+385 51 293 620 | +385 99 331 70 67  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

ŠKOTSKA 2024. 8 dana zrakoplovom (IP)

Fiume Tours Rijeka

ŠKOTSKA 2024. 8 dana zrakoplovom (IP)

Termin:

27.09.-04.10.2024. GARANTIRANI POLAZAK

Cijena:

FM 1.690,00€ (12.733,31 kn) / RC 1.790,00€ (13.486,75 kn)


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Prijave i rezervacije: FIUME TOURS RIJEKA, Tel.: 051 293 620; email: info@fiumetours.hr

Vrijednost više: Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

 

Predviđeni hoteli:

Inverness: Pentahotel 3* ili sl.

Fort William: Muthu hotel 3* ili sl.

Glasgow: Ibis Styles George Square 3* ili sl.

        

1. dan: ZAGREB – LONDON - INVERNESS

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let za London u popodnevnim satima. Nastavak leta prema Invernessu, planirani dolazak u Inverness u večernjim satima. Transfer iz zračne luke, smještaj u hotel. Moguć odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja. Noćenje. (Redovi letenja ispod programa.)

2. dan: INVERNESS – EILEAN DONAN – LOCH NESS – INVERNESS

Doručak. Za početak dana odlazimo prema jednom od najpoznatijih dvoraca, simbolu Škotske – dvorac Eilean Donan. Ovaj dvorac se nalazi na malom otoku (eilean na galskom jeziku) koji se uzdiže iznad jezera Loch Duich. Impresivna lokacija i karakterističan izgled sa srednjovjekovnim zidinama, kulama i pontonskim mostom, daje mu dramatičan izgled koji ga čini jednim od najčešće fotografiranih motiva Škotske. Razgled dvorca (ulaznice za Eilean Donan i vožnju brodom po Loch Nessu u doplati, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Nakon razgleda krećemo u potragu za “Nessie”, omiljenim mitskim stvorenjem iz jezera Loch Ness. Vožnja jednom od najljepših škotskih panoramskih cesta uz legendarno jezero Loch Ness. Dolaskom na jezero prvo ćemo posjetiti ruševine dvorca Urquhart, a potom ćemo i zaploviti slavnim jezerom. Jezero Loch Ness je po veličini drugo slatkovodno jezero u Škotskoj s dužinom od oko 37 kilometara. Nakon vožnje jezerom povratak prema Invernessu, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: INVERNESS – AVIEMORE – PITLOCHRY – FORT WILLIAM

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema gradu Aviemore smještenom u najvećem nacionalnom parku u Škotskoj - Cairngorms. Ovdje se nalazi i najpoznatiji panoramski vlak na svijetu, turistička željeznička linija koja prolazi kroz slikovite krajolike škotskih visoravni. Ova vožnja vintage vlakom i parnom lokomotivom pruža autentičan doživljaj putovanja kroz jedinstveni škotski krajolik. I mi ćemo se ukrcati na panoramsko putovanje vlakom u trajanju od sat i pol (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). Nakon nezaboravne vožnje, odlazimo prema jednoj od poznatih destilerija škotskog viskija (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). Obilazak destilerije uz stručno vodstvo i degustacija viskija, a potom odlazimo u tipični škotski gradić Pitlochry koji će sve oduševiti svojim šarmom. Vožnja prema Fort Williamu, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: FORT WILLIAM – MALLAIG - GLENFINNAN – FORT WILLIAM

Nakon doručka odlazimo vlakom prema zapadnoj obali Škotske, na obalu Atlantskog oceana u mali ribarski gradić Mallaig. Mallaig je i krajnje odredište popularnog Jacobite parnog vlaka koji vozi slikovitom linijom željezničke pruge uključujući poznati vijadukt Glenfinnan. Ovaj 30 metara visoki vijadukt je stekao dodatnu popularnost nakon što je prikazan u filmovima o Harry Potteru, gdje predstavlja dio rute Hogwarts Expressa. Na ovoj željezničkoj ruti prolazimo pokraj najdubljeg slatkovodnog jezera u Velikoj Britaniji Loch Morar, te pokraj najkraće rijeke Morar. Slobodno vrijeme za istraživanje Mallaiga. Povratak u Fort William u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za istraživanje gradića koji stoji u podnožju najvišeg vrha Velike Britanije, Ben Nevisa i često je korišten kao baza za planinare i avanturiste. Noćenje.

5. dan: FORT WILLIAM – GLENCOE – LOCH LOMOND – GLASGOW  

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema spektakularnoj dolini okruženoj visokim planinama -  Glencoe. Ovo područje privlači ljubitelje prirode i ptica, ali je i poslužilo kao lokacija za snimanje nekoliko filmova poput „Highlander“ i „Skyfall“. Dolazimo na područje najvećeg jezera Škotske, jezera Lomond. Još jedna lokacija za obožavatelje prirode, a posebna poslastica je odlazak na jedan od otočića koji čuvaju netaknutu prirodu. Po dolasku u Glasgow odlazak u panoramski obilazak najvećeg grada Škotske, drugog po veličini u Velikoj Britaniji nakon Londona: George Squarespomenik Kraljici Viktoriji - Sveučilište  – katedrala St. Mungo – zgrada Gradske vijećnice  – Merchant Square - Glasgow Cross. Smještaj u hotel i slobodna večer. Noćenje.

6. dan: GLASGOW – STIRLING - EDINBURGH

Doručak. Slobodno jutro za osobne programe u Glasgowu. Na putu prema Edinburghu posjetit ćemo dvorac Stirling (prijava prilikom rezervacije aranžmana). Dvorac Stirling zvali su i „Ključ za Škotsku“ zbog vrlo važnog strateškog položaja na brdu iznad rijeke Forth, a bio je poprište bitke na Stirling Bridgeu 1297. godine tijekom oslobodilačkog rata. Osim toga, Stirling je bio kraljevska rezidencija kuće Stewart i u njemu je 1543.g. okrunjena škotska kraljica Mary. Nakon posjeta dvorcu nastavljamo prema Edinburghu. Po dolasku smještaj u hotel i slobodna večer u Edinburghu. Noćenje.

7. dan: EDINBURGH

Doručak. U pratnji voditelja putovanja odlazimo u pješački razgled Edinburgha, škotskog glavnog grada i jednog od najvažnijih gradova Velike Britanije: Princess Street, najvažnija prometnica Edinburgha i trgovački raj – George Street – Royal Mile, živopisna ulica koja je domaćin brojnim restoranima, pubovima i gradskim znamenitostima – katedrala St. Giles – Mercat Cross, spomenik simbolične vrijednosti i mjesto okupljanja kroz stoljeća – Edinburški dvorac (ulaznica u doplati, prijava prilikom rezervacije aranžmana) – Edinburško sveučilište – Carlton Hill – škotski ParlamentPalača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu i ručak ili posjet mnogobrojnim muzejima. Povratak u hotel u večernjim satima s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

8. dan: EDINBURGH –  LONDON - ZAGREB

Rana odjava iz hotela, paket doručak i transfer u zračnu luku u Edinburghu, prijava na let. Dolazak u London i nastavak leta prema Zagrebu. Planirani dolazak u Zagreb u popodnevnim satima. (Red letenja ispod programa.)

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

FM 1.690,00€ (12.733,31 kn) / RC 1.790,00€ (13.486,75 kn)

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

 

Rok za prijavu: 20 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb - London – Inverness – Edinburgh – London - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz prema programu
 • dva noćenje s doručkom u hotelu 3* u Invernessu u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenje s doručkom u hotelu 3* u Fort Williamu u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Glasgowu u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Edinburghu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 735,00€ (5.537,85 kn)  obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi:
 • paket ulaznica: uključuje ulaznice u Edinburgh Castle, Stirling Castle, destileriju viskija, vožnju brodom po Loch Nessu, Eilean Donan, vožnja vlakom Aviemore – 180 € (1.356,21 kn) po osobi, za djecu do 12 godina 165 € (1.243,19 kn) - plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, min 20 putnika
 • napojnicu za vodiča i vozača – preporuka 10 GBP po osobi
 • posjet nacionalnim galerijama i muzejima je besplatan, za one najposjećenije potrebno je napraviti online rezervaciju unaprijed na službenim web stranicama
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: British Airways

ZAGREB  LONDON               14:30-16:00

LONDON  INVERNESS          19:20-20:55

EDINBURGH  LONDON       06:00-07:30

LONDON  ZAGREB               09:25-12:55

 

Popusti i doplate:

 • trokrevetne sobe na ovom programu isključivo na upit!

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije British Airways objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.

 

 


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka