+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

PROVANSA I NAJLJEPŠA SELA FRANCUSKE 5 dana zrakoplovom (IP)

Fiume Tours Rijeka

PROVANSA I NAJLJEPŠA SELA FRANCUSKE 5 dana zrakoplovom (IP)

Termin:

06.10. - 10.10.2024.

Cijena:

od 880 EUR


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Vrijednost više: U CIJENU UKLJUČENI SVI IZLETI I DEGUSTACIJA VINA!

 

Predviđeni hoteli:
Arles: Ibis Arles 3*
Marseille: Ibis Marseille Timone 3*

 

1.dan: ZAGREB – MARSEILLE - AVIGNON - CHATEAUNEUF DU PAPE - PONT DU GARD - ARLES      

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Marseille u  06:30 sati na liniji Rynair. Po dolasku u Marseille u 08:25 krećemo prema Avignonu. Po dolasku odlazimo u razgled stare jezgre Avignona, jednog od najljepših gradova Provanse, grada povijesti i umjetnosti. Papinski grad, kako ga često znaju nazivati, smatrao se papinskim odredištem do 13. siječnja 1377. godine, a zabilježeno je kako je čak devet papa vladalo iz Avignona. Šetnja s voditeljem putovanja i upoznavanje s glavnim znamenitostima: Papinska palača, katedrala Notre Dame des Doms, Petit Palais, gradske zidine, gradska vijećnica. Danas je Avignon poznat i kao kazališni grad jer se u njemu svako ljeto odvija jedan od najpoznatijih europskih, odnosno svjetskih kazališnih festivala. Okružuju ga zidine dugačke 4,5 km. Nakon slobodnog vremena uputit ćemo se prema slavnom vinogradarskom mjestu, nekoć papinskom posjedu Chateauneuf du Pape, gdje se od 14. st. uzgaja vinova loza. Posjet jednoj od vinarija s degustacijom poznatih vina iz regije (uključeno u cijenu aranžmana). Zatim odlazimo do mosta Ponte du Gard - najočuvanije građevine iz rimskog perioda koja je služila kao most i akvadukt. Danas je jedan od najposjećenijih francuskih spomenika (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Vožnja prema Arlesu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2.dan:   ARLES – COUSTELLET – ABBAYE DE SENANQUE – ARLES

Doručak. Za početak dana krećemo posjetiti Muzej lavande u Coustelletu, staru farmu obitelji proizvođača biljke koja je simbol Provanse (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Georges Lincelé, osnivač muzeja, i sam uzgaja i destilira lavandu. To je obiteljska tradicija koja se prenosi s oca na sina već više od 5 generacija. Tijekom posljednjih dvadeset godina Georges je prikupio veličanstvenu zbirku čiji eksponati sežu od 16. stoljeća do danas. Potom ćemo se uputiti prema zaštitnom znaku regije, cistercitskoj opatiji Senanque, skrivenoj na platou Vaucluse. Osnovana u 12.st., opatija je uništena u 16.st., ponovno obnovljena tek u 19.st., u međuvremenu je postala simbol Provanse sa svojim glasovitim poljem lavande koje je čest pastelno-ljubičasti motiv fotografija i razglednica (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poslije posjeta opatiji Senanque vraćamo se prema Arlesu. Šetnja starim središtem grada od katedrale St. Trophime, preko rimske Arene do Place Forum, trga na kojem se nalazi poznati kafić sa slavne slike Van Gogha „Le Café de Nuit“. Arles je drevan grad koji su osnovali Grci u 6. stoljeću pr. Kr., pod imenom Theline. Tu se odvija najpoznatiji fotografski festival Francuske, a ljepote Arlesa prepoznali su i slavni slikari među kojima je najslavniji Vincent Van Gogh, koji je tamo stigao 21. veljače 1888. Bio je fasciniran provansalskim krajolicima te je naslikao preko 300 slika dok je boravio u Arlesu. Većina njegovih najslavnijih djela su završena tamo, uključujući Night Cafe, Žutu sobu, Zvjezdanu noć na Rhoni i L'Arlesienne. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.dan:   ARLES – cjelodnevni izlet „NAJLJEPŠA PROVANSALSKA SELA“ ROUSSILLON – LE SENTIER DES OCRES - GORDES – L'ISLE SUR LA SORGUE  

Doručak. Današnji dan provest ćemo u regiji Luberon. Čarobni krajolik „najprovansalskijeg“ dijela Provanse vapnenački je masiv i na njemu je 1977. osnovan park prirode Luberon. Carstvo biljaka, s malim planinskim selima i kamenim kolibama (bories), Luberon je zaštitni znak cijele regije i u njemu su smještena neka od najljepših francuskih sela. U Luberonu je snimljen i poznati film „Dobra godina“ prema knjizi engleskog novinara P. Maylea i upravo ćemo se danas kretati selima u kojima je sniman film. Selo kojim ćemo se prvim prošetati je pitoreskno mjesto, Roussillon - jedno od najzanimljivijih provansalskih sela u toplim bojama od tamne žute do oker nijansi. Nastavljamo prema prirodnom rezervatu Le Sentier des Ocres (ulaznica uključena u cijenu aranžmana). Imat ćemo priliku prošetati kroz spektakularni krajobraz crvenih i oker stijena obojenih prirodnim pigmentom. Nastavljamo prema jednom od najljepših i najpoznatijih sela regije, Gordesu. Sa svojim smještajem na rubu platoa Vaucluse, sljubljen s brežuljkom na koji se naslanja, romantičnim uličicama, nadsvođenim arkadama i dvorcem iz 16.st. Gordes je obljubljeno mjesto mnogim umjetnicima i slavnim osobama, a nerijetko se pojavljuje i u filmovima. Za kraj dana posjetit ćemo pravi mali biser u Vaucluseu, L'Isle sur la Sorgue, prekrasno mjestašce smješteno na rijeci Sorgue koje nazivaju „provansalskom Venecijom“ zbog njegove slikovitosti. Šetnja selom i slobodno vrijeme za kavu ili čašu vina. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 

4.dan:   ARLES – LES BAUX-DE-PROVENCE – AIX-EN-PROVENCE – MARSEILLE

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema jednom od najljepših sela Francuske - Les Baux-de-Provence. Ovaj srednjovjekovni utvrđeni gradić na stijeni predstavlja nekoć ponosnu utvrdu u kojoj su trubaduri izvodili svoju dvorsku ljubavnu poeziju. Iz Les Bauxa pruža se fantastičan pogled na regiju Camargue i deltu rijeke Rhone. Šetnja srednjovjekovnim uličicama punim dražesnih dućančića i restorana. Nastavljamo prema nekadašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom Aix-en-Provenceu, rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Aix je jedan od najatraktivnijih gradova u Provansi, a do 15. stoljeća bio je i glavni grad regije. Vrlo dopadljiv i otmjen, Aix je jedan od Francuzima najdražih gradova uopće. Šetnja starom gradskom jezgrom punom atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau – Place Albertas – gradska vijećnica – katedrala sv. Spasitelja. Degustacija lokalnog slatkiša callisons (uključeno u cijenu aranžmana). Slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja prema drugom najvećem gradu u Francuskoj, smještenom na obali Sredozemnog mora - Marseilleu. Ovaj grad je danas važna luka i ekonomski centar s bogatom povijesti i kulturom. Po dolasku smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak s voditeljem putovanja u šetnju glavnim gradom Provanse. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. dan: MARSEILLE – ZAGREB

Rani doručak ili paket doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Marseille oko 5:30 sati. Prijava na direktan let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u 08:35. Slijetanje u Zagreb planirano u 10:20 sati.

 

 

Napomena: Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa po danima, a konačan raspored po danima bit će objavljen u završnom pismu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 

Polazak 26.5.: FM 880 EUR / RC 905 EUR
Polazak 6.10.:  FM 880 EUR / RC 905 EUR

 

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade i prtljaga 10kg po putniku!

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta       

Minimalan broj putnika: 20  /  Maksimalan broj putnika: 30

 

 

Cijena uključuje:

●        prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb – Marseille - Zagreb u ekonomskoj klasi

●        zrakoplovne pristojbe i naknade

●        uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 10 kg) + ručna torbica

●        tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Arlesu

●        jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Marseilleu

●        autobus prema programu putovanja

●        degustacija lokalnog slatkiša callisons

●        degustaciju vina u Chateauneuf-du-Pape

●        ulaznica za prirodni rezervat Le Sentier des Ocres

●        vanjske razglede prema programu

●        voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku

●        pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • prtljagu – za kofer do 20 kg koji morate predati doplata iznosi 50 EUR (obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 2 - 5 EUR po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 270 EUR, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (na datum 9.1.2024., mogu biti podložne promjeni):

 • Muzej lavande u Coustelletu -  8 EUR
 • Arena u Arlesu -  9 EUR
 • Papinska palača u Avignonu - 12 EUR
 • Pont du Gard - 8 EUR (grupna cijena)
 • Opatija Senanque – 8 EUR (grupna cijena)

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Ryanair

ZAGREB MARSEILLE 06:30 08:25

MARSEILLE ZAGREB 08:35 10:20

 

Popusti i doplate:

●        80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

●        20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu 

●        dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryanair objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

 

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.

 


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka