+385 51 293 620  info@fiumetours.hr  Ul. pod Kaštelom 5, HR-51000 Rijeka

VERONA - Il tempo di Giacometti da Chagall a Kandinsky - Palazzo Della Gran Guardia

Fiume Tours Rijeka

VERONA - Il tempo di Giacometti da Chagall a Kandinsky - Palazzo Della Gran Guardia

Termin:

21.03.2020.

Cijena:

260 kn


Pošaljite upit za ovu ponudu

Program i detalji ponude:

Alberto Giacometti bio je jedan od najvećih kipara dvadesetog stoljeća, možda čak i najveći, on je dugo najcitiraniji kipar na međunarodnom tržištu aukcija.

Iz ideje da mu se u Italiji oda počast, ova izložba nastala je zahvaljujući odlučnoj suradnji s fondacijom Aimé i Marguerite Maeght iz Saint-Paul-de-Vencea, koja posuđuje sedamdeset djela Giacomettija, najpoznatijih skulptura, crteža, slika - od njegovih mladenačkih godina u Švicarskoj s prvim, divnim crtežima napravljenim u samo nešto više od deset godina, do nastupnih skulptura narednih petnaest godina, pa sve do nadrealističkih radova, a onda i onih zrele dobi.

Prije svega, fer je reći da će ova izložba poslužiti za sjećanje na jednu od najneobičnijih kulturnih avantura u Europi od sredine prošlog stoljeća pa nadalje. Stoga je prilika da se istraže događaji koji su obilježili povijest umjetnosti dvadesetog stoljeća. Aimé i Marguerite Maeght osnovali su svoju prvu galeriju u Cannesu, prije početka Drugog svjetskog rata. No, u listopadu 1945. i pariška galerija otvara svoja vrata izložbom Matisseovih nedavnih crteža. U srpnju 1947. Aimé Maeght predstavio je, u suradnji s Andréom Bretonom i Marcelom Duchampom, međunarodnu izložbu nadrealizma koja je doživjela neviđen uspjeh i osigurala mladoj galeriji izvanrednu slavu. Aimé izlaže radove svih najvažnijih i novih umjetnika tog fascinantnog razdoblja u Parizu. Izložbe slijede jedna za drugom, a na pozornicu idu Kandinski i Miró, Léger i Chagall, Braque i Giacometti ...

1964. u Saint-Paulu de Venceu otvorena je Zaklada Maeght, a njezin je arhitektonski ansambl zamišljen da predstavi modernu i suvremenu umjetnost u svim njenim oblicima. Zaklada danas ima jednu od, u Europi,  najvažnijih zbirki slika, crteža, skulptura i grafičkih djela dvadesetog stoljeća, s imenima iznimne važnosti koja su desetljećima bila povezana s obitelji Maeght. Stoga će Verona, izložbom u velikim prostorijama Palazzo della Gran Guardia, moći ispričati ovu nevjerojatnu umjetničku avanturu, ali i kulturno zaštitništvo, poznato u cijelom svijetu.

 

Polazak: 21.03.2020. Trg Jelačić, Rijeka u 06:00 h (mogućnost ukrcaja i na Vratima Jadrana uz napomenu prilikom prijave za putovanje)

Povratak: iz Verone u 17:00 h, dolazak u Rijeku u večernjim satima

 

Program:

Vožnja do Verone uz kraća zaustavljanja putem. Dolaskom u Veronu, odlazak na izložbu (nije obavezno).

Po dolasku u Veronu, ukoliko odlučite ne posjetiti izložbu, slijedi šetnja gradom i slobodno vrijeme.
Brojne znamenitosti krase Veronu - amfiteatar, Piazza Bra, romaničko gotička katedrala (Duomo), Pallazzo Gran Gardia, Pallazo Barbieri, Teatro Filarmonico., romanička crkva San Zeno Maggiore iz 5 st. sa 72 metra visokim tornjem, romanička crkva San Lorenzo, crkva Sv.Anastazije, Santa Maria Antica, San Fermo Maggiore, Museo Lapidario Maffeiano
Najposjećenije mjesto u Veroni, vjerojatno i jedno od posjećenijih mjesta u cijelom svijetu je legendarni balkon Romea i Julije.
Slobodno vrijeme za uživanje na nekom od trga u Veroni, razgledavanju i upoznavanju grada.

 

Cijena uključuje:

- prijevoz modernim turističkim autobusom,

- pratitelja putovanja,

- organizaciju, pripremu i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje ulaznicu za izložbu (€ 14)

 

Minimalan broj putnika za realizaciju ovog izleta: 35

 


Galerija slika

Ova ponuda nema galerije slika.

Pošaljite upit za ovu ponudu


Fiume Tours Rijeka © Stranice izradio: Mar-Com Rijeka