhattana. Povratak u hotel po stvari te  transfer do zračne luke. Prijava za let te let za Amsterdam u 21:30

6.dan: 08.12. AMSTERDAM– ZAGREB
Slijetanje u Amsterdam u  10:30. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 14:40. Slijetanje u Zagreb u 16:30 Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA:

CIJENA PO OSOBI:

                                                                                First minute cijena                       Redovna cijena

DVOKREVETNA SOBA ( bračni ležaj )

                                                                                      6.990  kn                                      7.490 kn

TROKREVETNA SOBA                                                 5.990 kn                                      6.490 kn

ČETVEROKREVETNA SOBA                                       4.990 kn                                      5.490 kn

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte), te boravišna taksa u iznosu od 3 USD po osobi i danu ( plaćanje na licu mjesta )

DEPOZIT: Prilikom check inn-a u hotel, na recepciji će Vas vjerojatno tražiti da ostavite neki polog ili kreditnu karticu kao osiguranje za eventualne učinjene troškove. U slučaju da nećete imati nikakve dodatne troškove, novac će Vam vratiti ili će se trošak na kartici poništiti.

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), boravak na osnovi 4 noćenja sa doručkom u odličnom hotelu The Holiday Inn Express Manhattan Times Square South u centru Manhattana u dvokrevetnim sobama, https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/gb/en/new-york/nycts/hoteldetail, , transfer na relaciji zračna luka JFK – hotel – zračna luka JFK  prema programu, svi razgledi prema programu u pratnji pratitelja putovanja, licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit), obroke i usluge, napojnice za lokalne vodiče i vozače, dodatne ponude i putno osiguranje (preporučamo)

RED LETENJA NA KLM:

KL 1938      Zagreb 06:00                     Amsterdam 08:10

KL 641        Amsterdam 13:35             New York ( JFK )15:50

KL 644        New York ( JFK ) 21:30     Amsterdam10:30 +1

KL 1943      Amsterdam 14:40             Zagreb 16:30

*po lokalnom vremenu, vremenska razlika iznosi - 6 h.

Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1  komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu do max težine 12 kg

Informativne cijene dodatnih usluga: ( točne cijene usluga dobit ćete cca 10 ak dana prije putovanja u upitniku )

  • cjelodnevni fakultativni izlet u Washington sa pratiteljem putovanja –220 USD – potrebno min 10 prijavljenih
  • New York city pass za TOP atrakcije New Yorka – 99 USD
  • Ulaznica za vidikovac The Edge – 38 USD
  • Organizirani izlet u jedan od najpoznatijih Premium Outleta - carstvo shoppinga cca 50 USD, potrebno min 10 prijavljenih
  • Christmas Spectacular show – cca 110 USD
  • Witress  - Čuveni Brodaway show – cca 140 USD

NEW YORK CITY PASS za TOP 3 atrakcije/sadržaja (uključuje  24 sata Hop on - hop off autobuse za razgled New Yorka na svim turističkim rutama, ulaznicu za Empire State Building te karta za krstarenje brodom oko Manhattna do Kipa slobode )

( Vaša ušteda je oko 30 % u odnosu na kupovinu pojedinačnih ulaznica ) NAŠA PREPORUKA JER HOP ON AUTOBUSIMA SE KORISIMO ZA RAZGLED

Napomena: moguće su promjene satnice kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

VIZA: Viza za SAD: nije potrebna od 25.10.2021. Potrebno je registrirati se na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 14 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 100 kn po osobi. Putnici s valjanom američkom vizom nisu dužni napraviti ESTA registraciju.

 

Minimalan broj putnika: 15

PRIJEVOZNIK: KLM 

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 15

PRIJAVE I REZERVACIJE: FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620, email: info@fiumetours.hr

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka